ONLINE MAGAZIN

Štýlové a zdravé saunovanie

Máločo pomôže v zime naštartovať našu imunitu tak, ako pravidelné saunovanie. Okrem toho, že sa naše telo príjemne prehreje, má aj veľa iných priaznivých účinkov na naše telo a psychiku. Pobyt v saune uvoľňuje napätie a stres, urýchľuje svalovú regeneráciu, redukuje bolesť kĺbov, zlepšuje krvný obeh, prečisťuje horné dýchacie cesty, vyvoláva hlbší a uvoľňujúci spánok a vyplavuje nečistoty z tela. Tým pádom má aj omladzujúce a regeneračné účinky. Na saunovanie by sme si mali vyhradiť jeden až dva dni v týždni po 1,5 až 2 hodinky.

Ak sa vám ešte podarí nájsť saunu s takým originálnym dizajnom a v takom malebnom prostredí, akú vybudovala architektonická firma Partisans na súkromnom ostrove severne od Toronta, bude problém vás z horúcej miestnosti dostať von.

1 2 3 4 5 6 7 8

Zdroj:boredpanda.com

Mohlo by vás zaujímať:

Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej
Health Tlačová správa Zdravie

Nadácia MiddleCap Help a sieť očných optík FOKUS štartujú charitatívny projekt FOKUS pre seniorov

Sieť očných optík FOKUS v spolupráci s nadáciou MiddleCap Help štartujú projekt so zameraním na zlepšenie zraku pre seniorov. Cieľom projektu s názvom FOKUS pre seniorov je priniesť lepší a jasnejší zrak do života seniorov, ktorí si zaslúžia žiť s väčším komfortom a dôstojnosťou v domovoch pre seniorov po celom Slovensku. V rámci pilotného dielu […]

Čítať ďalej
Health Lifestyle Náš tip

S radosťou späť do práce. Tipy na naštartovanie produktivity po lete

Zatiaľ čo koniec leta znamená pre školákov návrat do školských lavíc, mnohí z nás dospelých sa vracajú späť za kancelársky stôl. S jeseňou totiž často prichádza najrušnejšie pracovné obdobie v roku. Ako sa návratu do pracovnej rutiny nezľaknúť, ale naopak, si ho spríjemniť? Máme pre vás niekoľko tipov.

Čítať ďalej