ONLINE MAGAZIN

Lyžiarska a zimná dovolenka v období koronavírusu v Rakúsku

Zima v Rakúsku sa pomaly pripravuje na svoj štart. Ako sa Rakúsko pripravuje a aké platia bezpečnostné opatrenia platia, sa dozviete tu:

Lyžovanie, gastronómia, kultúra alebo jednoduchá radosť zo snehu: Rakúsko má v zime čo ponúknuť. Momentálne je v Rakúsku lockdown.
Rakúski hostitelia sú ale pripravení a dúfame, že po úspešnom lockdowne nás budú môcť čo najskôr opäť privítať. Veľa zimných aktivít potom bude prebiehať za predpokladu dodržiavania špeciálnych bezpečnostných opatrení.
Po lockdowne bude v mnohých odvetviach pravdepodobne opäť zavedené pravidlo 2-G, napríklad v stravovacích a ubytovacích zariadeniach, v lanovkách, požičovňa lyží samozrejme tiež.

 

Športové činnosti ako lyžovanie sú počas lockdownu možné, vzhľadom na zatvorené ubytovacie zariadenia, ale iba pre rakúske obyvateľstvo alebo v rámci jednodňových výletov. V rakúskych lanovkách počas lockdownu platí pravidlo 2G (povinnosť sa preukázať potvrdením o očkovaní alebo o prekonaní koronavírusu) a povinnosť nosiť respirátor typu FFP2.

Berte na vedomie:

Táto stránka informuje o opatreniach, ktoré platila pred lockdownom a ktoré budú pravdepodobne platiť aj po jeho skončení.

Aktuálne: lockdown v Rakúsku
V Rakúsku je zavedený celoštátny lockdown. Mal by platiť najdlhšie do 13. decembra.
Stravovacie, ubytovacie, kultúrne a voľnočasové zariadenia sú zatvorené. Turistické cesty do Rakúska budú možné až po skončení lockdownu. Po rozvoľnení budú pravdepodobne platiť opäť tu uvedené pravidlá (v mnohých odvetviach pravidlo 2G a povinnosť nosiť respirátor FFP2). Tu nájdete aktuálne informácie o lockdowne a platných bezpečnostných opatreniach v Rakúsku.

Lanovky

Pravidlo 2-G (je nutné sa preukazovať dokladom o očkovaní alebo o prekonaní koronaviru), nie je ale nutné nosiť rúško ani respirátor
Negatívne testy (PCR, antigénne, test na protilátky) pre vstup nie sú dostačujúce

Adventné trhy

Pravidlo 2-G (je nutné sa preukazovať dokladom o očkovaní alebo o prekonaní koronaviru)
Negatívne testy (PCR, antigénne, test na protilátky) pre vstup nie sú dostačujúce
Après-Ski

Pravidlo 2-G (je nutné sa preukazovať dokladom o očkovaní alebo o prekonaní koronaviru)
Negatívne testy (PCR, antigénne, test na protilátky) pre vstup nie sú dostačujúce
Takto funguje pravidlo 2-G pri vašej zimnej dovolenke
V Rakúsku momentálne v početných odvetviach vrátane zimného turizmu platí pravidlo 2-G. V ubytovacích a stravovacích zariadeniach av lanovkách je nutné sa preukazovať dokladom o očkovaní alebo o prekonaní koronaviru. V prostriedkoch verejnej dopravy av niektorých ďalších odvetviach je nutné nosiť respirátor typu FFP2. Tu je prehľad platných bezpečnostných opatrení:

V mnohých odvetviach platí pravidlo 2-G (je nutné preukázať očkovanie alebo prekonanie koronaviru), medzi ne patria: ubytovacie, stravovacie, voľnočasové, športové a kultúrne zariadenia, lanovky, adventné trhy a služby vyžadujúce blízky kontakt (napr. kaderníctvo) a udalosti nad 25 osôb.
Berte prosím na vedomie, že pravidlo 2-G platí pre všetky typy ubytovania, napríklad aj pre prenájom chaty.
Testy na koronavírus akéhokoľvek druhu (PCR, antigénne alebo testy na protilátky) už ako vstupný doklad o bezinfekčnosti nie sú platné.

V obchodoch a v múzeách je nutné nosiť respirátor typu FFP2.
Platnosť očkovacích certifikátov trvá 270 dní od získania plnej imunity. V Rakúsku je očkovanie platné odo dňa podania druhej dávky. Potom je pre získanie platného certifikátu nutná ďalšia dávka očkovania.
Pozor!
Očkovanie jednodávkovou vakcínou Johnson & Johnson je platné iba do 3. januára 2022, potom je nutné vakcínu obnoviť.
Výnimkou na predkladanie vstupných dokladov sú deti do 12 rokov.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej