ONLINE MAGAZIN

Poistenie je v cestovných nákladoch najnižšia položka. Nešetrite na nej.

Poistenie je v cestovných nákladoch najnižšia položka. Nešetrite na nej.

Slobodu cestovania si dnes užívame aj vďaka nízkym cenám nízkonákladových leteckých spoločností a inovatívnym rezervačným aplikáciám ubytovania. Dnes nie je problém stráviť predĺžený víkend v Ríme a o tri týždne sa vykúpať na pláži v Aténach. A to dokonca za cenu častokrát výhodnejšiu ako je cesta vlastným autom s ubytovaním na Slovensku. Cestovanie sa však môže dramaticky predražiť, pokiaľ si ho nepoistíte. Pritom poistenie je v porovnaní s ostatnými nákladmi tá najnižšia položka. Ako si správne vybrať cestovné poistenie, vám poradíme spolu s Allianzom.

Ušetriť s poistením viete už pred dovolenkou

Poistenie storna zájazdu vám zabezpečí, že v prípade vašej choroby, alebo ochorenia vášho rodinného príslušníka, vám Allianz preplatí všetky náklady na cestu, ubytovanie či prenájmy, ktoré ste zaplatili a už sa nedajú stornovať bez poplatku. Nie všetky letenky totiž stoja pár desiatok eur a máloktoré rezervácie ubytovania majú bezplatné storno menej ako týždeň pred nástupom. Naopak, s poistením si môžete vyberať aj cenovo výhodnejšie prenájmy s platbou vopred, pretože v prípade mimoriadnych udalostí vám Allianz túto sumu preplatí. V prípade nákladov vo výške 1 000 eur sa bavíme o poistnom vo výške zhruba 33 eur.

uzavrieť poistenie storna zájazdu online

Cestovné poistenie na mieru

Ak nie ste vášnivý cestovateľ a vaše výlety do zahraničia sa dajú spočítať na jednej ruke, v dnešnom svete smartfónov si viete cestovné poistenie uzatvoriť a zaplatiť online za pár minút. Nie je dobré spoliehať sa len na Európsky preukaz zdravotného poistenia (EPZP), ktorý nepokryje doplatky za lieky či náklady za prevoz na Slovensko. A rovnako nepokryje náklady v súkromných zdravotníckych zariadeniach, ktoré sú často jedinou možnosťou v mnohých dovolenkových destináciách.

Jednodňový výlet po Európe môžete mať s balíkom EXTRA poistený za necelé 2 eurá a desaťdňovú dovolenku za 18 eur. Zvolíte termíny, počet osôb, správne balíčky poistenia a momentom zaplatenia ste poistený.

Kryté sú predovšetkým náklady na ošetrenie, hospitalizáciu, lieky, lekárske vyšetrenia či prevoz naspäť do vlasti v prípade náhleho ochorenia alebo úrazu bez obmedzenia výšky liečebných nákladov, čo je výhoda, ktorú poskytuje Allianz ako jediná poisťovňa na trhu. Dnes je súčasťou väčšiny štandardného cestovného poistenia aj krytie ochorenia COVID-19, takže ak by vás náhodou dostal na lôžko do nemocnice, nemusíte sa báť, že to pôjde z vášho vrecka.

V poistnom balíku je aj finančná náhrada za stratu, poškodenie alebo odcudzenie batožiny až do výšky 1 500 eur, ale aj za neskoré dodanie batožiny leteckou spoločnosťou o viac ako 24 hodín. Takisto za zničenie alebo stratu dokladov. Navyše získate aj poistenie zodpovednosti za škodu až do výšky 200-tisíc eur, ktorú môžete neúmyselne spôsobiť na majetku alebo na zdraví tretej osobe. V balíku cestovného poistenia má Allianz dokonca aj asistenciu pri právnej pomoci až do výšky 1 200 eur.

Na turistiku či lyžovačku sa vám hodí balík MAX, ktorého súčasťou je aj poistenie do hôr, ktoré kryje náklady až do výšky 16 600 eur. Ide o náklady spojené s výkonom záchrannej činnosti alebo s pátraním, poskytované Horskou záchrannou službou (HZS). V prípade rizikových športov, ako je obľúbený skialpinizmus, čoraz populárnejšia jazda na (elektro)bicykloch v horskom teréne, prípadne ak radi lyžujete mimo vyznačených trás či holdujete vodným športom, je vhodné pripoistiť si ich.

Celoročné poistenie do celej Európy od Allianz už od 50,40 eur

Už sa vám stalo, že ste pri ceste na individuálnu dovolenku zistili, že ste sa zabudli poistiť? Keď sa to stane pred poistnou udalosťou, viete to ešte vyriešiť. Pri častom cestovaní je to však starosť navyše, lebo musíte naň stále myslieť a neustále si poistenie doobjednávať. Tieto starosti môžete vyriešiť celoročným cestovným poistením, ktoré môže byť v prípade častého cestovania dokonca cenovo výhodnejšie. Aj niekoľkohodinová cesta za nákupmi do susedných krajín vás totiž v prípade poistnej udalosti môže vyjsť veľmi draho.

Najlacnejšia verzia COMFORT za spomínaných 50,40 eura pokrýva náklady na ošetrenie, hospitalizáciu, lieky, lekárske vyšetrenia či prevoz naspäť do vlasti v prípade náhleho ochorenia alebo úrazu až do výšky 220-tisíc eur.  Zároveň pokrýva finančnú náhradu za stratu, poškodenie alebo odcudzenie batožiny do výšky 500 eur či poistenie zodpovednosti za škodu do výšky 100-tisíc eur. Nezahŕňa neskoré dodanie batožiny leteckou spoločnosťou, zničenie alebo stratu dokladov či právnu pomoc.

Balík ročného cestovného poistenia EXTRA má vyššie poistné plnenia (písali sme o nich vyššie), predovšetkým náklady na ošetrenie, hospitalizáciu, lieky, lekárske vyšetrenia bez obmedzenia výšky nákladov, a stojí 128,80 eur. Najvyšší balík MAX, ktorý zahŕňa aj záchranné akcie, stojí 142,40 eur ročne. Čo je to však v porovnaní s nákladmi na liečbu tráviacich problémov v Španielsku, kde sme poistenému klientovi ušetrili až 55-tisíc eur.

Upozornenie: Uvádzané ceny sú platné k 30. 9. 2023.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip

Poistenie je v cestovných nákladoch najnižšia položka. Nešetrite na nej.

Slobodu cestovania si dnes užívame aj vďaka nízkym cenám nízkonákladových leteckých spoločností a inovatívnym rezervačným aplikáciám ubytovania. Dnes nie je problém stráviť predĺžený víkend v Ríme a o tri týždne sa vykúpať na pláži v Aténach. A to dokonca za cenu častokrát výhodnejšiu ako je cesta vlastným autom s ubytovaním na Slovensku. Cestovanie sa však […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej