ONLINE MAGAZIN

Des: V hlave sériového vraha

Prechádzate sa po ulici a stretávate obyčajného muža. Možno je to úradník, vojak alebo dokonca policajt. Ale čo ak tento muž nie je taký „obyčajný“, ako sa zdá? Čo ak sa pod touto všednou maskou skrýva temná schránka, ktorá vedie k brutálnym zločinom? Prerozprávame vám príbeh jedného z najbrutálnejších sériových vrahov 20. storočia v novom seriáli Des, v rámci ktorého David Tennant predstaví svoje herecké umenie na úplne novej úrovni.

Dennis Nilsen bol na prvý pohľad obyčajný človek. Pracoval ako úradník, v minulosti slúžil v armáde aj ako policajt, ale pod touto rozumnou a spoľahlivou maskou sa ukrývala temná a šokujúca pravda. Nilsen bol sériový vrah, ktorý v rokoch 1978 až 1983 v Londýne vzal život až 15 mužom. Jeho zvrátené hry boli odhalené, až keď sa pokúsil v novom byte spláchnuť ľudské pozostatky do záchoda, čím upchal kanalizáciu a upútal pozornosť polície.

Temný seriál Des odkrýva brutálnu stránku Dennisa Nilsena. Nahliadnete do mysle sériového vraha a pokúste sa pochopiť, ako sa môže niekto, kto sa na prvý pohľad zdá úplne obyčajný, stať monštruóznym vrahom. Des nás zavedie až do centra tohto strašidelného príbehu a umožní nám nahliadnuť do Nilsenovej mysle.

Jedným z najzaujímavejších aspektov Nilsenovho príbehu je, že mnohé z jeho obetí nemali rodinu, ktorej by ich chýbali alebo sa odtrhli od svojich blízkych a zmizli v rušnom Londýne. Tento fakt umožnil Nilsenovi dlhú dobu pôsobiť nepozorovane.

Des vás tiež zavedie do sveta policajta Petera Jaya a spisovateľa Briana Mastersa. Jay, policajt, ktorý Nilsena zadržal, je pevným zástancov spravodlivosti a bol odhodlaný priniesť Nilsena pred súd, čím zabezpečil, aby Nilsenove zločiny neboli prehliadnuté. Masters zasa napísal knihu „Zabíjanie pre firmu“, ktorá je hlavným zdrojom pre seriál  Des. Je to Masters, ktorý v spomínanej knihe analyzuje správanie Nilsena a umožní nám preniknúť do jeho mysle a pochopiť, čo ho viedlo k jeho zločinom.

V seriáli Des vám David Tennant ponúka presvedčivý a strhujúci pohľad na tajomstvo Dennisa Nilsena. Jeho interpretácia je tak silná a pravdivá, že nás núti zamyslieť sa nad ľudskou povahou a nad tým, čo nás vedie k takýmto extrémnym činom. Nezmeškajte seriál Des, ktorý vás vtiahne do temného sveta Dennisa Nilsena a zároveň vám ponúkne Tennantovu pôsobivý herecký výkon.

Ak ste fanúšikom kriminálnych, pravdivých príbehov alebo len hľadáte niečo nové na sledovanie, seriál Des je pre vás tou voľbou. V premiére uvedie seriál Des televízna stanica Epic Drama 15. septembra o 21:00. Pripravte sa na to, že vás vtiahne do temného sveta sériového vraha a nenechá vás odtrhnúť sa od obrazovky.

Trailer: https://youtu.be/nmDayItmzCI

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej