ONLINE MAGAZIN

Čo ma Passau, Bratislava či Belehrad spoločné? Dunaj

To najlepšie z gastronómie, kultúry a tradícií všetkých krajín a miest, ktorými preteká rieka Dunaj, priniesol včerajší DonauSalon. Nechýbala ani Bratislava, ktorú oblastná organizácia cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB) predstavila ukážkou dlhoročnej vinárskej tradície a kvalitnej domácej kuchyne. 4. ročník tohto prestížneho podujatia bol už tradične súčasťou veľtrhu ITB Berlin, ktorý sa koná od 9. – 13. marca 2016.

 

DonauSalon nie je len o degustáciách, ale aj o stretnutí odborníkov. „Program pozostával z dvoch častí. Prvou bola diskusia na tému Stratégia EÚ pre podunajský priestor, identita a turizmus, v ktorej jednotlivé krajiny dostali možnosť prezentovať strategické ciele vo svojom priestore. V druhej časti sme návštevníkom prezentovali našu kultúru, podujatia a ponúkali ochutnávku lokálnych vín a gastronomických špecialít charakteristických pre Bratislavu,“ vysvetľuje František Morong, vedúci oddelenia marketingu BTB.

 

Okrem Bratislavy poukázali na pestrosť vlastnej kultúry regióny z Nemecka, Rakúska, Maďarska, Srbska a rôznych ďalších. Spolu so zastúpením hlavného organizátora spolkovej krajiny Baden-Württemberg je tento rok partnerskou krajinou podujatia Srbsko. Slovensko bolo v partnerskej pozícii DonauSalonu v roku 2014.

 

Prezentácia slovenskej metropoly zástupcami BTB pokračuje aj v rámci 5-dňového veľtrhu ITB Berlin. „Návštevnosť nemeckých turistov je stále vyššia, napríklad oproti minulému roku zaznamenávame nárast až o 24,7 %. Tieto čísla považujeme za nadpriemerne pozitívny výsledok našej snahy. Je za tým účinná propagácia Bratislavy nielen na veľtrhoch, ale aj cielenými marketingovými aktivitami. V rámci tohtoročnej prezentácie pripravujeme aj presstrip v spolupráci so zahraničným zastúpením SACR v Nemecku a leteckou spoločnosťou Ryanair, ktorá minulý rok otvorila priamu linku Berlín – Bratislava,“ uviedla predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová.

 

Historické a moderné dominanty, atraktívne prehliadky mesta, ale aj množstvo rôznych podujatí od Korunovačných slávností pri príležitosti 275. výročia korunovácie Márie Terézie cez ČSOB Bratislava Marathon, rozvoja projektu koncertov vážnej hudby Bratislava Goes Classical až po Festival Divokej vody, vytvárajú bohatú ponuku, ktorou Bratislava pozýva k návšteve návštevníkov 50. ročníka veľtrhu ITB Berlin. Expozícia je situovaná na národnom stánku, ktorý patrí Slovenskej agentúre pre cestovný ruch.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip

Poistenie je v cestovných nákladoch najnižšia položka. Nešetrite na nej.

Slobodu cestovania si dnes užívame aj vďaka nízkym cenám nízkonákladových leteckých spoločností a inovatívnym rezervačným aplikáciám ubytovania. Dnes nie je problém stráviť predĺžený víkend v Ríme a o tri týždne sa vykúpať na pláži v Aténach. A to dokonca za cenu častokrát výhodnejšiu ako je cesta vlastným autom s ubytovaním na Slovensku. Cestovanie sa však […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej