ONLINE MAGAZIN

Novinky na zámku Eckartsau

Obľúbená cyklistická trasa Donau – Radweg, vedie aj popri barokovom zámku Schloss Eckartsau, len niekoľko kilometrov od Bratislavy. Kedysi bol zámok obľúbeným pre jeho malebnú polohu v divokej prírode a preto, že vtedajší panovníci si prišli oddýchnuť na poľovačku, v srdci národného parku Dunajské luhy. Leží takmer v strede trasy medzi Viedňou a Bratislavou.

Dnes je zámok Eckartsau vyhľadávaným miestom oddychu, má nádherný, obrovský park, prístupný verejnosti a s možnosťou občerstvenia v tunajšej kaviarničke s terasou na nádvorí zámku. Zámok je od konca marca už otvorený v ďalšej sezóne. Novinkou tohto roka je nové prírodné ihrisko „ Dar stromov“, kde sa deti hravou formou naučia o stromoch, lese a prírode vôkol.  Vytvorili ho z prírodných materiálov a v dizajne, ktorý kopíruje prírodu vôkol zámku, kde sa rodiny s deťmi hravou formou dozvedia viac o prírode o živote v nej, o živočíchoch, stromoch, kombináciou zážitku, zapojenia motoriky, pohybu, emócie, to všetko na jednom mieste.

A dňa 11.júna, nedeľu, si zapíšte láskavo do kalendára! Bude sa tu konať obrovská slávnosť pre rodiny.

Ďalšie dni budú aj tu prehliadky so slovensky hovoriacim sprievodcom a to:

7.mája, 4.júna., 2.júla, 6.augusta, 3.septembra a 1.októbra.

Iné podujatia na zámku::

30.apríla, 7.a 14: mája a 21.mája – koncert na zámku Eckartsau  – Schlosskonzerte Eckartsau, tzv:  „Časy leta“, od východu slnka až po poludnie a následne pri západe slnka je svet odetý do svetla, iných farieb, všetko za sprievodu hudby.

11.júna sa koná festival pre rodiny „Zelená letná nálada“ letný festival v parku zámku pre celú rodiny. Hudba, kulinárske dobroty, hry a zábava, pre malých i veľkých.

Zámok Eckarstau postavili v 12. storočí. Kedysi cisársky poľovnícky zámok, je dnes súčasťou Národného parku Dunajské luhy a spravujú ho rakúske štátne lesy. Autorom stavby bol Fischer von Erlach d.J., dvor zámku staval cisársky poradca pre stavby, Viktor Siedek.

Detaily a ďalšie informácie nájdete na: www.SchlossEckartsau.at   alebo na: www.kamkam.eu

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej