ONLINE MAGAZIN

Zažite dovolenku podľa vašich predstáv.

O tom že dovolenka v Ázii nie sú len preplnené pláže a rušné turistické centrá Vás presvedčia pobyty cestovnej kancelárie Pan Asia. Zverte sa do rúk odborníkom so 17 ročnými skúsenosťami. Zažite dovolenku podľa Vašich predstáv.

 Kvalita rezortov, ktoré ponúkame je veľmi dôležitá

Nebýva zvykom aby sa cestovná kancelária zameriavala len na jeden kontinent.  Vy ste v tom výnimkou.

Áno, CK Pan Asia vznikla na základe skúseností, ktoré som nadobudla počas 13 rokov života v Malajzii. Kedže som študovala na Hotelovej Akadémii v Piešťanoch,  a k turizmu som vždy mala blízko, v roku 2004 som sa rozhodla založiť cestovnú kanceláriu, ktorá by slovenským cestovateľom predstavila tento krásny svetadiel. V roku 2009 som sa vrátila na Slovensko, do Ázie sa však každý rok , na 6 – 7 týždňov vraciam.

Napriek tomu že sa špecializujete na len na Áziu, vo Vašej ponuke je viac ako sto pobytov.

To je pravda, snažíme sa aby si v našej ponuke našiel každý čo ho zaujíma. Okrem tradičných pobytových zájazdov ponúkame poznávaco –pobytové zájazdy, potápačské a golfové pobyty, rodinné dovolenky, pre dámy ponákame wellness pobyty, pre snúbencov organizujeme romantické exotické svadby na pláži. Novinkou na tento rok sú Harmony pobyty určené klientom, vyhľadávajúci pokoj a harmóniu uprostred nádhernej prírody.

Na trhu je veľa cestovných kancelárii ponúkajúcich dovolenky v Ázii, v čom je vaša ponuka odlišná ?

Čo sa týka pobytových zájazdov, našim cieľom nie je hrubý katalóg s desiatkami rezortov, od najhorších po tie dobré. Každú destináciu, každý rezort, ktorý ponúkame som osobne navštívila. Pri výbere sa zameriavam nielen na kvalitu ubytovania ale aj pláže a mora. Pri stretnutiach s riaditeľmi rezortov som predstavila náš koncept individuálneho prístupu a kvalitných dovoleniek. Kedže som rovnako ako oni študovala a pracovala v hoteliérstve, výborne sme si porozumeli. Máme predsa spoločný cieľ – spokojného klienta. Vďaka tejto blízkej spolupráci máme možnosť ponúknuť našim klientom aj rôzne zľavy a bonusy. Takmer každý deň zverejňujeme novú akciu. Ďaľšou výhodou CK Pan Asia je každodenný kontakt, ktorý so všetkými rezortami, sprievodcami a šoférmi udržujeme. Presne vieme, kto sa o našich klientov počas ich pobytu stará a vždy sa ubezpečujeme ze sú spokojní. Spolupráca s klientom pre nás nekončí pri prijatí platby, ale po návrate klienta z dovolenky.

Prejdime k poznávacím zájazdom.

Hlavný rozdiel je v štýle cestovania. Naša CK sa špecializuje na individuálne cesty do Juhovýchodnej Ázie. Nerobíme zájazdy s presným termínom, na ktoré sa prihlasujú klienti, ktorí sa navzájom nepoznajú, čo v dôsledku môže priniesť nezhody a sklamania. Naši klienti sú dvojice, alebo skupiny priateľov so spoločnými záujmami. Druhá odlišnosť je kvalita ubytovania. Cestovné kancelárie na Slovensku poskytujú počas poznávacích zájazdov ubytovanie v troch a menej hviezdičkových hoteloch. Pri našich zájazdoch kladieme na ubytovanie veľký dôraz. Neviem si predstaviť že by som po dni návštev nádherných miest, ktoré Ázia ponúka, večer prišla do zatuchnutej izby s výhľadom do dvora. Ubytovanie je predsa súčastou celého zážitku. Preto napríklad pri poznávaní historického Georgetownu, centrum ktorého je zapísané do Svetového dedičstva UNESCO, naši klienti bývajú v hoteli Eastern & Oriental, postavenom v roku 1887. Ocitnú sa tak v časoch koloniálnej Malajzie, a prehliadka na druhú deň nadobudne úplne iný rozmer. Kuala Lumpur preslávili najmä Petronas Twin Towers. Naši klienti bývajú v hoteli oproti, a výhľad na krásne osvietené dvojičky je samozrejmosťou. Rovnako sa snažíme poskytovať kvalitné ubytovanie pri poznávaní dažďového pralesa alebo majestátnych hôr v severnom Vietname.

Pre milovníkov histórie máme v ponuke hotely z koloniálnej éry

Ak klienti cestujú individuálne, viete pre nich zabezpečiť sprievodcov ?

Áno, samozrejme. Kvalitný sprievodca je základ dobrého poznávacieho zájazdu. Mám to šťastie že počas môjho života v Ázii som sa zoznámila s mnohými výnimočnými sprievodcami, ktorí svoje zamestnanie robia s láskou, nie s vidinou rýchleho zárobku. Na Borneu je to napríklad Apai z kmeňa Ibanov, ktorý národný park Mulu pozná ako svoju dlaň, v Georgetowne, založenom britskou Juhoindickou spoločnosťou v roku 1787 je to Joann, ktorej koníčkom je história, na ostrove Langkawi je to Irshad, naturalista spolupracujúci s National Georgaphic, na Bali je to Suyasa, ktorý Vám vysvetlí filozofiu a náboženstvo miestnych ľudí,pre ktoré je vnútrozemie ostrova Bohov tak vyhľadávané.  Počas mojich ciest do Ázie hľadám nielen nové destinácie a kvalitné rezorty, ale aj kvalitných sprievodcov.

pocas poznavacich zajazdov je sprievodca k dispozicii len vam

  Počas poznávacích zájazdov je sprievodca k dispozícii len vám

 Veľa turistov cestuje do Ázie úplne individuálne.

Ak sú to skúsení cestovatelia, ktorí navštívili Áziu mnoho krát, prečo nie. Musím však podotknúť že máme klientov, cestujúcich individuálne po celom svete, keď však plánujú Áziu, obrátia sa na nás. Musíte si uvedomiť, turizmus v Ázii je multimiliónove odvetvie. V roku 2012 navštívilo Thajsko  22 miliónov turistov, Malajziu 25 miliónov, Vietnam 2,9 miliónov… Ak sa rozhodnete cestovať do Ázie na vlastnú päsť a Vaša predstava je že pred letisko si najmete milého sprievodcu, ktorý Vám za pár euro predstaví svoju krajinu a  zoberie Vás na všetky výnimočné miesta, čaká Vás veľké sklamanie. Namiesto krásnych miest, ktoré ste videli nafotené v časopisoch a katalógoch sa ocitnete pri turistických atrakciách, spolu s tisícami ďalších turistov, vláčený budete od jedného obchodu k druhému, kde ani nemusíte nič kúpiť, taxikár alebo “sprievodca” dostane tzv. Stop fee už len za to že Vás do obchodu priviedol. Do lacného hotela, zašitého v bočnej uličke s výhľadom na stenu druhej budovy, ktorý na webovej stránke vyzeral tak krásne, sa vrátite znechutení a otrávení…. Toto nie sú moje skúsenosti. Ja som v Ázii žila takmer 14 rokov a mentalitu miestnych ľudí poznám natoľko že pre miestne firmy, spolupracujúce s ázijskými, robím medzi kultúrne tréningy.  Sú to skúsenosti ľudí, ktorí cestu do Ázie na vlastnú päsť skúsili a  rozprávajú mi ich po návrate.

pri pobyte na Borneu viem zabezpecit ubytovanie priamo u domorodcov

Pri pobyte na Borneu viem zabezpečiť ubytovanie priamo u domorodcov

Odporučila by ste takéto zájazdy rodinám s deťmi?

Určite, deti musíme vzdelávať a rozširovať im obzor. Pri cestovaní sa naučia viac ako na hodinách zemepisu v škole. Naše zájazdy sú kvalitne pripravené, sprievodcovia sa prispôsobujú klientovým potrebám, takže niet sa čoho obávať. Naša najmladšia klientka, ktorá mimochodom prešla za 3 týždne od Vietnamu až po Borneo, mala 6 rokov.

Ázia iste ponúka aj možnosti športového vyžitia.

Áno, pre golfistov sú tu stovky kvalitných golfových ihrísk na vysokej úrovni. Vyhľadávané sú najmä počas zimných mesiacov, keď počasie znemožňuje hru v Európe. Napríklad v Malajzii sa nachádza 206 golfových ihrísk. Kedže väčšina sa však nachádza vo vnútrozemí, populárnejšie je Thajsko a to najmä destinácie Hua Hin a ostrov Phuket. Veľký potenciál vidím vo Vietname. Za posledných päť rokov boli v krajine vystavané nádherné ihriská, dizajnované známymi hráčmi ako Colin Montgomerie, Greg Norman či Nick Faldo. Druhou skupinou vášnivých cestovateľov sú potápači. Ostrov Sipadan v Malajzii je pojmom medzi potápačmi z celého sveta. “Videl som také miesta…..pred 45 rokmi.  Znova sa nám podarilo  objaviť  nedotknutý kus raja.” Toto boli slová Jeacquesa Couseaova,  svetoznámeho  prieskumníka a bojovníka za ochranu podmorského sveta, po tom, čo prvý krát navštívil ostrov Sipadan. Podmorský život v okolí ostrova ho uchvátil nakoľko, že so svojou loďou Calipso a tímom  potápačov  strávili šesť mesiacov výskumom a zaznamenávaním jeho veľkolepej  podmorskej fauny a flóry. Jacques Yves Cousteau nominoval ostrov Sipadan na jeden z piatich najlepších scuba diving destinácií.

 

Golfove ihriská vo Vietname sú na svetovej úrovni

Predstavte nám Vašu novinku na tento rok, Harmony pobyty.

Stres a únava sa stala súčasťou života nejedného z nás.  Pripravili sme preto pobyty v rezortoch postavených uprostred nádhernej prírody, v ktorých vládne harmónia a pokoj.V rezortoch, atmosféra ktorých klientov prinúti spomaliť, otvoriť myseľ a dušu, a vychutnať si okamžiky, strávené na týchto nádherných miestach.  V takomto rezorte načerpáte pozitívnu energiu a príde aj vytúžené uvoľnenie. Veľký dôraz sa kladie na stravovanie, Nečakajte bufetové stoly, preplnené nekvalitnými potravinami. Jedlá sú pripravované výlučne z čerstvých, často organických surovín. Kedže takýchto výnimočných rezortov poznám v Ázii veľa, rozhodli sme sa prestaviť ich slovenským cestovateľom.

 

So synom na cestách po Ázii

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej