ONLINE MAGAZIN

Interiérové dvere do kúpeľne: Ako si vybrať tie správne?

Kúpeľňa patrí medzi najdôležitejšie miestnosti v domácnosti. Je miestom oddychu, relaxu a preto by ste mali venovať zvýšenú pozornosť zariaďovaniu. Dôležité je, aby ste sa v kúpeľni cítili maximálne komfortne a aby všetko spolu krásne ladilo.

Veľmi dôležitým prvkom sú práve interiérové dvere do kúpeľne. Na trhu dnes nájdete skutočne pestrú ponuku a vybrať si tie správne dvere je častokrát veľmi náročné. Predsa len, všetky dvere sa v niečom odlišujú. V použitom materiáli, veľkosti alebo dizajne. Ako si tak vybrať tie správne vnútorné dvere do kúpeľne? Na to sme sa pozreli o čosi bližšie.

Praktická stránka je prvoradá

Najskôr by ste sa pri výbere interiérových dverí mali zamerať na praktickú stránku a teda s tým spojenú funkcionalitu. Myslite na to, že v kúpeľni je častokrát vyššia vlhkosť. Preto by ste mali zvoliť materiál dverí, ktorý bude odolný voči takýmto podmienkam. Skvelým riešením sú, napríklad, interiérové dvere od spoločnosti ERKADO, ktoré vynikajú vysokou kvalitou a aj odolnosťou. Medzi odolné materiály dverí patrí PVC, hliník, prípadne drevo, ktoré je však špeciálne ošetrené.

Aj dizajn je dôležitý

Samozrejme, keď si budete vyberať interiérové dvere, myslite aj na dizajn. Je dôležité, aby v kúpeľni všetko pekne ladilo. Môže ísť napríklad o moderné dvere, ktoré vynikajú jednoduchými líniami a minimalistickým štýlom, prípadne rustikálne dvere, ktoré stvárňujú tradičný a najmä prírodný štýl.

Taktiež neváhajte zvážiť úroveň súkromia a bezpečnosti. Dvere do kúpeľne si totiž môžete zaobstarať aj v materiáli, akým je matné sklo, prípadne sklo s potlačou. V prípade, že túžite po maximálnom súkromí, zvoľte si úplne nepriehľadné dvere. Tie vám dokážu zabezpečiť maximálne súkromie, čo určite radi oceníte. Dvere do kúpeľne by tiež mali byť čo najjednoduchšie v otváraní, preto na to pri výbere myslite.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej