ONLINE MAGAZIN

PROTOTYP HONDA CIVIC HATCHBACK JE PRIPRAVENÝ NA SVETOVÝ DEBUT NA ŽENEVSKOM AUTOSALÓNE 2016

 

  • Svetová premiéra prototypu Civic Hatchback mení definíciu hlavného európskeho modelu spoločnosti Honda
  • Model Clarity Fuel Cell sa prvýkrát predstaví v Európe
  • Dodávky modelu NSX európskym zákazníkom sa začnú v roku 2016
  • Nový koncept Jazz rozpaľuje štýlom

 

Spoločnosť Honda chystá ďalší krok v obnovovaní svojho sortimentu európskych vozidiel na ženevskom autosalóne 2016 vrátane celosvetovej premiéry prototypu Civic Hatchback.

Prototyp Civic Hatchback

Prototyp Civic Hatchback sa predstaví vo svetovej premiére na ženevskom autosalóne s ukážkou dizajnu exteriéru najnovšieho hatchbacku, ktorého predaj v Európe je naplánovaný na začiatok roka 2017. Vozidlo sa bude vyrábať v závode Honda of the UK Manufacturing (HUM) a bude sa exportovať na svetové trhy vrátane USA.

Global debut of Honda’s all new FCV vehicle

Civic Hatchback Prototype

 

Clarity Fuel Cell

Model Clarity Fuel Cell sa prvýkrát predstaví v rámci Európy v Ženeve po svetovej premiére na tokijskom autosalóne, ktorý sa konal v októbri minulého roku. Model Clarity Fuel Cell je prvým sériovo vyrábaným komerčne dostupným vozidlom s palivovými článkami, ktorý pod kapotou skrýva pohon výlučne na palivové články. Vďaka dojazdu až 700 km dosahuje model Clarity Fuel Cell najlepší dojazd vo svojej triede, zatiaľ čo jeho jedinečné usporiadanie umožňuje ako prvému komerčne dostupnému vozidlu s palivovými článkami odviezť piatich pasažierov.

 

NSX

Po oznámení začiatku predaja modelu NSX na autosalóne v americkom Detroite spoločnosť Honda potvrdila, že prvé dodávky európskym zákazníkom sa začnú v roku 2016. Karoséria modelu NSX sa vyznačuje klasickými proporciami so zníženým a širokým vzhľadom, atraktívnou povrchovou úpravou a agresívnym predným dizajnom. Celok dopĺňajú zadné svetlá vzdávajúce hold originálnemu modelu NSX. Nové hybridné superauto disponuje úplne novým motorom DOHC V6 s dvojitým prepĺňaním, ktorý je umiestnený v strednej časti vozidla a ktorý je prepojený so špeciálne navrhnutou 9-stupňovou prevodovkou DCT.

 

Koncept Jazz „Keenlight“

Spoločnosť Honda predstaví aj nový dizajnový koncept obľúbeného modelu Jazz. Nový koncept Keenlight je stelesnením snahy o zvýraznenie potenciálu prispôsobenia modelu Jazz vďaka elegantným dizajnovým prvkom, špeciálnym polepom a jedinečnej farbe s názvom „Keenlight“.

 

CRF1000L Africa Twin

Najnovší model motocykla CRF1000L Africa Twin, ktorý od svojich predchodcov zdedil ducha jazdy bez obmedzení, disponuje inovatívnym a výkonným dvojvalcovým radovým motorom vstavaným v ľahkom agilnom ráme, a vďaka nemu poskytuje to pravé dobrodružstvo na ceste aj v teréne, či už križujete kontinenty alebo dochádzate do práce.

 

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej