ONLINE MAGAZIN

Užite si toto leto vo Vysokých Tatrách a zistite, čo je to aktívny odpočinok

Vysoké Tatry si mnohí z nás vedia spojiť len so zimnou dovolenkou. S lyžami, vareným vínom a výhľadom na krásne zasnežené hory. V skutočnosti je ale tento región v lete ešte krajší a útulnejší a priťahuje milovníkov pešej turistiky. Zabudnite preto na nepríjemné problémy a naplánujte si toto leto dovolenku v Tatranskej Lomnici.

Návšteva tohto regiónu vás inšpiruje, naplní a povzbudí.

Slovensko je svojimi pohoriami krásnych Vysokých Tatier známe, a ak sa vám nevydarila letná dovolenka v exotike, riešenie je jasné. Rezervujte si krásne ubytovanie v Tatranskej Lomnici a veľmi rýchlo na týchto horách zistíte, čo je skutočný aktívny odpočinok.

Na čo sa môžete vo Vysokých Tatrách tešiť?

Vysoké Tatry majú niekoľko lyžiarskych stredísk a národný park TANAP, čo je slávna biosférická rezervácia. Nájdete tu ale aj veľa zábavných podnikov, v ktorých život nekončí dňom ani nocou, presne tak, ako to v turistických rezortoch funguje. Milovníci lyžovania si tu nájdu svoje obľúbené trasy niekedy až do konca jari. Pre tých, ktorí milujú krásu prírody, sú tu zasa najkrajšie letné túry v Tatrách.

V Tatranskej Lomnici sa nachádza aj golfové ihrisko, takže o zábavu máte postarané. Rodičia s deťmi môžu navštíviť vodné parky v Bešeňovej alebo Poprade. Milovníci umenia ocenia múzeum TANAP a galériu umenia.

Príroda a podmienky v Tatrách sú teda na relax ako stvorené, nezabudnite si ale včas rezervovať termín nájsť vhodné ubytovanie. Vaše pľúca sa naplnia čerstvým vzduchom a telo ožije „zdravým duchom“.

Zistíte zároveň, čo je to aktívny odpočinok a prežijete dovolenku bez prekážok. Nehrozia vám tu žiadne nepríjemné horúčavy a vždy sa dostanete aj vďaka chutnému jedlu do nálady. Tak sa sem toto leto rozhodne vyberte a s plnými dúškami si ho užite!

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej