ONLINE MAGAZIN

BOUTIQUE HOTEL HVIEZDOSLAV**** V KEŽMARKU – vás srdečne víta!

Veríme, že pandemické opatrenia čoskoro pominú a my všetci opäť budeme môcť bez problémov a obmedzení navštevovať všetky krásne miesta na Slovensku a budeme sa môcť ubytovať v tých najkrajšich a najpohodlňejšich hoteloch, ktoré sú v ponuke.
Jedným z takýchto hotelov je aj Boutique Hotela Hviezdoslav****. Noblesa, atmosféra, história a šarm, to sú atribúty Boutique Hotela Hviezdoslav**** na úpätí Vysokých Tatier priamo v srdci historického mesta Kežmarok.

Na prvý pohľad nenápadný, ale hostia, ktorí ho poznajú, si ho obľúbili a prichádzajú sem cielene rôznych kútov Slovenska, Čiech, Európy, ale aj ostatných kútov sveta a tí, ktorí ho nepoznajú, sú po príchode prekvapení. Pri vstupe do jeho útrob sa ocitnete v časoch dávno minulých a ako pokračujete ďalej, ostanete zaskočení jeho veľkosťou i množstvom rozmanitých zákutí a priestorov, ktoré mu dodávajú jeho osobité čaro. V citlivo zrekonštruovaných 4 gotických domoch zo 17. storočia sa snúbi duch minulosti so súčasnosťou, komfortom, eleganciou, šarmom a ústretovým i milým personálom.

In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee

Je to hotel plný zaujímavých príbehov, čo dom, to silný príbeh, ktorý milovníkov histórie či literatúry určite zaujme, a preto je to aj hotel silných príbehov a zaujímavých osobností, ktoré mu dodávajú genius loci.

Signet pre hotel Hviezdoslav ****

Pomenovaný je podľa barda slovenskej literatúry P. O. Hviezdoslava, ktorý 4 roky študoval na známom kežmarskom lýceu a býval na priváte práve v jednom z týchto domov, o čom svedčí aj pamätná tabuľa na priečelí budovy. Bol to práve Kežmarok, miesto jeho 1. stretnutia s láskou k žene, majestátnosť Tatier, ktoré každý deň obdivoval, a jeho vzor A. Sládkovič, ktoré ho motivovali, aby začal písať aj po slovensky a viacero z týchto básní vydal aj vo svojej prvej básnickej zbierke. Okrem Hviezdoslava sú to aj ďalšie významné osobnosti nielen slovenskej, ale i európskej histórie – legendárny kežmarský richtár a diplomat Jakub Kray, Rákocziho vyslanec v Gdansku, ktorý ho podporoval v povstaní proti rakúskemu cisárovi Leopoldovi. Napokon, ako to už býva, pre lásku k svojej manželke prišiel o život, keď sa mesta zmocnilo cisárske vojsko, jeho bývalý sok v láske ho zradil a on bol za pravdu a slobodu i svoje presvedčenie s 2 ďalšími senátormi popravený sťatím. Ďalšou významnou osobnosťou európskeho významu bol jeho vnuk Pavol Kray, známy a slávny cisársky poľný maršal. Na jeho dome sa nachádza aj v súčasnosti pamätná tabuľa, ktorú mu venoval jeho pluk. V ďalšom dome žil známy pernikár a výrobca voskových sviec Karl Hayde s rodinou. Vo svojej dielni v dome vyrábal úžasné perníky a sviece známe v celej Európe. Jeho pravnučky, žijúce v Nemecku, hotel navštevujú, čo je pre nás veľmi obohacujúce.

In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee

Navštíviť, uvoľniť sa, oddýchnuť si a načerpať novú energiu, to sú základné ingrediencie pre nezabudnuteľný zážitok každého hosťa v našich 30 elegantných a romantických hotelových izbách štandard, DeLuxe a suitách, ktoré sú s láskou, pozornosťou a komfortom pre hostí zariadené. Cieľom hotela je, aby sa hostia v ňom cítili ako doma. Čo je zaujímavé, izby v každom dome sú ináč zariadené, nielen čo sa týka farieb, ale aj nábytku, všetky sú v historizujúcom štýle a suity majú funkčné krby, ktoré sú hlavne v jesennom a zimnom období veľmi žiadané, lebo dotvárajú to pravé čaro. V izbách hostia nájdu mäkučké župany, papučky, wellness vaky, minibar či trezor, sušič na vlasy i kvalitnú hotelovú kozmetiku, ale aj množstvo informácií v hotelových mapách k pobytu.

In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee
In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee

Keďže hotel nesie meno Hviezdoslav, návštevníci tu nájdu aj literárnu kaviareň s portrétmi známych slovenských básnikov a spisovateľov, ktorí v Kežmarku študovali, ako aj množstvo beletrie, obrazových publikácií nielen v slovenskom jazyku, a tak návštevníci hotela, ktorí sú vášnivými čitateľmi, si tu určite pre seba nájdu dobrú knihu na pobyt. Je to špeciálna ponuka hotela a a azda by bolo možné namietať, že aj ostatné hotely majú knižnice, u nás je však všade prítomná atmosféra na čítanie – literárna kaviareň, lobby bar Múza, zimná záhrada, ktorej čro dopĺňa štýlový záhradný nábytok či kvetinová terasa.

In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee

Samozrejmosťou sú deky, vankúše, vhodné osvetlenie, ale aj lupy či okuliare na zapožičanie, no čo je najdôležitejšie, žiadne prianie našich hostí neostane nepovšimnuté. Zažite špičkovú gastronómiu uprostred histórie mesta a ochutnajte kulinárske špeciality v štýlovej reštaurácii s gotickou cestou s poetickým názvom Poézia. Kulinárske umenie našich kuchárov neoceňujú len ubytovaní hostia, ale aj účastníci školení, konferencií či verejnosť mesta alebo okolia a vracajú sa do hotela kvôli kulinárskemu zážitku. Koncept hotelovej kuchyne je založený na 4 ročných obdobiach, je teda orientovaná na sezónnosť a čerstvosť surovín. Aj hostia so zdravotnými obmedzeniami, vegetariáni či vegáni sa u nás určite chutne najedia. Príjemné prostredie s výhľadom na gotickú baziliku dodáva tomuto priestoru svoje čaro, srdečná a profesionálna obsluha a tím kuchárov pod vedením šéfkuchára Stanka Semaňáka varí pre hostí nielen kreatívne, ale hlavne so srdcom, čo čo tiež prispieva k vytvoreniu dobrej atmosféry, pre ktorú bola reštaurácia ocenená za dlhodobú kvalitu v pomere s cenou.

Hviezdoslav_21.3.2016_047 Hviezdoslav_21.3.2016_151 Hviezdoslav_21.3.2016_219

K dobrému jedlu patrí však aj kvalitné víno, ktoré hosťom vhodne odporúča a servíruje Jaro Katrenič, viacnásobne ocenený someliér hotela. Každý z nás si rád pochutná aj na vynikajúcom dezerte, múčniku či pravej belgickej pralinke, ktoré sú dielom hotelovej cukrárky Veroniky Semaňákovej. Ak ste milovníkom zážitkovej gastronómie a romantického obeda či večere v netradičnom prostredí plnom histórie, určite je pre vás vhodný Maršalský či Thökölyho salón. Tu je pre gurmánov i tých najnáročnejších hostí pripravené aj degustačné menu a atmosféra je neopakovateľná. Šálka kvalitnej kávy alebo čaju aj z čerstvých bylín či pohár lahodného vína, chutné múčniky a belgické pralinky určite dotvoria príjemnú atmosféru pri posedení s priateľmi v literárnej kaviarni s krbom alebo v lobby bare Múza s galériou osobností Kežmarku, ktoré majú európsky význam. Neopakovateľná atmosféra a luxus dýcha na vás v štýlovo zariadenom Koňak a cigár bare, kde vás určite osloví luxusná ponuka kvalitných koňakov, whisky, likérov, vín, miešaných nápojov, ale aj kávy či čokolády a v neposlednom rade aj skvelá chuť kvalitných exotických cigár.

In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee
In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee

Tento priestor vám poskytne súkromie i kvalitu služieb, ktorú očakávate. Útroby hotela skrývajú aj plochou nie veľkú, ale o to štýlovejšiu Krayovu vínnu pivnicu s bohatou ponukou kvalitných slovenských i zahraničných vín a tokajského vína, ktoré je historicky späté s mestom Kežmarok, ktoré malo v minulosti veľké vinice v tokajskej oblasti. V pivnici sa nachádza aj najkrajší renesančný portál v meste Kežmarok. Vedľa pivnice sa nachádza kongresová sála Sophia, priestor určený na vzdelávanie, školenia, konferencie, ale aj na spoločenské podujatia – plesy, rôzne eventy a väčšie rodinné i firemné oslavy, prezentácie – svadby, firemné večierky, workshopy. Kapacita sály je pri okrúhlom sedení 90 osôb, pri reštauračných klasických stoloch 100 osôb, pri školskom sedení 130 osôb a pri kinosedení 150 osôb. Sála je vybavená potrebnou konferenčnou technikou a má výhľad na zelený svah.

In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee
In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee

Hotel nezabudol ani na aktívnu zábavu svojich hostí, ale aj verejnosti mesta, a tú poskytuje dvojdráhový bowling hneď vedľa Krayovej vínnej pivnice v podzemí hotela, ktorý hostia radi využívajú. Dobrý oddych vyžaduje aj načerpanie novej energie, a tú získate v našej oáze oddychu tela i duše vo wellness centre Harmónia, kde môžete okrem 4 druhov sáun a jacuzzi relaxovať aj pri kvalitnej masáži či levanduľovom zábale.

In Drive magazín Slovak Lines odporúča hotel Hviezdoslav - držiteľ ocenenia Signet Quality Garantee

Akí by sme to boli hostitelia, ak by sme zabudli na našich malých hostí, pre ktorých je celoročne k dispozícii detský svet uprostred známych a obľúbených rozprávok, hračiek, kníh, stavebníc. V letnom období môžu deti šantiť na trampolíne hneď vedľa detského sveta alebo na šmýkačke, či voziť sa na kolobežke i hojdať sa na hojdačke. Rodičia pritom môžu oddychovať na kvetinovej terase a zároveň majú svoje deti na očiach na terase či v detskom svete. Pre detičky máme aj detský jedálny lístok či prekvapenie v postieľke v podobe hračky, ktorú si dieťa môže odniesť domov. Aj v izbách nájdu rodičia pre svoje deti to, čo k pobytu ich deti potrebujú. Kvetinová terasa v átriu hotela je ďalším obľúbeným priestorom, kde hostia radi trávia svoj čas, lebo je tu krásny výhľad na gotickú baziliku a Belianske Tatry.

Je to priestor určený na príjemné posedenie, ale aj na ochutnanie našej gastronómie či osvieženie sa chutnými miešanými nápojmi, zmrzlinou či domácimi limonádami. Nezabudli sme ani na vašich štvorkolesových miláčikov, ktorých môžete zaparkovať na parkovisku v átriu hotela, ktoré je pod kamerovým systémom. Môžete nás však navštíviť aj s tými štvornohými, s malými, čistotnými a vychovanými rasami psíkov a ubytovať sa v izbách štandard. Hotel zdobia krásne maľované obrazy, ktoré poskytujú možnosť nazrieť do histórie mesta a jeho architektúry, ale aj okolia a nájdete tu aj portréty osobností, ktoré zohrali v histórii mesta, Slovenska i Európy veľkú úlohu. Všetky sú dielom jedného autora pochádzajúceho z Kežmarku. Veríme, že kombinácia ingrediencií luxusu, šarmu, topgastronómie, wellness, aktívnej zábavy, histórie, srdečnej atmosféry, čarovnej prírody a možnosti mnohých športových aktivít v okolí robia z Boutique Hotela Hviezdoslav**** v Kežmarku tú najlepšiu voľbu pre vás.

Pozrite si tento neuveriteľne krásny a svojimi ponukami svetový hotel v Kežmarku – Hotel Hviezdoslav ****

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip

Poistenie je v cestovných nákladoch najnižšia položka. Nešetrite na nej.

Slobodu cestovania si dnes užívame aj vďaka nízkym cenám nízkonákladových leteckých spoločností a inovatívnym rezervačným aplikáciám ubytovania. Dnes nie je problém stráviť predĺžený víkend v Ríme a o tri týždne sa vykúpať na pláži v Aténach. A to dokonca za cenu častokrát výhodnejšiu ako je cesta vlastným autom s ubytovaním na Slovensku. Cestovanie sa však […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej