ONLINE MAGAZIN

Zima plná zážitkov v Malej Fatre

Čarovná, mrazivá, rozprávková zima. Malebná zasnežená príroda. Tradičné drevenice i štýlové hotely uprostred malofatranského Národného parku. To všetko a ešte omnoho viac na vás čaká v blížiacej sa zimnej sezóne 2013/2014 v regióne Malá Fatra. Vaša dokonalá zimná dovolenka na Slovensku.

V stredisku Vrátna Free Time Zone  odštartovalo prvé tohtoročné zasnežovanie a preto  sa priaznivci lyžovania, snowboardingu či iných zimných aktivít môžu už čoskoro tešiť na sprístupnenie viac ako 14 km zjazdoviek, siahajúcich  do výšky až 1709 m n.m. Areál strediska patrí k najmodernejším na Slovensku a užiť si tu môžete aj najrozsiahlejšie freeridové zóny na Slovensku. V štyroch lokalitách (Paseky, Poludňový Grúň, Chleb a Príslop) si zalyžujú deti, menej skúsení lyžiari, zdatní lyžiari i profesionáli. Pre deti je navyše pripravený vynovený detský park, v ktorom sa nielen výborne zabavia, ale pod vedením profesionálnych inštruktorov sa s lyžovaním zoznámia alebo zdokonalia.

Pre tých, ktorých nebaví len obyčajná lyžovačka, sme tento rok pripravili množstvo netradičných zážitkov na snehu, či už ide o snowtubing, skialpinizmus, absolvovanie lavínových kurzov spolu s vyškoleným sprievodcom, snežnicové pochody alebo snowkiting, jeden z najdynamickejšie sa rozvíjajúcich športov súčasnosti.

„Počas zimy k nám prichádza čoraz viac priaznivcov tohto športu, všetkých vekových kategórií. Málokto vie, že lokalita Chleb je jednou z najznámejších snowkitingových lokalít v Európe a jazdiť sem prichádzajú majstri v tomto športe z celého sveta,“ dodáva výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra Matúš Dobeš.

Pre nadšencov bežeckého lyžovania, ktoré má v našom regióne dlhoročnú tradíciu, je k dispozícii široká sieť udržiavaných bežkárskych tratí, ktoré vás bez permanentky a čakania v dlhých radoch prevedú zasneženou okolitou prírodou od Terchovej až po Kysuce.

Slávnostné otvorenie zimnej sezóny sa bude konať 13. decembra 2013 (piatok) na Námestí Andreja Hlinku v Žiline, kde vás OOCR Malá Fatra oboznámi so svojou bohatou produktovou ponukou na zimnú sezónu 2013/2014 a všetkými novinkami, ktoré si pre vás počas tejto zimy pripravila. Akcia bude obohatená sprievodným programom, na ktorom si už po tretíkrát zopakuje slovenská snowboardová a lyžiarska elita svoj „Big Jump 2013“.

Počas celej zimy sú pripravené atraktívne pobytové balíky pre rodiny s deťmi, páry, skupiny či jednotlivcov, a to všetko za skvelé ceny, už od 12 €/osoba/noc. „Záujemcovia si môžu rezervovať pobyty na našej webstránke www.regionmalafatra.sk. Pred zimnou sezónou 2013/2014 sme zefektívnili náš rezervačný systém tak, aby návštevníkovi webstránky poskytoval rýchle, vecné a prehľadné informácie o možnostiach ubytovania so skipasmi priamo z pohodlia domova,“ upresňuje Matúš Dobeš. Po celodennej lyžovačke si doprajte relax a oddych v našich komfortných wellness zariadeniach alebo ochutnajte tradičné regionálne špeciality v kolibách spolu so živou hudbou a užívajte si vašu zimnú dovolenku plnými dúškami!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej