ONLINE MAGAZIN

Jedinečný koncert Lenky Filipovej, netradične v priestoroch Masarykova nádraží v Prahe, vychádza teraz na DVD + 2CD

Speváčka, gitaristka a autorka Lenka Filipová pripravila pre svojich fanúšikov jedinečný darček. Koncom októbra odohrala pri plnej prevádzke v priestoroch pražského Masarykova nádraží unikátny koncert, ktorý bol neobyčajným zážitkom pre takmer tisícku divákov. Ľudia, ktorí sa v ten deň nedostali na koncert, majú teraz príležitosť si spontánnu atmosféru v prostredí, ktoré vďaka architektúre priestoru symbolizuje dobu prvej republiky, vychutnať doma v teple.

„Tímto koncertem jsem se snažila představit kytaru v jejích různorodých podobách, a to nejen jako nástroj doprovodný, ale také sólový. Chtěla jsem ukázat rozmanité kytarové možnosti doprovodů a při sólových skladbách bohatost tohoto nástroje. Myslím si, že originalita našeho představení tkví v pojetí kytary, zpěvu a velmi pestrého repertoáru, který se dotýká různých hudebních stylů. K tomu samozřejmě patří kvalita písniček a nadčasové sdělení jejich textů. Velké poděkování patří všem mým spolupracovníkům a hostům, kteří se na koncertě podíleli a v neposlední řadě báječnému publiku, které nám pomohlo vykouzlit jedinečnou atmosféru. Věřím, že se nám podařila přenést i na DVD, které společně s 2CD posluchače potěší,“ hovorí Lenka Filipová.

DVD z koncertu na Masarykově nádraží vychdádza 9. decembra a spolu s ním v jednom komplete aj 2CD. Ľudia tak majú príležitosť vypočuť si ten najlepší a aktuálny výber z CD Concertino (Vivaldi, Lobos, Bach, Guiliani),overené hitovky (Mosty, Věnování, Tisíc způsobů jak zabít lásku) a keltské balady. To všetko s doprovodom súboru GMHS Praha (hudobníci sú študentmi Gymnázia a Hudobnej Školy hlavního města Prahy) pod vedením Jindra Koníře, ktorý je taktiež autorom aranžmánov pre orchester. Počas večera sa ako hostia predstavili aj harfista Sean Barry,čelista Jakub Mayer a ako zvláštny hosť, charizmatická speváčka Lenny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej