ONLINE MAGAZIN

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama.

DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia Drusilla, ktorú hrá charizmatická Kasia Smutniak.

Lívia však nie je len obyčajnou ženou svojej doby, je silnou a vplyvnou osobnosťou, ktorá prepisuje históriu a úlohu žien v spoločnosti. Smutniak, hrdá na feministický podtón seriálu, v rozhovore pre Yahoo News povedala: „Je to veľmi silný príbeh o emancipácii žien v čase, keď to bolo takmer nemožné.“ Tento aspekt činí seriál Domina nielen zaujímavou z historického hľadiska, ale aj ako inšpiráciu pre súčasné generácie žien, ktoré bojujú za svoje miesto v spoločnosti.

Jedinečnosť seriálu spočíva aj v tom, že skúma životy žien v antickom Ríme z rôznych uhlov pohľadu, čím odkrýva ich silu, zraniteľnosť a vplyv, ktorý mohli mať na dianie v rímskom impériu. Smutniak poukázala na to, že Domina ukazuje, ako ženy využívali svoju inteligenciu a zručnosti v diplomacii a manipulácii, aby prežili a prosperovali v mužmi ovládanom svete.

Seriál vtiahne divákov do diania aj vďaka jedinečnej rekonštrukcii starovekého Ríma a umožní im ponoriť sa do autentického prostredia vtedajšej doby. Tvorcovia seriálu venovali veľkú pozornosť aj kostýmom, aby čo najvernejšie zobrazili módne trendy antického Ríma.

Seriál Domina získal pozornosť a uznanie na rôznych filmových festivaloch a cenových udalostiach, čím si vyslúžila miesto medzi významnými historickými drámami súčasnosti. Vďaka svojmu jedinečnému prístupu k historickému vykresleniu žien, zaujímavostiam z nakrúcania a silnému  odkazu, je Domina seriálom, ktorý nesmie chýbať v repertoári každého milovníka histórie a silných ženských postáv.

Seriál Domina bude exkluzívne na slovensku odvysielaná televíznou stanicou Epic Drama už 19.2. o 21:00. Nenechajte si ujsť historickú drámu silného pravdivého príbehu ženy, ktorá v neľahkých časoch si dokázala vybudovať rešpekt a postavenie.

Trailer: https://youtu.be/cYTRX3_6i2s?si=7aqnETeRsNTXY-SF

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej