ONLINE MAGAZIN

Travel Photographer of the Year

V rámci nových technológií, cestovania a pohľadu na svet okolo nás, žijeme dobu, ktorú môžeme nazvať aj Dobou fotografickou. Väčšina z nás má pri sebe mobilné zariadenie s dokonalým fotoaparátom. Fotoaparát s technickými možnosťami, o ktorých sa v minulosti mohlo profesionálnym fotografom iba snívať. A tak zaznamenávame život okolo nás. Každú chvíľu a skoro pri každej príležitosti. Napriek tomu, nie každá, technicky zvládnutá fotografia, je aj dobrou, dokonalou  fotografiou.
Na to sú dôležité dva predpoklady – presné načasovanie záberu a hlavne  – správne oko !
Jedinečné oko fotografa, ktoré zaznamená to, čo väčšina z nás nevidí.
Roky 2016 a 2017, boli z pohľadu výberu poroty v súťaži Travel Photographer of the Year, pomerne chudobné na dobré oči.  Rok 2018 z pohľadu tejto istej poroty tiež nebol výnimkou. Zo 142 krajín a 20.000 účastníkov, bol vybraný len jediný fotograf a ocenený titulom Travel Photographer of the Year – Stefano Pensotti.
Veď nakoniec posúďte sami.
Nám sa zdajú byť skvelé všetky – ale my zase nemusíme mať to správne oko.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej