ONLINE MAGAZIN

Jednoducho, Helix.

Priepasť je v rakúskom regióne JO, neďaleko Sazburgu. Roklina atraktívna pre celú rodinu.

Priepasť v rakúskom regióne JO – roklina Liechtensteinklamm, považujú domáci ale aj turisti za najdlhšiu, najhlbšiu, ale zároveň pre turistov najatraktívnejšiu roklinu rakúskych Álp. Hučiaca voda padajúca do hĺbky, zeleným machom obrastené skaly, či takmer stále prítomná prekrásna dúha nad vodou.

Liechtensteinklamm © Atelier Oczlon

To je známy prírodný úkaz v rokline Liechtensteinklamm, v regióne JO pri Salzburgu, v oblasti Pongau. Po sanáciii brala roklinu pred niekoľkými dňami opäť sprístupnili verejnosti a má TOP novinku: schody Helix. Sú zo špeciálnej ocele, majú 30 metrov, špirálovito sa točia, vedú do ozaj hlbokej priepasti. Vybudovanie prístupu do rokliny pre ľudí, turistov, vďačíme kniežatu Liechtenstein, ten dal postaviť už v roku 1875 premostenia s schody, hovorí riaditeľka marketingu JO tourismu pani Steffi Mayr.

Liechtensteinklamm © Atelier Oczlon

 

Dnes má priepasť aj špeciálne monitorovanie pohybu brala priamo v jeho útrobách. no nielen roklina je atrakciou tohto regiónu.
Pre milovníkov golfu či rodiny s túžbou uloviť zviera v lese, také umelé, v lukostreleckom parkúre a nádherné staré horské chaty, mladí sedliaci, ktorí  chovajú dobytok, pestujú zeleninu a do košíčka na pekný výlet dodajú svoje čerstvé produkty a dobroty.

Región JO je neďaleko Salzburgu a je ozajstným dovolenkovým rajom v krásnej prírode.

Liechtensteinklamm bude otvorená do 30.septembra, denne od 09-tej do 18:00 tej hodiny.
V tejto dobe je posledný vstup o 18:00 hodine. Rátajte s tým, že počet osôb je obmedzený a je dôležité aby ste mali vhodnú obuv a odev, mali na ústach rúško a dodržiavali potrebný odstup.

 

Obrázok na titulke: Liechtensteinklamm © Atelier Oczlon
Zdroj: https://www.josalzburg.com/de/sommer/liechtensteinklamm

Zdroj video: https://www.josalzburg.com/de/sommer/liechtensteinklamm

Viacej informácií aj na:

Mohlo by vás zaujímať:

Tlačová správa

Raňajky s príchuťou Jadranu

Chorvátske turistické združenie a cestovná kancelária Satur predstavili najnovšie trendy pre dovolenkárov v roku 2024 V priestoroch terminálu všeobecného letectva bratislavského letiska sa dnes uskutočnila tlačová konferencia pre novinárov organizovaná cestovnou kanceláriou Satur v spolupráci s Chorvátskym turistickým združením a letiskom M. R. Štefánika v Bratislave. Táto udalosť bola zameraná na prezentáciu Slovákmi obľúbenej dovolenkovej […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej