ONLINE MAGAZIN

BRATISLAVA OTVORÍ NA 4 DNI VLASTNÚ KAVIAREŇ

V dňoch 28. – 31. 1. 2016 otvorí Bratislava veľkolepú prešporskú kaviareň, ktorá bude slúžiť ako expozícia na najväčšom slovenskom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Okrem voňavej kávy a rôznych dobrôt tam nebude chýbať ani dobová hudba či ukážka korunovácie Marie Terézie. Bratislava Tourist Board (BTB) tak ukáže dôvody, prečo navštíviť hlavné mesto Slovenska.

„Našou snahou je podporiť domáci cestovný ruch a ukázať, že do Bratislavy ľudia nemusia chodiť len kvôli povinnostiam, ale nájdu tu aj pestré kultúrne vyžitie, špičkovú gastronómiu, rôzne športové aktivity a mnoho iného. Toto je výborný spôsob, ako upozorniť na rozmanitý charakter nášho mesta a pozvať k nám nielen zahraničných turistov, ale hlavne obyvateľov Slovenska,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 

Prezentácia Bratislavy na ITF Slovakiatour je už tradične veľkolepá. BTB tento rok vsádza na bohatú históriu a ponímanie ako mesta zábavy a oddychu s kvalitnými kaviarenskými a reštauračnými službami. Návštevníkov bude k expozícii Bratislavy lákať pestrý sprievodný program v podobe ukážky obradu korunovácií, ochutnávky vín, vystúpení harfistu Michala Matejčíka, ktorý účinkoval na turné so skupiou Depeche Mode a hudobnou produkciou skupín Funny Fellows, Saxophone Syncopators a Preßburger klezmer Band sa zvýrazní etablovaný projekt Bratislava Goes Classical.

Stánok BTB nájdete v hale B (stred) expozícia 100. Zdieľať ho bude s krajskou organizáciou cestovného ruchu a niektorými svojimi členmi: Európske múzeum moderného umenia Danubiana, cestovná agentúra Flora Tour, ktorá sa špecializuje na zážitkové výlety v dunajskom regióne, jazdu štýlovým vláčikom Prešporáčikom predstaví Tour4U, Divoká Voda odprezentuje areál vodných športov a eventová agentúra Be Cool zabaví interaktívnou prezentáciou plnou zaujímavých súťaží. Za Bratislavský kraj sa predstaví mesto Stupava, Malokarpatské múzeum v Pezinku a Región Senec, čím sa vytvorí komplexná ponuka možností trávenia času v Bratislave a okolí.

Aj napriek historickému vzhľadu expozície má BTB pripravenú jednu veľmi modernú novinku, tým sú špeciálne 3D okuliare Oculus, ktoré vás zoberú na virtuálnu prehliadku mesta.

Naše snahy upozorniť na seba aj na domácom trhu fungujú, príkladom toho je stúpajúca tendencia slovenských návštevníkov Bratislavy, ktorá predstavuje za obdobie január až september 2015 v porovnaní s predošlým rokom nárast o 20,3 %,“ dodala predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

Veľtrh ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v regióne strednej Európy. Veľtrh každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, ako aj turistické informácie sprostredkované zahraničnými centrálami krajín.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej