ONLINE MAGAZIN

Veľa dobrej hudby za veľmi málo peňazí

Acer Liquid Z410

Acer Liquid Z410 je predstaviteľom kategórie cenovo dostupných smartfónov, ktoré aj napriek nízkej cene ponúkajú širokú paletu vyspelých funkcií a prekvapivo dobrých parametrov. Vďaka podpore sietí LTE si tento telefón dokonca iba ťažko nájde relevantného konkurenta.

 Acer Liquid Z410 - Slovak Lines Mag (3)

Ak čítate magazín Slovak Lines pravidelne, mali ste možnosť prečítať si viac článkov o produktoch značky Acer. Notebooky, tablety a mobilné telefóny majú prakticky bez výnimky výborné hodnotenia a osobná skúsenosť s nimi je na veľmi vysokej úrovni. Avšak, vyrobiť skvelý smartfón alebo tablet za veľa peňazí nie je tak náročné. Skutočnou výzvou je ponúknuť zákazníkovi skvelý produkt za cenu, ktorá nezaťaží ani rozpočet mladého začínajúceho freelancera. Odpoveďou na takúto výzvu je smartfón Liquid Z410, ktorý prekováva očakávania v mnohých ohľadoch.

 Acer Liquid Z410 - Slovak Lines Mag (2)

Smartfón Liquid Z410 je po technickej stránke reprezentantom nižšej triedy. To znamená, že si drží nízku cenu, ale technicky ide už o vyspelé a moderné zariadenie. Za 120 eur, za ktorú sa Z410 predáva na internete, dostanete telefón s elegantným dizajnom, veľmi pekným displejom a kvalitnou kamerou. To, čo však na lacnom telefóne zaujme väčšmi, je schopnosť pripojiť sa na mobilné siete LTE. V tejto cenovej kategórii je prakticky unikát, momentálne ide o najlacnejší LTE telefón u nás.

 Acer Liquid Z410 - Slovak Lines Mag (3)

V pozícii digitálneho asistenta a internetového terminálu dokáže smartfón Liquid Z410 svoju funkciu veľmi dobre vďaka dobrému displeju. Má ideálnu uhlopriečku 4,5 palca a aj napriek tomu, že sa nemôže rovnať s najlepšími displejmi sveta, má pekný obraz a dobrú exteriérovú čitateľnosť. Rozlíšenie displeja je 540×960 bodov, teda iba o niečo menej ako štandard HD.

 

Na zadnej strane zariadenia sa nachádza kompaktná optika 5-megapixelového fotoaparátu. Ani on sa nedoťahuje na líderské pozície, ale zhotovuje kvalitné fotografie a zaostrovať dokáže aj automaticky. Popri automatickom a manuálnom zaostrovaní tento fotoaparát detekuje tváre a úsmevy, umožňuje ukladanie GPS súradníc do vlastností fotografií a dokáže fotiť súčasne prednou i zadnou kamerou. Webkamera disponuje snímačom s rozlíšením dva megapixely, čo je zaužívaný štandard, fotky sú vhodné aj na populárne selfie. Telefón nahráva video v nižších štandardných formátoch a umožňuje počas nahrávania používať LED blesk ako osvetlenie.

 Acer Liquid Z410 - Slovak Lines Mag (1)

Na cenovo dostupnom telefóne zaujme aj dobrý zvuk nesúci sa zo zadného reproduktora. Ten je nositeľom značky DTS Sound, ktorú sme mali možnosť vidieť a počuť aj pri najlepšom smartfóne výrobcu, modeli Liquid Jade S. O ňom ste si mohli prečítať viac v predchádzajúcom vydaní magazínu.

 

Mobilný telefón Acer Liquid Z410 je zaujímavý kúskom, o ktorý by ste rozhodne mali zaujímať v prípade, že si chcete zakúpiť dobrý telefón do 150 eur. Tento od Aceru má nielen pekný displej, dobrý zvuk a dostatočne kvalitnú kameru, ale aj výkonný 4-jadrový procesor, veľa pamäte, už spomínané rýchle mobilné siete LTE a hrúbku menej ako jeden centimeter.

Erik Stríž / Slovak Lines Magazín

 

Acer Liquid Z410 – Parametre

Displej: 5-palcový IPS LCD, 540×960 bodov, multidotykový

Výkon: 4-jadrový procesor 1.5 GHz Cortex-A53, grafika Mali-T760MP2

Pamäte: 1 GB RAM, 8 GB pamäte + karta microSD

Softvér: Android 4.4 KitKat + prostredie a funkcie od Aceru

Kamera: 5 Mpx (2592×1944), automatické zaostrovanie, LED blesk, 2 Mpx webkamera

Rozmery a hmotnosť: 136×66,7×9,9 mm; 145 gramov

Cena: od 117 eur

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej