ONLINE MAGAZIN

Adults only alebo stále viac obľúbené hotely bez detí

Máte budovanie rodiny ešte len pred sebou, alebo si chcete od vašich detí s partnerom či partnerkou na chvíľu oddýchnuť a oddať sa iba relaxu? Vo svete už funguje niekoľko tzv. „Adults only“ (teda „len pre dospelých“) hotelov, ktoré umožňujú pobyt osobám starším ako 18 rokov. Trend týchto hotelov sa rozmohol hlavne z toho dôvodu, aby si ich hostia mohli užiť ničím nerušený pobyt a pokojnú dovolenku. Hoci sa proti tomu vo svete, ale aj u nás objavilo niekoľko odporcov, ktorí hovoria o diskriminácii, podobné hotely fungujú po celom svete. My sme sa rozhodli pre vás tie najlepšie z nich vybrať a predstaviť formou tipov. Možno si v nich naplánujete termín vašej budúcej dovolenky, kde pri uddychu, relaxe budete spradat nadherné plány vašej buducnosti. A vaše spomienky na pobyt v týchto rezortoch predstihnu tie najkrajšie napisané erotické poviedky.

Hermitage Bay (Antigua)

Hneď na začiatku nášho výberu sa vydáme do obľúbeného Karibiku. Rezort Hermitage Bay je doslova prírodným rajom. Ponúka celkom tridsať oddelených apartmánov, ktoré ležia na pláži a v miernom svahu v krásnej tropickej záhrade. Okolo sa nachádza 140 akrov nedotknutej krajiny. Okrem relaxu si tu užijete aj veľa zábavy. A to napríklad v podobe kurzov varenia miestnej kuchyne, asistovaného rybolovu, golfu, tenisu, výletu helikoptérou či potápanie a ďalších vodných športov. To všetko dopĺňa nádherné ubytovanie v súkromných oddelených apartmánoch s výhľadom na more. Všetky zariadenia sú prírodného pôvodu a všetky apartmány majú aj vonkajšie sprchu. Čerešničkou na torte je následne privátna večera na opustenom cípe ostrova, ktorú pre vás rezort na želanie zorganizuje. O výborných službách svedčí i mnoho ocenení od preslávených cestovateľských magazínov a inštitúcií.

Hermitage Bay

Four Seasons Hotel Lanai at koel (Havaj)

Tento rezort je v kategórii adults only úplnou novinkou. Svoje brány otvoril po rozsiahlej rekonštrukcii až 1. novembra a jedná sa o vôbec prvý hotel reťazca Four Seasons, ktorý je určený výhradne pre dospelých. Nachádza sa na známom havajskom ostrove Lanai, ktorý z drvivej väčšiny vlastní miliardár a spoluzakladateľ spoločnosti Oracle, Larry Ellison. Rezort je obklopený vysokými borovicami a figovníkmi a ponúkne až 96 izieb a apartmánov, ktoré boli úplne zrekonštruované a o ktorých podobu sa postaral známy dizajnér Todd-Avery Lenahan. Vzhľadom k tomu, že sa hotel bude v prvom rade zameriava na wellness procedúry, ponúka tiež obrovské kúpele. Skrátka však neprídu ani gurmáni, ktorí sa môžu tešiť na unikátny koncept reštaurácie Sensei by Nobu. Nobu je najznámejšia japonská reštaurácia, ktorá je preslávená vďaka svojmu inovatívnemu prístupu a na základe ktorej je postavených niekoľko reštaurácií po celom svete.

Four Seasons Hotel Lanai at koel

Cap Rocat (Španielsko)

Bývalá starobylá pevnosť sa nachádza na Malorke v najodľahlejšie časti zálivu Bahía de Palma. Hoci pevnosť nebola nikdy použitá na svoj pôvodný účel, teda obrane ostrova, teraz sa tu môžete vydať na nikým nerušený pobyt, počas ktorého si budete zivať nielen zaujímavý architektonický komplex hotela, ale aj množstvo prírodných krás, pretože sa ocitnete v chránenej rezervácii.
V Cap Rocat si budete skrátka pripadať ako v inom svete. V priestoroch hotela sa história mieša so súčasnosťou a tešiť sa môžete na najvyšší možný štandard služieb a 5 hviezdičkové ubytovanie. K tomu navyše získate nádherný výhľad na Stredozemné more, ku ktorému je z hotela priamy prístup. V areáli sa nachádza aj príjemný bazén, slnečná terasa, wellness a fitnes centrum, v rámci ktorého si pod holým nebom môžete užiť lekcie jogy či pilates.

Cap Rocat

Andronis Boutique Hotel (Grécko)

Butik hotel Andronis sa nachádza na jednom z najúchvatnejších miest sveta – v mestečku Oia na gréckom ostrove Santorini. Vďaka jedinečným službám a polohe hotela s nádherným výhľadom na kalderu, si počas pobytu budete pripadať ako hviezdy. Hotel ponúka služby wellness, bazén a výbornú reštauráciu. V nej si môžete vychutnať nielen produkty a tradičné jedlá z ostrova, ktoré sú pripravované kombináciou starých receptúr a nových metód. Niektoré izby majú dokonca svoj vlastný bazén, z ktorého sa môžete kochať jedinečným výhľadom na okolie a samozrejmosťou všetkých izieb je tiež výhľad na more, zariadenia v tradičnom egejskom štýle s minimalistickým vybavením a dekoráciami. Personál hotela vám zariadi aj rôzne špeciálne želania v podobe lekcií varenia, jogy či súkromnú ​​večera pri sviečkach na jednej z terás, na ktorú v živote nezabudnete.

Andronis Boutique Hotel

Hotel V Nebi (Česko)

Nielen vo svete, ale aj v Českéj republike je niekoľko hotelov, ktoré ponúkaju ubytovanie len pre dospelých. Jedným z nich je romantický hotel V Nebi, ktorý sa špecializuje na wellness, relaxačné a kúpeľné pobyty, v ktorých patrí k tým najlepším u nás. Nachádza sa v Jizerských horách, na ktoré ponúka aj prekrásne výhľady, a to nielen z izieb, ale napríklad aj z hotelovej infinity pool. Každá z izieb je vybavená štýlovým nábytkom a dekoráciami a na výber sú aj izby s privátnymi saunami. V rámci hotelových kúpeľov si určite užijete vnútorný bazén, vonkajší vyhrievaný bazén, fínsku a bylinkovú saunu, vonkajšie fínsku saunu s ochladzovacím bazénom a relaxačnú zónu. K dispozícii je tiež privátne prenájom vírivky a fínskej sauny. Navyše sa nemusíte báť, že vás bude rušiť niekto ďalší, wellness, ale napríklad aj priestory reštaurácie sú určené len pre hotelových hostí.

 

Zdroj: epochalnisvet.cz

Viac infromácií: https://bit.ly/3clQe6m

Fotografie: archív, depositphotos

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej