ONLINE MAGAZIN

Sýrske pamiatky

Je vždy veľkým nešťastím, keď sa  pre vojnové konflikty devastujú vzácne historické pamiatky. Výnimkou nie je ani vojna v Sýrii. V utečeneckom tábore Za’atari na hraniciach Jordánska tvorí  sýrsky maliar Mahmoud Hariri spolu s kolegami zmenšeniny sýrskych historickými pamiatok, ktoré boli zničené. Chcú, aby sa na tieto vzácne miesta nikdy nezabudlo.  V zmenšenej podobe  bolo umelcami vytvorené mesto Palmyre, Aleppo, most Deir ez-Zor a Mosquee Umayyad v Alep.

1 2 3 4 5 6 7

Mohlo by vás zaujímať:

Tlačová správa Umenie a kultúra

Výstava Muži a ženy v baníctve

Fotografia, výstava,

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej