ONLINE MAGAZIN

Práca s pôdou – to je umenie Xact™

Fiskars uvádza na trh Xact™: náradie, ktoré má skvelú funkčnosť, ľahkú ovládateľnosť pri práci s pôdou a dlhú životnosť.

Vo Fiskars veríme, že i to najjednoduchšie náradie môžeme vyvinúť do úplnej dokonalosti. Nová rada náradia Fiskars Xact™ je určená pre prácu s pôdou a je pozoruhodnou ukážkou tejto filozofie v praxi.

Fiskars Xact™ predstavuje radu troch ikonických náradí pre prácu s pôdou. Táto produktová rada obsahuje rýle a vidly v dvoch veľkostiach, ktoré dobre padnú rôzne vysokým jedincom. Súčasťou rady Xact™ je i lopata a kompostovacie vidly. Jedinečný tvar a premyslené využitie materiálu predstavujú dôležitý krok vpred vo vývoji dizajnu záhradného náradia.

 

Presne prispôsobené pre každú prácu

Každý z produktov rady Fiskars Xact™ bol starostlivo navrhnutý tak, aby bol ľahký, rovnomerne vyvážený a dobre padol do ruky. Lopata a rýle disponujú novým inovatívnym dizajnom hlavy, ktorá je vyrobená z trvanlivej bórovej ocele zvarenej v elegantnej kompozícii s pevnou oceľovou hriadeľou. Vidly Xact™ prekvapia aj svojou ľahkosťou. Ale nedajte sa pomýliť. Vyrábame ich ručne tak, aby zodpovedali náročným požiadavkám. Preto obstoja i pri náročnej práci v sťažených podmienkach.

 

Pomocník pre každého

Všetky nástroje kolekcie Xact™ sme ergonomicky vytvarovali tak, aby padli presne do ruky, a to pri rôznych pracovných činnostiach, či už ide o hĺbenie rýľom, presádzanie, kyprenie pôdy alebo kompostovacie práce. Ich prednosťou je možnosť výberu z dvoch veľkostí pre záhradkárov rôznej výšky. Filozofia „exact fit” (presne padnúci) sa premieta i v širokých úchytoch, ktoré boli špeciálne navrhnuté pre maximálne pohodlie úchopu. Sú z materiálu SoftGrip™, ktorý je príjemný na dotyk a zároveň sa nešmýka. Náradie máte stále pod kontrolou.

Ikonické rýle rady Fiskars Xact™ uľahčujú prácu vďaka špeciálne naostreným hranám, vďaka ktorým ľahko prenikajú do pôdy. Široká nášľapná hrana s protišmykovou ochranou umožňuje pri práci so špicatým rýľom ryť efektívne i vo veľmi tvrdej pôde. Rovný rýľ je dokonalým nástrojom pre rôzne výsadby a lemovanie kvetinových záhonov a ciest.

Rovnako ako rýle Fiskars Xact™ sú k dispozícii aj záhradné vidly dostupné vo dvoch veľkostiach a optimalizované pre záhradákov nižšej i vyššej postavy. Uhol medzi hlavou a hriadeľou je ergonomicky prispôsobený tak, aby zaisťoval lepšiu pozíciu tela pri práci s pôdou. Súčasťou rady Fiskars Xact™ sú tiež kompostové vidly s tenkými, široko rozloženými hrotmi, zakrivenými smerom nahor pre prehadzovanie pôdy a kompostovacie práce.

Ďalším členom produktovej rady je lopata Fiskars Xact™ so širokou zbieracou plochou prispôsobenou pre ľahké zdvíhanie a prenášanie objemného materiálu ako je pôda, piesok či sneh. Uhol 45 stupňov medzi hlavu a hriadeľou je optimálny, pomáha udržovať správnu pracovnú pozíciu a znížiť svalové napätie.

Rada Fiskars Xact™ se vyznačuje dlhou životnosťou, odľahčenou konštrukciou a šikovným dizajnom, vďaka čomu sa práca v záhrade stáva ľahšou, efektívnejšou a príjemnejšou. Fiskars Xact™ potvrdzuje filozofiu, že všetko môže byť navrhnuté múdrejšie a lepšie.

Dotyk oranžovej – to je Fiskars Fiskars Xact™ tiež potvrdzuje, že pre svoje výrobky vyberáme vhodné materiály a skúšame nové technológie. Táto rada je tiež dôkazom našich 365-ročných skúseností s ručnou výrobou
náradia. Hovoríme tomu „dotyk oranžovej”.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej