ONLINE MAGAZIN

Slovak Lines Magazín ponúka tip pre našich čitateľov: Resort Svatá Kateřina

Počas našich novinársky ciest sa snažíme, spolu s turistickými organizáciami, navštivať čo najviac miest, o ktorých sme presvedčení, že sa ich naozaj oplatí vidieť, počuť, ochutnať alebo jednoducho užiť si ponuky a miesta na vlastnej koži. Tentoraz sme navštívili oblasť v Stredných Čechách – Vysočinu.

Prvou destináciou, ktorú jednoznačne odporúčame navštiviť, je:

Resort Svatá Kateřina

Resort Svata Kateřina je jedinečným a pôvabným miestom nachádzajúcim sa na Vysočine v Českej republike. Tento rezort kombinuje prírodnú krásu, wellness služby a možnosti aktívneho oddychu, aby ponúkol návštevníkom unikátny zážitok.

Svata Kateřina je situovaná v srdci Vysočiny, v blízkosti mesta Počátky. Tento rezort sa vyznačuje svojou nádhernou prírodnou scenériou a pokojným prostredím, čo ho robí ideálnym miestom na oddych a regeneráciu. Nachádza sa v blízkosti lesa, čo poskytuje množstvo možností na prechádzky a turistiku.

Jedným z hlavných lákadiel tohto rezortu je jeho wellness centrum. Svata Kateřina ponúka moderné a relaxačné wellness zariadenie, kde sa môžete oddýchnuť a načerpať energiu. Súčasťou wellness centra je bazén, sauna, parný kúpeľ, vírivka a široká škála masáží a liečebných procedúr. Odborníci na wellness sa postarajú o vaše pohodlie a starostlivosť o telo a myseľ.

Rezort Svata Kateřina tiež ponúka širokú škálu aktívnych aktivít pre tých, ktorí si radi užívajú pohyb a dobrodružstvo v prírode. Môžete si vychutnať cykloturistiku alebo turistiku po blízkych chodníkoch a objavovať krásy Vysočiny. Okrem toho sú k dispozícii aj aktivity ako lukostreľba, tenis, minigolf a rybolov. Rezort tiež organizuje rôzne workshopy a kurzy, vrátane jogi, meditácie a kreatívnych aktivít.

Svata Kateřina tiež ponúka ubytovanie vo vybavených apartmánoch a chatkách, ktoré sú navrhnuté tak, aby zabezpečili maximálny komfort a pohodlie pre hostí. Atmosféra rezortu je príjemná a uvoľnená, čo vytvára ideálne prostredie na relaxáciu a oddych.

Okrem toho rezort Svata Kateřina ponúka tiež stravovacie služby. V reštaurácii môžete ochutnať miestne jedlá pripravené z čerstvých a kvalitných surovín. K dispozícii je aj možnosť vegetariánskeho alebo vegánskeho stravovania.

Celkovo vzaté, resort Svata Kateřina je ideálnym miestom pre tých, ktorí hľadajú oddych v prírode, relaxáciu a zároveň možnosti aktívneho pohybu. Jeho poloha na Vysočine poskytuje príležitosti na objavovanie okolitej prírody a histórie. Bez ohľadu na to, či ste milovník wellness, športovec alebo jednoducho túžite po kvalitnom oddychu, rezort Svata Kateřina vám poskytne všetko, čo potrebujete pre nezabudnuteľný pobyt na Vysočine.

Vkusné a komfortné ubytovanie na úrovni

V izbách hotelového typu sa môžete tešiť na pohodlné a veľké postele a vlastnú kúpeľňu s WC, sprchovacím kútom/vaňou a fénom. Na izbe nechýbajú ani župany a papuče určené do wellness. Z niektorých izieb budete mať krásny výhľad na les a blízky prameň Svätej Kataríny.

V glampingovej lesnej chate (prenájom na 2 a viac nocí) nájdete štýlový indický nábytok, vonkajšiu terasu a súkromné ohnisko. Využiť môžete všetko zázemie rezortu a všetky ponúkané služby.

Za zmienku rozhodne stojí reštaurácia v rezorte. Vynikajúce pokrmy z lokálnych a domácich surovín doplnia ďalší čriepok do mozaiky vašich zážitkov.

Wellness služby v prekrásnom prostredí

Wellness v rezorte vás nadchne. Ponúka tu množstvo rôznych možností, ako si oddýchnuť. Vaše telo aj myseľ tu nájdu nový impulz.

Vyskúšajte napríklad:

ajurvédske procedúry, ktoré pomôžu obnoviť vnútornú harmóniu,

pada abhyanga – olejové ajurvédske terapie,

cannabis therapy masáž s blahodarnými účinkami konopného oleja,

masáže a kúpele pre jednotlivcov i pre páry,

peelingy, zoštíhľujúca terapia bahnom z mŕtveho mora a iné beauty procedúry,

vonkajšie jacuzzi.

Prechádzka na koňoch, bicykel, golf a ďalšie aktivity

Malebná príroda v okolí rezortu vás bude lákať k rôznym aktivitám. Zacvičte si vonkajšie pilates alebo jogu, zahrajte si golf, prejdite sa na bicykli, vykúpte sa v jazierku alebo zatopenom lome, zaplávajte si v krytom bazéne, zahrajte si tenis, oddýchnite si na slnečnej terase, meditujte v kruhu druidov, ochutnajte vodu z miestneho prameňa .

Alebo zažite vychádzku na koni cez lesy a lúky. Prejsť na koni sa môžu začiatočníci aj pokročilí jazdci. Pre bezpečnosť koní je tu nastavený váhový limit 90 kilogramov.

Rezort je vyhlásený aj rôznymi cvičebnými programami. Vyskúšajte kurzy jogy, pilates a kardio aktivity.

Více informací najdete na webových stránkách www.katerinaresort.cz.

Foto na titulke: Svatá Kateřina

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej