ONLINE MAGAZIN

TOP fotomobil Huawei ukázal, čo dokáže: Takto vyzerajú Benátky objektívom Mate 30 Pro

Vrchol aktuálnej smartfónovej ponuky Huawei, model Mate 30 Pro, kombinuje najpokročilejšie hardvérové riešenia s novou dizajnovou estetikou. Jedným z najväčších lákadiel Huawei Mate 30 Pro je foto výbava, ktorou jasne poráža väčšinu konkurentov.

© Eduard Genserek, Huawei Mate 30 Pro

Bezkonkurenčná foto výbava

Základom fotografickej kvality, ktorú posadil renomovaný rebríček DxOMark na prvú priečku je systém štyroch fotoaparátov, zložený z 40Mpx cinematického objektívu, 40Mpx SuperSensing objektívu, 8 Mpx teleobjektívu a objektívu s hĺbkovým 3D snímaním.

Cinematický fotoaparát ukrýva svoje tajomstvo v senzore o veľkosti 1/ 1,54 palca s neuveriteľným ISO 51200. Dokáže snímať videá s rozšíreným dynamickým rozsahom 4K/ 60fps a ultra spomalením (ultra slow-motion) pri rýchlosti 7680 fps. Podporuje tiež snímanie 4K ultra-širokého časozberného videa za nízkeho osvetlenia.

© Eduard Genserek, Huawei Mate 30 Pro

Prínos SuperSensing fotoaparátu zas spočíva v objeme svetla, ktoré dokáže zachytiť. Spolu s citlivosťou ISO 409600 tento systém poskytuje úžasné výsledky aj za zhoršených svetelných podmienok.

Teleobjektív s rozlíšením 8 Mpx ponúka 3x optický zoom, 5x hybridný zoom a až 30x digitálny zoom. Nechýba optická stabilizácia obrazu (OIS) + AI stabilizácia (AIS) spolu 3D hĺbkovým snímaním.

Pri prednom selfie objektíve s rozlíšením 32 Mpx a 3D hĺbkovým snímaním oceníte profesionálne bokeh efekty vďaka presným informáciám o hĺbke ostrosti. O kvalitách fotoaparátu aktuálnej vlajkovej lode Huawei svedčí aj 121 bodov, získaných v teste DxOMark.

Talianska romantika očami Mate 30 Pro

Rešpektovaný slovenský fotograf a držiteľ ceny Slovak Press Photo, Eduard Genserek, sa rozhodol preveriť schopnosti top modelu Huawei priamo v teréne. Mate 30 Pro preto vzal “na výlet” do talianskych Benátok a podelil sa o výsledky.

© Eduard Genserek, Huawei Mate 30 Pro

Okrem portrétov či skupinových fotografií, čo je tradičná doména fotoaparátov v smartfónoch, vyniká Mate 30 Pro aj pri snímaní krajiniek či kultúrnych pamiatok.

Fotky viac či menej známych turistických lákadiel jasne demonštrujú pokročilé foto schopnosti smartfónu vo viacerých režimoch. Nechýba pôsobivý nočný režim, päťnásobné hybridné priblíženie, širokouhlý záber či fotky za zhoršených svetelných podmienok. Zábery sú dôkazom, že Mate 30 Pro oprávnene patrí na špičku svojej kategórie.

Galéria:

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej