ONLINE MAGAZIN

Oceňovaný seriál Had, známy ako Serpent v októbri na EPIC DRAMA

Už tento týždeň sa diváci dočkajú vysoko oceňovaného televízneho seriálu Had (Serpent), ktorý prinesie po prvýkrát v českom jazyku televízna stanica Epic Drama.  Napínavá osemdielna kriminálna dráma sa od 6. januára bude vysielať na tejto televíznej stanici, a to každý piatok o 21:00.  Seriál Had, ktorý sa odohráva na pozadí 70. rokov minulého storočia, zavedie divákov na mrazivú cestu po najtemnejších zákutiach ľudskej psychiky, keď sa ponorí do mysle neslávne známeho sériového vraha Charlesa Sobhraja.

Britskí kritici označili seriál Had za „mrazivé majstrovské dielo, ktoré vás udrží v napätí“ (The Guardian),  „povinnú jazdu pre každého, koho fascinujú najtemnejšie zákutia ľudskej mysle“ (The Telegraph) a o výkone hlavného predstaviteľa Tahara Rahima v úlohe Charlesa Sobhraja napísali, že je „priam fascinujúci“ (The Independent).

Píše sa rok 1975 v Bangkoku a Charles Sobhraj (Tahar Rahim) je zlodej a podvodník. Zameriava sa na mladých cestovateľov na ázijskej ceste a bezohľadne zneužíva ich nevinnosť, kradne im peniaze, pasy a životy.  Keď Herman Knippenberg (Billy Howle), mladší diplomat na holandskom veľvyslanectve v Bangkoku, otvorí list od muža z Holandska, ktorý sa obáva o svoju švagrinú a jej priateľa, náhodou vstúpi do Sobhrajovej spletitej siete zločinu. Herman čoskoro nájde dve pokrútené, spálené mŕtvoly. Je odhodlaný chytiť ich vraha. Keď však vyššie postavení predstavitelia spravodlivosti prípad uzavrú ako typický prípad hippies, ktorí sa dostali do problémov, Herman sa ujme prípadu sám, čím spustí neobyčajný sled udalostí.

Sobhraj sa vydáva za obchodníka s drahokamami Alaina Gautiera. Využíva svoj šarm, aby nalákal turistov do svojho bytu v Bangkoku, kde organizuje večierky a vykonáva svoje zločiny so svojimi vernými komplicmi – francúzsko-kanadskou priateľkou Marie-Andrée Leclercovou (Jenna Colemanová) a indickým poskokom Ajayom Chowdhurym. Sobhraj sa spriatelí s cestujúcimi a potom mnohých z nich zdroguje a okradne.

Herman je odhodlaný dostať Sobrajna za mreže, čo sa mu aj podarí po tom ako zostaví „akčnú skupinu“, ktorá starostlivo hľadá a zhromažďuje dôkazy na jeho zadržanie. Patrí k nim jeho nekompromisná manželka Angela, neústupný zástupca belgického veľvyslanectva Paul Siemons a Sobhrajoví susedia z prízemia, Nadine a Remi Giresovci. Tento mladý pár bol spočiatku očarený Sobhrajovým priateľstvom, ale časom si uvedomili, že za dverami susedovho bytu sa dejú ohavné veci.

Vďaka úsiliu Hermana a jeho kolegov
sa Sobhraj a jeho komplici stanú hlavnými podozrivými
v prípade nevyriešených vrážd mnohých mladých západných cestovateľov v Indii, Thajsku a Nepále. Keďže Sobhraj opakovane uniká spravodlivosti, stáva sa jedným z najhľadanejších mužov na svete a na jeho meno sú vydané zatykače v troch rôznych kontinentoch. Sobhraj sa však nemá v úmysle nechať chytiť a vydáva sa na brutálnu, ničivú eskapádu po celom svete.

Seriál Had, ktorý bude mať premiéru 6. októbra o 21:00 na Epic Drama, ponúka napínavé sledovanie pravdivého príbehu sériového vraha, plného zločinov, podvodov a odolnosti tých, ktorí sú odhodlaní zastaviť smrtiace monštrum.

Trailer: https://youtu.be/bANihErhTRE

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej