ONLINE MAGAZIN

Best Western Hotels Central Europe GmbH

Nová organizačná štruktúra hotelovej skupiny Best Western v Európe

Best Western ohlasuje novú organizačnú štruktúru v Európe. Zlúčenie troch regionálnych organizácií Best Western v Európe povedie k posilneniu marketingu a predaja. Od januára 2016 sa bude starať o približne 260 individuálnych Best Western hotelov v desiatich krajinách Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, Lichtenštajnsko, Luxembursko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko a Chorvátsko nová centrála Best Western Hotels Central Europe GmbH so sídlom v nemeckom Eschborne a jej regionálne kancelárie vo Viedni a vo švajčiarskom Berne. Nová organizačná štruktúra umožní v budúcnosti lepší prístup k novým cieľovým trhom a spoločne vytvárať väčšie synergie.

 

Best Western plánuje na európskom kontinente novú organizačnú štruktúru. Od januára 2016 bude nová spoločnosť Best Western Hotels Central Europe GmbH presadzovať na trhu spoločne individuálne hotely z desiatich krajín Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, Lichtenštajnska, Luxemburska, Českej republiky, Slovenska, Maďarska, Slovinska a Chorvátska. Popri centrále v Eschborne (Nemecko) sa zriadia regionálne kancelárie vo Viedni (Rakúsko) a v Berne (Švajčiarsko). Novou štruktúrou sa spoja doterajšie tri decentralizovane organizované regionálne organizácie Best Western Hotels Deutschland GmbH, ktorá dnes zodpovedá za približne 200 hotelov v Nemecku a Luxembursku, Best Western Hotelreservierungs-GmbH, ktorá sa ako regionálna servisná centrála stará z Viedne o približne 70 hotelov v Rakúsku, Českej republike, Maďarsku, Slovinsku, Chorvátsku, Srbsku, Čiernej Hore, Macedónsku a na Slovensku, a Best Western Swiss Hotels, ktorá zo švajčiarskeho Bernu spravuje 33 hotelov. Vznikne tak jedna spoločná organizácia s približne 260 hotelmi vo svojom portfóliu. Krajiny Srbsko, Čierna Hora a Macedónsko s celkovo ôsmimi hotelmi, ktoré dnes spadajú pod Best Western Hotelreservierungs-GmbH, prejdú od januára 2016 pod grécku centrálu Best Western Greece, odkiaľ bude možné zabezpečiť s hotelmi z týchto krajín užšiu spoluprácu. Best Western Greece už dnes zodpovedá za krajiny Grécko, Albánsko, Arménsko, Bulharsko, Cyprus, Rumunsko, Libanon a Sýria. „Naša doterajšia organizácia Best Western sa rozšíri a získa od 2016 ešte viac na sile. To, čo si vážia naši hostia na Best Western ako celosvetovej značke, nájde odozvu v novej organizačnej štruktúre. Budeme mať lepší prístup na nové, dôležité cieľové trhy a spoločne budeme vytvárať väčšie synergie, aby sme boli pre naše hotely ešte viac efektívni. Týmto krokom sa Best Western v Európe ešte viac zomkne, aby silnejšie vystupoval na trhu a úspešnejšie spravoval trhy“, hovorí Marcus Smola, konateľ spoločnosti Best Western Hotels Deutschland GmbH, ktorý sa od roku 2016 stane konateľom spoločnosti Best Western Hotels Central Europe GmbH so sídlom v nemeckom Eschborne. „Hotelieri z Rakúska, Slovenska, Českej republiky, Slovinska, Maďarska a Chorvátska vopred odsúhlasili tento historický krok, ktorý prinesie každému jednému hotelu vo všetkých krajinách veľké výhody v oblasti marketingu a predaja, pretože veľa našich hotelov má svoj cieľový trh práve v Nemecku“, dopĺňa Ivona Meissner, konateľka Best Western Hotelreservierungs-GmbH, a Christian Hofer, prezident Best Western Hotelreservierungs-GmbH, ktorý vedie dva rakúske Best Western hotely vo Viedni a Kitzbüheli. „Naši Best Western hotelieri sa tešia na intenzívnejšiu cezhraničnú spoluprácu, z ktorej budú profitovať všetky naše hotely“, dodáva Hofer a Meissner.

 

Búrať hranice – silnejší marketing vďaka fúzie

Vytvárať nadregionálne synergie, šetriť náklady a  úspešnejšie pracovať v prospech všetkých hotelov je cieľom fúzie doterajších troch regionálnych organizácií Best Western do jednej, ktorá aj naďalej zostane vo vlastníctve jednotlivých Best Western hotelierov. „Z trhového hľadiska je tento krok veľmi pozitívny, lebo naše portfólio zatraktívnime pre všetkých našich zákazníkov v týchto krajinách. Rozhodnutie vytvoriť jednu spoločnú organizáciu nám umožní posilniť cezhraničný marketing“, hovorí Smola. „Okrem toho budeme klásť väčší dôraz na synergie, pretože príde k zlúčeniu mnohých logistických a administratívnych oblastí. Týmto docielime značné  úspory, ktoré budeme môcť využiť v prospech marketingu celej hotelovej skupiny Best Western.“

 

Nový názov Best Western Hotels Central Europe

Od roku 2016 ponesie nadregionálna organizácia názov „Best Western Hotels Central Europe“. „Našim hotelom z veľkého, spoločného regiónu, ktorý bude zahŕňať krajiny Rakúsko, Švajčiarsko, Nemecko, Luxembursko, Lichtenštajnsko, Českú republiku, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko a Chorvátsko, budeme môcť ponúkať ešte lepší servis. Servisná centrála nového regiónu s desiatimi krajinami bude mať svoje sídlo v nemeckom Eschborne. Existovať budú tiež kancelárie Best Western vo Viedni a Berne (Švajčiarsko)“, hovorí Ivona Meissner, ktorá aj od roku 2016 bude pracovať pre Best Western vo viedenskej kancelárii. Úlohou kancelárií bude poskytovať hotelom podporu v oblasti kontroly kvality, predaja a akvizície nových členských hotelov Best Western na Slovensku, v Rakúsku, Českej republike, Maďarsku, Slovinsku a Chorvátsku.

 

V rukách Best Western hotelierov: rozhodovacie grémium a poradný zbor

Nová spoločnosť Best Western Hotels Central Europe GmbH sa včlení do súčasnej nemeckej materskej spoločnosti DEHAG Hotel Service AG so sídlom v Eschborne. Akcionármi DEHAG Hotel Service AG sú výlučne Best Western hotelieri – majitelia alebo prevádzkovatelia Best Western hotelov. Doteraz sú vlastníkmi DEHAG akcií Best Western hotelieri z Nemecka a Luxemburska. Po rozšírení Best Western organizácie sa stanú akcionármi spoločnosti DEHAG Hotel Service AG aj Best Western hotely v Rakúsku a vo Švajčiarsku. Tým sa zabezpečí, že značka Best Western zostane aj naďalej v rukách a vo vlastníctve jednotlivých Best Western hotelierov. Všetky Best Western hotely z desiatich krajín budú zastúpené v rozhodovacom grémiu, v ktorom budú mať po jednom hlase. Spoločne budú rozhodovať o smerovaní a stratégiách značky, adaptácii a zmenách v zmluve upravujúcej vzájomnú spoluprácu, službách servisnej centrály, právach a povinnostiach hotelov a kritériách štandardov kvality. Okrem toho bude mať toto grémium reprezentatívny poradný zbor, v ktorom budú zastúpení zvolení hotelieri zo všetkých regiónov novej organizácie.

 

 

 

Best Western je medzinárodná hotelová skupina, ktorá kladie veľký dôraz na kvalitu. Pod jednu značku združuje cez 4.000 súkromne a nezávisle vedených hotelov  vo viac ako 90 krajinách. Tým je  Best Western najväčšou hotelovou sieťou na svete. Jej cieľom je zvyšovať hospodársky úspech a konkurencieschopnosť partnerských hotelov. Best Western Hotels Central Europe GmbH sa bude od roku 2016 starať o približne 260 hotelov v desiatich krajinách Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, Luxembursko, Lichtenštajnsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Slovinsko a Chorvátsko. Popri centrále v nemeckom Eschborne budú existovať regionálne kancelárie vo Viedni a Berne. Mestské, kongresové a resort hotely značky Best Western zaručujú na celom svete jednotné štandardy kvality. Zároveň si ponechávajú svoj individuálny štýl a svoju nezávislosť. Okrem základnej kategórie ponúka Best Western kategórie Best Western PlusBest Western Premier, ktoré sa od seba líšia atmosférou, dizajnom, ako aj doplnkovými službami a vybavením.

Pripojením k značke profitujú jednotlivé hotely z rozsiahlych marketingových a predajných aktivít zameraných na všetky významné trhové segmenty a ich cieľové skupiny. Best Western poskytuje najmodernejšie spôsoby predaja a komunikácie. Všetky hotely sú uvedené v elektronických distribučných kanáloch celosvetového rezervačného systému a optimálne prezentované s možnosťou ich rezervácie v internete. Best Western disponuje vlastnou rezervačnou centrálou. Vernostný program Best Western Rewards® má vo svete cez 24 miliónov členov.

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej