ONLINE MAGAZIN

Odvrátená stránka baletu

Nedávno sme vám predstavili kalendár na rok 20116 venovaný najpôvabnejšiemu tancu na svete, baletu. Náročný tanec stelesňujúci eleganciu a krehkosť však má aj svoju tienistú stránku. Hodiny trénovania, cvičenia a odriekania si vyberá na telách tanečníkov svoju daň. Tou sú najmä deformované chodidlá, prsty a nechty, zničené kĺby a väzy, nezdravé stravovacie návyky a na pohľad neviditeľné psychické tlaky. Po vzhliadnutí fotografií ruskej primabaleríny Dariany Volkovej  budete po najbližšom baletnom predstavení tlieskať určite viac oduševnene.

1 2 3 4 6

Mohlo by vás zaujímať:

Tlačová správa Umenie a kultúra

Výstava Muži a ženy v baníctve

Fotografia, výstava,

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej