ONLINE MAGAZIN

Svadba v Las Vegas – myslíte, že je to dobrý tip ?

Stále pribúda Slovákov, ktorí sa rozhodnú vstúpiť do manželského zväzku v nejakej exotickej destinácii. Jednou z najčastejších je voľba Las Vegas.

Má to vôbec zmysel?

Pokiaľ sa na svojej svadbe nezaobídete bez celej rodiny a všetkých svojich kamarátov, tak to pre vás nebude práve najlepší nápad.
Las Vegas je o romantike, miesto z iného sveta, kde sa snúbi horúca púštna klíma s najpestrejšími výtvormi ľudskej tvorivosti. Je to určite miesto, na ktoré nikdy nezabudnete a odkiaľ sa môžete vydať na nezabudnuteľnú svadobnú cestu.
Do národných parkov, ako je Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley či jazero Lake Mead alebo Lake Powell, všetky sú len niekoľko hodín cesty. Pre náročnejších je obľúbený odlet na svadobnú cestu na Havajské ostrovy.
Ale späť k samotnému Las Vegas. Svadby Američanov sa čo do počtu hostí veľmi líšia od cudzincov. Dôvod je jasný!  Veľmi ťažko za vami prídu všetci vaši príbuzní cez oceán, zatiaľ čo na „americkej svadbe“ je priemerný počet hostí 178 a rozpočet okolo 20 000 USD.
Nie je výnimkou, že svadobčania zamieria rovno po obrade na hostinu do jedného z „All you can eat“ bufetov. Tam majú iba vyhradené stoly pre svadbu. Tým sa môže hostina podstatne zlacniť a veľmi často sa stretnete so ženíchom aj nevestou vo svadobných šatách v bufete.
U cudzincov je to inak. Väčšina príbuzných sleduje svadbu online na internete, na samotný obrad jazdia väčšinou len svedkovia, ale ani tie na svadbe mať nemusíte. Rozpočet je tak rádovo menší.
Svadobné package začínajú už na 200 dolárov, priemerne Slováci utratia za samotný package okolo  700 dolárov.

Ten väčšinou obsahuje ubytovanie v jednom z luxusných hotelov s raňajkami na 3 noci, cestu limuzínou do kaplnky, kde sa svadba koná, a späť. Svadobný obrad vrátane vybranej kytice pre nevestu a sadu fotografií a video z obradu. Potom je potrebné počítať s administratívnymi nákladmi na získanie licencie na svadbu a certifikátu po obrade, čo sa pohybuje okolo USD 200. Ďalej je potrebné nechať dokumenty zaslať domov, kde musíte svadbu úradne zlegalizovať. Svadobné obrúčky sú samozrejme v réžii budúcich mladomanželov
Posledný náklad je letenka do Las Vegas a späť, ktorej cena sa pohybuje podľa sezóny medzi 500 – 600 euro.
Samotná svadba je v kaplnkách v Las Vegas veľmi profesionálna a rešpektuje všetko, čo si nevesta a ženích želajú. Pokiaľ nevie anglicky, nemusí opakovať dlhý sľub a oddávajúci sa uspokojí len s dodatkom „Yes, I do“. Vstup do manželstva vzniká vo chvíli, keď obaja majú v ruke zapálenú sviečku a tou zapália sviečku tretiu. Akonáhle plameň zahorí, tak manželstvo vznikne. Oddávajúci majú pripravené krásne príhovory, všetko je premyslené do najmenších detailov a pôsobí pekne.

Las Vegas je továrňou na svadby, ročne tu oddajú viac ako 114 000 párov. To je druhý najväčší počet na svete, štatistiky vedie turecký Istanbul, kde sa ročne berie priemerne 166 000 párov. Preto sú tu svadby vypilované k dokonalosti. U slovenskej klientely nie sú príliš obľúbené svadby, kde oddáva Elvis, alebo kedy obrad prebieha na okraji Grand Canyonu, väčšina párov si praje obrad klasický.
Svadba v Las Vegas je veľmi romantická, ale nie je pre všetkých, tak ako cestovanie do cudzej krajiny – jedny vzrušuje a druhé desí. Pokiaľ sa pre ňu rozhodnete, Las Vegas je na vás pripravené a určite nesklame, záleží len na tom si vybrať do života toho pravého partnera, na to vám ani v Las Vegas záruku nedajú.

Viac informácií nájdete tu: https://bit.ly/3HWmydV

Zdroj: https://www.novinky.cz/

Foto: flickr

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej