ONLINE MAGAZIN

4 najdôležitejšie dôvody, prečo si v lete zvoliť dovolenku na horách

Pre tých, ktorí hľadajú aktívnu a relaxačnú dovolenku, je vysokohorské prostredie v lete dokonalým riešením

Každý rok si obrovské množstvo ľudí kladiete otázku, kde stráviť letnú dovolenku? Máte radi more, máte radi aj hory a je pre vás veľmi ťažké si vybrať, najmä keď tých vašich voľných dní nie je toľko a chcete z letnej dovolenky vyťažiť maximum bez ohrozenia zdravia?

Môžete využiť krásne ubytovanie v Tatrách a stráviť letnú dovolenku v horách. Má to niekoľko výhod, s ktorými vás zoznámime.

Pokoj a ticho

Pre tých, ktorí hľadajú aktívnu a relaxačnú dovolenku, je vysokohorské prostredie v lete dokonalým riešením a vyhlasujeme to s plnou zodpovednosťou! Pretože Tatry sú skutočne najobľúbenejším strediskom počas celého roka. V lete si ale užívate krásy prírody, ktorá mimochodom lieči, plnými dúškami a bez zbytočného návalu turistov, ktorí narúšajú vaše súkromie.

Čerstvý vzduch

V horách nie je špinavý vzduch, to určite viete, pretože ho množstvo zelených stromov a rastlín čistí absorpciou škodlivých látok z ovzdušia. Vďaka tomu je vzduch v tomto prostredí ale aj liečivý. Takýto terapeutický účinok vzduchu pomáha mnohým chorobám, ako je astma, chronický zápal pľúc a iné. Už jeden krátky pobyt v tomto prostredí bude mať na vás a vašu rodinu alebo priateľov pozitívny vplyv.

Krásne prostredie a príležitosti na relax i zábavu

Dovolenka v horách nie je len o pozorovaní prírody prostredníctvom turistických chodníkov. Aj v takýchto oblastiach si môžete užiť veľa zábavy a dokonalý wellness. Stačí si vybrať správny rezort a v ňom tie najlepšie procedúry a využiť možnosti zábavy, ktoré sa vám ponúkajú. Pre nadšencov kultúry je tu napríklad starý známy Vlkolínec, v ktorom sa tak trochu možno vrátite do detských čias a zaspomínate si nielen na starých rodičov, ale aj spôsob, akým sme v minulosti žili.

Ideálna klíma

Výhodou dovolenky v horách je tiež jej ideálne klíma, ktorá nie je pre náš organizmus tak ťažká. Vysoké horúčavy sa predsa v korunách stromov zvládajú oveľa lepšie. Navyše, teploty sú v týchto oblastiach nižšie, takže sa nemusíte obávať ohrozenia zdravia pod ich vplyvom.

Dovolenky je aj bezpečná, len si nezabudnite vziať správnu obuv a možno niečo teplejšie na večeri a rána, ktoré sú tu chladnejšie.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej