ONLINE MAGAZIN

Najnovší odolný smartfón do drsného prostredia – Galaxy XCover 5

Nový model Galaxy XCover 5 je ideálny do továrne aj do terénu, je skvele chránený voči vode aj prachu.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila novinku Galaxy XCover 5 – mimoriadne odolný a pritom technicky sofistikovaný smartfón určený do náročných pracovných podmienok. Smartfón vhodný do továrenskej haly aj do vonkajšieho terénu vydrží prakticky všetko, a pritom je nielen technicky vysoko, ale pôsobí aj elegantne a ľahko sa s ním pracuje. Okrem iného sa vyznačuje vylepšenými možnosťami ovládania v rukaviciach, ďalšou terénnou výhodou je vymeniteľná batéria. Samsung Galaxy XCover je od dnes v predaji na Slovensku za odporúčanú maloobchodnú cenu 279 Eur.

„Sústavne a usilovne pracujeme na technológiách, ktoré odvádzajú spoľahlivú prácu v náročných podmienkach továrenských prevádzok alebo vo vonkajšom prostredí. Vieme, že aj manuálne práce na seba dnes stále častejšie berú mobilnú formu,“ vyhlásil Mark Notton, vrchný riaditeľ mobilného portfólia v spoločnosti Samsung Electronics Europe. „Galaxy XCover 5 si v akomkoľvek teréne poradí aj s náročnými úlohami, nezáleží na tom, či prístroj používame v továrenskej hale, v horúčave, v daždi, snehu či mraze. Vždy urobí presne to, čo od neho potrebujete, zvyšuje produktivitu každodennej práce a umožňuje ľahšiu spoluprácu s ostatnými.“


Do náročných podmienok

Funkčná výbava smartfónu Galaxy XCover 5 zodpovedá jeho účelu, teda obstáť na jednotku aj v náročnom prostredí. Vďaka vylepšenému systému tlmenia nárazov prístroju nevadí pád z 1,5 metra[1], certifikát IP68 znamená odolnosť voči vode a prachu[2]. Smartfón je možné ponoriť do viac ako metrovej hĺbky na dlhšie ako 30 minút. V terénnych podmienkach sa často pracuje kvôli bezpečnosti v rukaviciach, vďaka čomu výrobcovia vybavili prístroj funkciou Glove Touch – tá výrazne zvyšuje citlivosť prístroja na dotyk, aj keď užívateľ používa rukavice.

Fyzická odolnosť však nie je všetko, profesionálne smartfóny do terénu musia spoľahlivo chrániť uložené informácie. Pri Galaxy XCover 5 sa o to stará osvedčená bezpečnostná platforma Samsung Knox, ktorá bráni pred poškodením všetkého od procesora a snímača fotoaparátu až po jednotlivé aplikácie – teda hardvér aj softvér. Všetky dôverné informácie sú chránené v reálnom čase, systém tiež preventívne vyhľadáva malware a predchádza pokročilým metódam útokov.

Integrácia v partnerskom ekosystéme Samsungu

Do výbavy Galaxy XCover 5 patrí rad vyspelých mobilných riešení z dielní našich partnerov, vďaka ktorým smartfón získal niektoré prekvapivé funkcie – funguje napríklad ako vysielačka s podporou Microsoft Teams. Funkcia push-to-talk umožňuje nadviazať kontakt s ľubovoľným človekom jednoduchým stlačením jediného tlačidla, čo v teréne výrazne uľahčuje komunikáciu. Okrem toho je možné nastaviť, aké aplikácie je možné spúšťať pomocou programovateľného tlačidla XCover Key – napríklad rozsvietiť svetlo, vytočiť núdzové volanie alebo otvoriť mapy.

Vylepšené parametre

Základom hardvérovej výbavy je výkonný procesor Exynos850, operačná pamäť 4 GB RAM a úložný priestor až 64 GB – s tým dokáže Galaxy XCover 5 bezpečne splniť aj veľmi náročné úlohy. Medzi ďalšie výhody patrí aj vymeniteľná batéria s kapacitou 3 000 mAh, ktorú je možné rýchlo dobíjať cez USB aj port POGO. Nemusíte teda strácať čas dobíjaním, o to viac ho máte na prácu.

Fotoaparát profesionálnych kvalít

Galaxy XCover 5 je vybavený zadným fotoaparátom s rozlíšením 16 MPix a svetelnosťou f1,8, ktorého schopnosti zodpovedajú profesionálnym požiadavkám pri fotografovaní aj natáčaní. Vďaka automatickému ostreniu (Live Focus) sa nemusíte báť rozostrených záberov. Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 MPix, svetelnosť f2,2 a veľmi dobre sa hodí napríklad na videokonferencie. Vďaka funkcii Samsung Knox Capture smartfón zároveň slúži ako veľmi dobrý vreckový skener.

Ďalšie šikovné funkcie a vlastnosti

Aj ďalšia funkčná výbava stojí za pozornosť, či už slúži pre prácu alebo pre outdoorovú zábavu. LED svetlo na zadnej strane slúži tiež ako veľmi výkonné svietidlo, takže ani v noci nepotrebujete čelovku či vreckovú baterku. Samozrejmosťou je NFC port, vďaka ktorému je možné smartfón používať ako platobnú kartu alebo v niektorých krajinách ako lístok na verejnú dopravu.

Ďalšie informácie o najnovších modeloch radu Galaxy nájdete na internetových stránkach

news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com alebo www.samsung.com/galaxy.

Technické špecifikácie

Rozmery 147,1 x 71,6 x 9,2 mm
Displej 5,3” (13,5 cm) HD+ TFT (Full Front)
Procesor Exynos850 (Octa 2.0 GHz)
Pamäť 4 GB RAM a 64 GB úložný priestor
Fotoaparát (Hlavný) 16 MPix AF (f1,8)

(Predný) 5 MPix FF (f2,2)

Batéria 3000 mAh vymeniteľná

(rýchlonabíjanie 15 W)

Operačný systém Android 11
SIM Dual SIM alebo Single SIM*

*Podpora sa líši podľa regiónu.

NFC NFC (EMV L1)
Odolnosť IP68 – odolnosť voči vode a prachu

Certifikácia MIL-STD810H

Senzory Akcelerometer, senzor priblíženia, geomagnetický senzor, svetelný senzor, gyroskop
Pogo Pin Iba pre dobíjanie
Biometrické prvky Rozpoznávanie tváre
Programovateľné klávesy 1 klávesa

 

* Špecifikácie sa môžu na jednotlivých trhoch líšiť.

* Všetky funkcie, technické údaje, špecifikácie a ďalšie produktové informácie v tomto dokumente, vrátane uvádzaných predností, údajov o dizajne, cenách, komponentoch, výkonu, dostupnosti a schopnostiach produktov sa môžu bez ohlásenia meniť.

[1] Testy preukázali, že Galaxy XCover 5 znesie pád z 1,5 m pri náraze na rovnú oceľovú podlahu. Skutočné výsledky môžu vyzerať inak.

[2] Odolnosť voči vode a prachu zodpovedá štandardu IP68 podľa normy IEC 60529, podľa ktorej sa pri testovaní prístroj ponorí do sladkej vody do hĺbky 1,5 m na najdlhšie 30 minút. Pri dlhodobom použití sa odolnosť postupne znižuje. Smartfón opláchnite od nečistôt a osušte.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej