ONLINE MAGAZIN

Horský hotel Hájenka ***

Počiatky vzniku chaty Hájenka nás zavedú až na začiatok 70. rokov 19. storočia, keď na mieste súčasného horského hotela v časti Makov – Kasárne stála menšia drevená chatka. V tých časoch bola miestnym obyvateľstvom využívaná len sporadicky. Bohužiaľ, z tohto nádherného obdobia sa zachovalo len málo fotografií a väčšina z nich je v súkromných zbierkach.

Chata postupne v priebehu rokov menila svoj ráz a majiteľov. Od roku 2004 prešla rozsiahlou rekonštrukciou a prístavbou väčšej časti, všetko v réžii súčasných majiteľov. V apríli roku 2005 bolo vydané stavebné povolenie a mohla sa začať výstavba I. etapy Horského hotela Hájenka. 5. septembra bolo odsúhlasené stavebné povolenie II. etapy a nasledovala realizácia výstavby, Hájenka už dostávala výslednú podobu. Zodpovednosť za výber materiálov, celkového rozloženia izieb a vonkajšieho vzhľadu prevzali Ing. Roman Bojňanský a pán Peter Rolinec, ktorí realizovali svoju predstavu Horského hotela Hájenka*** v slovensko-valašskom štýle.

Vďaka usilovnosti a snahe tých, ktorí sa podieľali na všetkých realizačných prácach Horského hotela Hájenka, bolo možné v decembri 2005 otvoriť prvú zimnú sezónu. Úpravy terénu boli ukončené v lete roku 2006. Dnes už Horský hotel Hájenka*** dotvára neodmysliteľnú siluetu na úpätí svahu malebného vrchu Veľký Javorník.

Pri stavbe horského hotela brali majitelia ohľad na krásne prostredie, v ktorom je hotel situovaný – hotel má vlastnú čistiareň odpadových vôd, vlastnú studňu. Je vykurovaný ekologickým tepelným čerpadlom. Technické zázemie hotela je na vysokej technologickej úrovni, celé prízemie hotela je pokryté WiFi signálom. Hotel je nefajčiarsky.

Máme ambíciu osloviť domácu aj zahraničnú klientelu so záujmom o tiché prostredie a prijateľný komfort služieb. Naše služby sú vhodné pre rodiny s deťmi, pre športovo a rekreačne orientovaných klientov, pre ľudí, ktorí vyhľadávajú prírodu, kde ľudská ruka a moderná doba ešte nedokonali dielo skazy. Kombinácia okolitej prírody a ponúkaných služieb je priamo stvorená pre ozdravné pobyty pre deti a seniorov, hotel ponúka zázemie pre organizovanie spoločenských akcií, seminárov, školení a porád.

 

Reštaurácia nielen pre hotelových hostí.

V našej reštaurácii na Vás čaká nielen tradičná slovenská kuchyňa, okrem tradičných bryndzových halušiek a pirohov pripravujeme chrumkavé pečené kolená, steaky, domácu zabíjačku a mnoho ďalších špecialít. Veríme, že neodoláte čerstvému domácemu tataráku s chrumkavými hriankami s cesnakom. V ponuke kuchyne je aj menu pre najmenších návštevníkov.

Pre ubytovaných hostí poskytujeme vynikajúce hotelové raňajky z kvalitných surovín

Polpenzia a plná penzia pre hotelových hostí

Varíme aj pre celiatikov a alergikov

Otváracie hodiny reštaurácie:

Pondelok: 10.00 – 22.00 hod.

Utorok: 10.00 – 22.00 hod.

Streda: 10.00 – 22.00 hod.

Štvrtok: 10.00 – 22.00 hod.

Piatok: 10.00 – 23.00 hod.

Sobota: 10.00 – 23.00 hod.

Nedeľa: 10.00 – 20.00 hod.

 

 Reštaurácia ponúka:

domácu kuchyňu /polievky, minutky, tradičné jedla, dezerty aj./

širokú ponúku nápojov, káv, vín a alkoholu

možnosť uzavretých spoločností /svadby, oslavy, párty/

detský kútik s balónikmi

letnú terasu s výhľadom

grilovačky na terase

zimný ski bar

Vychutnajte si v našej reštaurácii kvalitné vína od vinárov z rôznych kútov Slovenska. V našej ponuke nájdete vína z Vinárstva Navara z seneckej vinohradníckej oblasti, vína od vinára Žofiaka, ktorý pestuje vinnú revu na svahoch v Modre a aj vynikajúce vína od Juraja Zápražného.

Horský hotel Hájenka*** sa nachádza v lyžiarskej a turistickej lokalite Kasárne, v obci Makov, v krásnom a ničím nerušenom prostredí pohoria Javorníky vo výške 970 m.n.m. Kľudná horská lokalita poskytuje vhodné podmienky pre začínajúcich lyžiarov, pre deti, výborné podmienky pre rekreačných, ale aj pokročilých a športových lyžiarov. V okolí hotela je niekoľko bežkárskych trás.

Horský hotel Hájenka*** leží priamo na hlavnej zjazdovke rodinného lyžiarskeho strediska Kasárne – Javorníky. Stredisko disponuje s dvomi zjazdovkami s celkovou dĺžkou tratí 1,4 km. Hlavná zjazdovka je umelo zasnežovaná a osvetlená, samozrejmosťou je fun park pre malé deti a menší vlek pre začiatočnikov.

Vďaka svojej vysokohorskej polohe je lyžiarske stredisko Zona Snow Makov – Kasárne vhodnou voľbou aj v prípade nedostatku snehu. Večerné lyžovanie je vo stredisku každú stredu, piatok a v sobotu. Vstupenky na vlek, zľavy a iné si zabezpečíte s prevádzkovateľom vlekov, informácie o cenách a podmienkach nájdete na www.kasarnejavorniky.sk

Dôležité telefónne čísla

Pobyty a rezervácie

+421 949 709 400
+421 902 113 119
+420 724 118 119

Všeobecné informácie

+421 41 43 64 161

Kde nás nájdete

Kopanice 40, 023 56 Makov
info@hajenkahotel.sk
49° 19′ 42.802”N, 18° 22′ 41.818”E

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej