ONLINE MAGAZIN

Ako prekonať zimný splín

Vonku je zima, počasie je uplakané… Jar síce klope na dvere, ale ešte je ďaleko a človeku sa nič nechce – až sa zdá, že najlepšou voľbou by bol zimný spánok. Lenže keď je človek stále zatvorený doma pred chladom, snežením alebo blatom a dažďom, je až príliš ľahké sa uzavrieť do izolácie a prepadnúť zlým pocitom. Poradíme vám, ako prekonať tzv. „zimné blues“ a ako si zachovať motiváciu a energiu, aby ste z tohto obdobia vyťažili čo najviac.

Záver roku bol plný zhonu a ani jeho začiatok nebol pokojnejší, pretože sme dobiehali prácu po sviatkoch. Často sa stáva, že do nového roku vstupujeme unavení a s pocitom úplného vyšťavenia. Keď sa k tomu pridajú ponuré a chladné dni, niet sa čomu diviť, že zo všetkého najviac by sme si priali zaspať zimným spánkom. Môže to síce znieť ako ľahký variant veľmi lákavo, ale pre našu duševnú a telesnú pohodu by to bolo to najhoršie, čo môžeme urobiť. Mrazivé zimné mesiace by sme mali prijať a nebrániť sa im – ba naopak môžeme toto obdobie využiť k utriedeniu osobných i profesných životov tak, aby sme nasledujúcim rokom prechádzali hladko, naplňovali svoje ciele, cítili sa plný energie a menej sa stresovali. A pomocnú ruku nám môže podať aj moderná technika.

Počítače, notebooky, tablety a smartfóny dnes používame ako vstupné brány do digitálneho sveta preplneného informáciami. Vieme cez ne získať vedomosti prakticky o čomkoľvek – nech už hľadáme podklady pre ďalšie vzdelávanie, recept na dobré jedlo k večeri, zaujímavé videá na YouTube, hudbu na párty, novinky o rodine a priateľoch cez Facebooku alebo si jednoducho vyberáme, aké veci si kúpime. Existuje nepreberné množstvo doplnkov, ktoré nám pomáhajú ešte viac splynúť s digitálnym svetom a lepšie využiť ponúkaný potenciál moderných technológií. Mali by ste pritom myslieť aj na pohodlie.

Neprerušujte spojenie s okolitým svetom

Počas týchto mesiacov, keď je človek zatvorený doma pred nepriazňou zimy, je až príliš ľahké sa uzavrieť do izolácie. Ale neschovávajte sa! Zostávajte v kontakte s okolitým svetom napríklad aj prostredníctvom možností, ktoré ponúkajú sociálne siete ako napríklad Twitter a Facebook. Dnešné digitálne zariadenia zlučujú prednosti vyspelých technológií s možnosťami sociálnych sietí. Chatujte s priateľmi pomocou videohovorov cez Skype a naplánujte si, že sa čoskoro uvidíte – hneď ako budete mať v diári pred sebou plány, budete sa cítiť oveľa lepšie.

logitech-c920-pied-bLogitech HD Pro C920: Webová kamera rozhodne nie je prežitok. Kamera je síce integrovaný v každom notebooku, tablete alebo aj mobile, ale nie vždy ponúka dobrú kvalitu. Táto kamera je ale jedným z TOP riešení. Obrazová a zvuková kvalita sú vysoko nadštandardné, takže budete mať pri videohovore pocit, akoby ste boli s priateľmi v jednej a tej iste miestnosti. Samozrejme pre komunikáciu je dôležité aby mali dobrý obraz obe strany, ale v prípade Logitechu rozhodne neurobíte zlý krok. Už aj aktuálne najmenší a najlacnejší model C270 ponúka vynikajúcu obrazovú kvalitu s HD rozlíšením 720p a to aj pri nie práve ideálnych svetelných podmienkach. Dobrý a kvalitný obraz pre videochat je možné získať naozaj lacno.

Kľúčové je dobré spojenie

Router je základom každej siete pre spoľahlivý prístup na internet, no zároveň môže fungovať aj ako bezpečnostná brána pre vaše deti. Pomocou cloudu a mobilnej aplikácie si ho viete jednoducho nastaviť a konfigurovať ho aj na diaľku, takže si môžete napr. z práce skontrolovať, či sa vaše deti práve doma namiesto učenia nezabávajú na sieti, alebo im môžete na diaľku obmedziť prístup na nevhodné stránky.

dlink_dir-890l21D-Link AC3200 Ultra Wi-Fi router (DIR-890L): Spočítajte si, koľko máte doma zariadení s pripojením na sieť. Prekvapilo vás to číslo? Priemerná domácnosť dnes má viac ako 20 zariadení, ktoré pristupujú na internet prostredníctvom počítačovej siete a všetky musí obslúžiť obvykle jediný router. Toto nové UFO ale zvládne oveľa viac, než bežné malé wifiny. Dokáže pokryť oveľa lepšie celý dom a navyše disponuje rýchlosťou prenosu až 3,2 Gb/s pri použití špeciálne navrhnutých Wi-Fi vysielačov. Jeho bezdrôtový výkon prekonáva potreby dnešných náročných hráčov, takže obslúžiť celú rodinu je pre neho naozaj hračkou.

Zabite nudu!

Počítače alebo herné konzoly sú na toto priam ideálne. Pri hre plynie čas akosi rýchlejšie a tak neostáva priestor na nudu. Na základe rozsiahlych vedeckých výskumov je to preukázateľne prospešné, samozrejme hranie v rozumnej miere (nie to nezdravé nonstop vysedávanie pred displejom, ale tak 1 max. 2 hodinky denne). Pomáha to zlepšovať reflexy, motorické schopnosti a dokonca pri určitých tituloch aj osviežuje myseľ, napr. keď musíte v hre riešiť rôzne logické hádanky.

logitech_g29-6Logitech G29/G920 Driving Force: Naučte sa jazdiť na počítači! Nové volanty Logitech G29 (pre PlayStation) a G920 (pre Xbox One a PC) prinášajú realistický zážitok pri hraní pretekárskych hier. Majú tri pedále ako v reálnom aute, vôľu až 900° a sú vyrobené z kvalitných vysoko odolný materiálov. Ako voliteľné príslušenstvo sa k nim dá dokúpiť aj klasická 6-rýchlostná páka s H-radením a spiatočkou. A môžete si doma natrénovať jazdy pred autoškolou. S volantom sú pretekárske hry zábavnejšie a práve spomínané volanty Logitech patria k tomu najlepšiemu na trhu. Vďaka špeciálnej konštrukcii a novým prevodom reaguje volant aj na hru a dáva vám spätnú odozvu. Doslova cítite každú prekážku, na ktorú narazí koleso vášho auta a o to intenzívnejší je aj zážitok z hry. Samozrejme to netreba preháňať, pretože keď vás to pohltí, prestanete vnímať čas a strávite hraním oveľa viac času, než ste mali v pláne…

ue_boom2_lifestyle-26UE BOOM 2: Hudbu do každého počasia vám prinášajú nové reproduktory Ultimate Ears. Tieto bluetooth repráčiky nie sú väčšie než športová fľaša na vodu, ale napriek tomu v sebe ukrývajú prekvapivo bohatý zvuk. A nielen to! Sú postavené tak, aby zniesli aj to najhoršie zaobchádzanie. Môžete ich hodiť do vody, môžu vám spadnúť na zem alebo ich môžete postaviť do mokrého snehu a vždy vám prinesú ten najlepší zvuk. Pri úplnom nabití dokážu hrať až 15 hodín a keď sa strenú dva, dajú sa spárovať až na vzdialenosť 30 metrov. Môžete si tak urobiť kedykoľvek a kdekoľvek vlastnú párty s priateľmi. Na Slovensku ich zakúpite exkluzívne v Alza.sk.

kinect-sportsXBOX + Kinect: Hranie na konzolách môže byť aj zdraviu prospešné. Dnes sa už dá hrať nielen v kresle, ale aj celým telom, takže nech už máte PlayStation, Nintendo, alebo Xbox, pre každú platformu existujú aj tzv. pohybové hry. Postavíte sa pred televízor a namiesto herných ovládačov používate celé svoje telo. Zábava a šport v teple domova. Existujú aj špeciálne fitness aplikácie, ktoré vám pomáhajú pod vedením virtuálneho trénera zlepšovať vašu kondíciu a môžete veriť tomu, že sa pri nich dá riadne zapotiť. Nemusíte chodiť ani do posilňovne – kilá budú padať jedno za druhým a vy sa vtesnáte znova do svojich letných plaviek. Tá pravá zábava však začne, keď narazíte na pohybové hry pre viac hráčov (napr. tanečné hry) a zahráte si niečo doma na párty proti priateľom. Existujú dokonca aj hry, ktoré vám môžu priniesť kúsok leta, ako napríklad plážový volejbal…

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej
Health Tlačová správa Zdravie

Nadácia MiddleCap Help a sieť očných optík FOKUS štartujú charitatívny projekt FOKUS pre seniorov

Sieť očných optík FOKUS v spolupráci s nadáciou MiddleCap Help štartujú projekt so zameraním na zlepšenie zraku pre seniorov. Cieľom projektu s názvom FOKUS pre seniorov je priniesť lepší a jasnejší zrak do života seniorov, ktorí si zaslúžia žiť s väčším komfortom a dôstojnosťou v domovoch pre seniorov po celom Slovensku. V rámci pilotného dielu […]

Čítať ďalej