ONLINE MAGAZIN

NAPÁĽTE TO CHĹPKOM UŽ TERAZ

Viete, kedy je najlepší čas na laserovú epiláciu? Hneď ako odložíte letné oblečenie do krabíc. Kým do fitka môžete vkráčať aj po Veľkej noci a ešte stále budete mať šancu do leta vyrysovať tehličky na bruchu, boj s chĺpkami si žiada dlhodobú stratégiu.

Vyberte si ten najlepší

Hoci laserovú epiláciu dnes bežne ponúkajú aj kozmetické salóny, rozdiely medzi prístrojmi, priebehom a výsledkami bývajú doslova priepastné. V lepšom prípade to môže skončiť sklamaním, v tom horšom aj popálenou kožou. „Pokiaľ sú vaše chĺpky jemné, bežné prístroje – či už diódový laser alebo pulzné svetlo – si s nimi neporadia,“ vysvetľuje MUDr. Iveta Hasová z bratislavského centra MEDISKIN a pokračuje: „Uspokojivé výsledky v tomto prípade dosiahnete iba špeciálnym laserom

ClarityTM LPC. Ide o prístroj, ktorý kombinuje alexandritový a NdYAG laser. Práve alexandritový laser je spomedzi všetkých typov lasera najlepšie vychytávaný pigmentom.“ Jeho výhodou je podľa slov lekárky aj efektivita. Ideálna vlnová dĺžka sa odráža na znížení počtu ošetrení a čas potrebný na dosiahnutie výsledného efektu sa skracuje až o jednu tretinu.

Plánujte už teraz

Laserová epilácia patrí medzi ošetrenia, ktoré je potrebné opakovať viackrát. Laserové žiarenie prechádzajúce kožou je totiž prednostne vychytávané len v pigmente aktívne rastúceho chĺpku, a tak celú procedúru predlžuje skutočnosť, že nie všetky chĺpky sa nachádzajú v rovnakej fáze rastu.

Navyše, medzi jednotlivými ošetreniami je potrebné zachovať aspoň 6- týždňovú pauzu, takže dlhodobé plánovanie je naozaj na mieste. „ClarityTM LPC má duálnu vlnovú dĺžku, čo umožňuje efektívne nastavenie parametrov pre všetky typy pokožky. Prístroj vás zbaví 90% neželaného ochlpenia už po 4-6 ošetreniach,“ vysvetľuje MUDr. Hasová.

Začnite podpazuším

Veľmi dôležitým predpokladom bezproblémovej epilácie je zdravá pokožka, ktorá nie je podráždená slnečným žiarením. Pokiaľ ste sa z dovolenky vrátili len nedávno a chcete epilovať nohy, vyčkajte aspoň pár týždňov. Laser totiž produkuje svetelné žiarenie určitej vlnovej dĺžky, ktoré je citlivé na farbivo vlasového chĺpku – melanín. Farbivo melanín však obsahuje aj koža, takže vo všeobecnosti platí pravidlo, že čím väčší kontrast medzi farbou chĺpkov a kože, tým lepšie. Podpazušie je v tomto smere bezproblémové a objednať sa môžete aj hneď.

Na vlastnej koži

Laserovú epiláciu pomocou prístroja ClarityTM LPC si v MEDISKIN vyskúšala aj fashion blogerka Mirka Dobiš Michalková @fashionspy.sk. „Tak ako pre väčšinu žien, aj pre mňa bol boj s chĺpkami veľkým experimentom a vyskúšala som snáď všetko, vrátane prístrojov na domáce ošetrenie. Až vďaka laserovej epilácii v MEDISKIN som mohla za touto kapitolou urobiť konečne hrubú čiaru. Bolo to rýchle a v zásade bezbolestné, jednotlivé impulzy pociťujete len ako jemné uštipnutie. A z hľadiska financií a času je to rozhodne efektívnejšie riešenie ako pravidelné mesačné návštevy kozmetického salónu.“

 

5 DÔVODOV, PREČO SA NA LASEROVÚ EPILÁCIU OBJEDNAŤ UŽ NA JESEŇ

  1. Ide o čas

Na laserovú epiláciu potrebujete približne 6 opakovaní a medzi jednotlivými ošetreniami je nutné zachovať aspoň 6-týždňovú pauzu. Ak teda začnete napríklad v novembri, cyklus 6 ošetrení môžete mať ukončený v apríli budúceho roka.

  1. Nohavice všetko zakryjú

Ak sa chystáte na laserovú epiláciu, štyri týždne pred ošetrením sa by ste nemali používať epilátor, pinzetu, vosk či akúkoľvek inú metódu, pri ktorej sa chĺpok odstraňuje spolu s cibuľkou. Takéto obmedzenie lepšie znesiete počas zimy, kedy si niekoľkodňové strnisko po holení skryté v nohaviciach či hrubých pančuchách nikto nevšimne.

  1. Stihnete to aj cez obed

Kým kedysi epilácia lýtok trvala takmer dve hodiny, dnes ju stihnete aj počas obedňajšej prestávky. Spomínaný laser ClarityTM má veľkú ošetrovaciu plochu a vysokú frekvenciu, ktoré výrazne skracujú dĺžku zákroku až o jednu tretinu. Epiláciu lýtok tak zvládne za 20 minút, oblasť podpazušia trvá pár minút.

  1. Pánom vstup povolený

Ani mnohí muži nie sú s ochlpením úplne stotožnení, najmä pokiaľ ide o hustý porast na hrudníku či chrbte. Nový laser pomôže aj im, avšak treba počítať s tým, že páni, ktorí sú „nabití“ testosterónom budú potrebovať ošetrení viac.

  1. Je to lacnejšie!

Pokiaľ sa do 31.12. 2019 objednáte na laserovú epiláciu v MEDISKIN a pri platení sa preukážete fotografiou tohto článku v mobilnom telefóne, získate zľavu 40 % z cenníkovej ceny. Viac informácií na www.mediskin.sk.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej