ONLINE MAGAZIN

Zopár tipov na reštaurácie v Českej republike, kde na vás dýchne stredovek, 1. časť

Reštaurácie a krčmy, ktoré dýchajú stredovekou atmosféro – to je to, čo vám dnes ponúkame! Krčmičky a reštauráciami v štýle stravovanie zo stredoveku aj renesancie, nábytok z dubového dreva, atmosféru dávno uplynulých časov, dobové kostýmy a osvetlenie sviečkami. Ponuka kuchyneje však skvelá! Na svoje si prídu vyznávači tradičnej českej kuchyne, tak aj tí, ktorí chcú skúsiť niečo nové. Pripravte si aj dnešnú dobu trošku drsnejší reč a spôsoby! Ale jedlo a zážitky, tie budú stáť za to! – Je to pred sa len kuchyňa na mieru, postavená podľa stredovekých zvyklostí.

Stredoveká krčma U Kráľa Brabantského v Prahe

Krčma na pražskej Malej Strane je opradená tajomnými legendami a v stredovekom duchu sa tu nesie nielen interiér, ale aj jedálny lístok. Personál tu chodí v dobových kostýmoch a na hostinu plnú dobového jedla vám posvietia sviečky. Nechýba ani originálny dobový program.
Hostinec je opradený mnohými bájkami a legendami. Od roku 1375, kedy bol otvorený, sem po stáročia chodili králi i šarlatáni. Často vraj sem tajnou chodbou z Hradu zavítali v prestrojení českí králi.
Traduje sa, že „brabantský kráľ“ patrí medzi najstaršie, takmer nepretržite otvorené hostince v Prahe. Dobová podoba staropražského podzemného labyrintu vytvára autentickú kulisu pre ojedinelý stredoveký program so stredovekou Žranica, hudobné, tanečné a kejklířskou show.

Uvidíte tanečnice na stoloch, celý večer sprevádza živá stredoveká kapela, pobavia vás cirkusanti, šermiari, fakír aj žobráci
Pripravte sa na šokujúce stredoveké prostredie a trochu drsnú staročeskou reč.
Program sa koná od utorka do soboty a začína vždy v 19 hodín. Vstupné je 195 Sk.

Stredoveká krčma Písek

Zažite stredovek. Unikátne miesto v Južných Čechách v ktorom sa čas zastavil. Hodovať a doslova ochľastať, tu môžete čo hrdlo ráči. Naši šenkýři v dobových kostýmoch sa postarajú o vaše bachory. Pivo z našich sudov vždy tečie prúdom. Hostina u nás je vždy vskutku kráľovská a zábava bujará.

Historická budova pivovarských pivníc v kráľovskom meste Písku neďaleko hradu kráľa Přemysla Otakara II. a najstaršieho kamenného mosta u nás ukrýva vskutku skvostný poklad. V ich útrobách na Vás čaká unikátny stredoveká krčma.

Zažite tu jedinečnú atmosféru stredoveku. Hodovanie v tunajšej krčme pripravujeme na ohni a verte, že chutný to je nevídaná! O vašu maximálnu spokojnosť budú starať kuchári, ktoré by nám mohol závidieť aj samotný panovníkov dvor. Taktiež nie je na mieste pochybovať o tom, že u nás zaženie smäd každý unavený pútnik. Pivo a víno u nás vždy tečie prúdom.

Každú sobotu si môžete dopriať vo stredovekej krčme strhujúce dobovú predstavenie. Pre Vás a Vašu družinu bude v krčme hrať naživo stredoveká kapela, tancovať nádherná brušné tanečnice, uvidíte súboj bojovníkov, fakíra so živým hadom, žobráka a mnoho ďalšieho stredovekého veselí.

Smelo vstúpte a poďte sa v dnešnej uponáhľanej dobe kráľovsky pobaviť a nažrať tak, že na to budete ešte dlho spomínať!

Foto, zdroj: https://www.kudyznudy.cz/
Viacej informácií na: https://bit.ly/3zdZT9W

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej