ONLINE MAGAZIN

Top 4 dôvody, prečo stráviť svoj život na bicykli

Snažíte sa udržať si svoje telo v dobrej kondičke, no telocvične a fitnesscentrá sú zatvorené? Ideálnou, lacnou a nenáročnou alternatívou, ako sa udržať celý život vo forme, je cestovanie na bicykli.

Cestovanie a spoznávanie nášho okolia na dvoch kolesách má svoje čaro a výhody, o ktorých vás v našom článku oboznámime.

Je to veľmi dobré cvičenie pre vaše srdce

Začnime tým najzjavnejším. Ak chcete vyskúšať výhody cyklistiky, nemusíte v nepriaznivom počasí súťažiť na rally na horských bicykloch. Na to, aby sa riziko koronárnej nedostatočnosti znížilo o 50 %, stačí najazdiť 33 kilometrov týždenne. A všetko čo k tomu potrebujete, sú dobrý bicykel, kvalitné MTB tretry a pár minút denne na čerstvom vzduchu.

Posilníte váš imunitný systém

Jazda na bicykli vám poskytuje normálnu fyzickú aktivitu, ktorá dodáva telu silu na rýchlejšie zvládnutie prechladnutia a sezónnych infekcií. Z evolučného hľadiska sme prispôsobení neustálej fyzickej aktivite, no dlhodobý sedavý spôsob života ju eliminuje. S pomocou tohto univerzálneho dopravného prostriedku a špeciálnych plášťov na bicykel sa tohto zlého návyku zbavíte veľmi rýchlo.

Ekonomický dopravný prostriedok

Vyberáte si vo svojom živote praktické a rozumné riešenia? Bicykel do tohto štýlu života rozhodne zapadá. Prečo?

Je to skvelý spôsob, ako minúť peniaze na niečo užitočné a praktické. Ak jazdíte na bicykli do práce, nie je potrebné utrácať peniaze za cestovanie alebo benzín. Okrem iného tento dopravný prostriedok vylučuje potrebu počúvať negatívne rozhlasové správy s nudnými prerušeniami reklám, kvôli ktorým nikdy nedopočúvate celú skladbu. A to najdôležitejšie je, že neškodíte životnému prostrediu.

Zvýšite hladinu vitamínu D

Ak trávite veľa času v sedle a nejedná sa o sedlo na rotopede, máme pre vás dobrú správu: vystavenie slnečnému žiareniu priamo ovplyvňuje produkciu vitamínu D v našom tele. Nedostatok slnka negatívne ovplyvňuje náladu a čo je ešte horšie, zistilo sa, že nedostatok vitamínu D zvyšuje riziko srdcových chorôb a oslabenia imunity. Takže sadnite na bicykel a užívajte si nielen krásu okolia, ale aj slnečné lúče, ktoré na vás dopadajú aj keď je vonku zima.

Zdroj obrázka:Juanan Barros Moreno/Shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej