ONLINE MAGAZIN

Správny muž si poradí aj s drevom

Správny muž by mal mať nôž a tiež sekeru Fiskars a sadu manipulačného náradia FiskarsWoodXpertTM.
Aj v dnešnej dobe občas musíme pripraviť drevo na oheň, a keď už nie postaviť dom, tak aspoň bunker pre deti. Ak chcete, aby Vám išla práca rýchlo od ruky a všetko ste zvládli bez ujmy na zdraví, doprajte si kvalitné náradie na spracovanie dreva FiskarsWoodXpert.

Manipulačné náradie FiskarsWoodXpert je určené pre vlastníkov sekier. S jeho podporou sa výrazne zjednodušuje manipulácia s palivovým drevom, ako otáčanie, prenášanie a nakladanie. Tvar týchto nástrojov bol navrhnutý pre pohodlné a pevné držanie a pre bezpečnejšiu manipuláciu s drevom.

Mačety, sapiny, háky a kliešte na polená spolu s opaskom na náradie Fiskars splnia všetko, čo amatérsky drevorubač potrebuje k zdarenému vykonaniu práce.

FiskarssapinyWoodXpert ™ XA2 a XA22 s krátkymi a dlhými ultraľahkým držadlami pre jedno i obojručné držanie, sú vhodné pre všetky náročné práce. Obe sa pýšia ostrými, tvrdenými oceľovými zobáky sa zubatými hranami, garantujúcimi pevné zahryznutie do akéhokoľvek kusu dreva (a to aj v mrazoch, hoci tie nás teraz, dúfajme,  neprekvapia).

 

Jediné mávnutie zvyčajne stačí k pevnému zahryznutiu do dreva, čo platí aj pre ťažšie kusy, s ktorými sa najlepšie manipuluje dlhousapinou. Obe sapiny sa pýšia rovnakým, hlboko prehnutým, cylindrovitým držadlom pre lepší úchyt, zatiaľ čo SoftGrip™ povrch v mieste držania a ultra ľahký materiál zaisťujú skvelý úchyt.

Mačety sú základnou pomôckou vo výbave každého drevorubača. Mačety FiskarsWoodXpert™ XA3 a XA23 vo svojej dlhej a krátkej podobe majú obrátene zahnuté oceľové ostrie pre lepší rez s ešte presnejším vyvážením. Vylepšené zahnutie pri modeloch XA3 a XA23 je ideálne pre ľahké sekanie, manipuláciu, osekávanie konárov a stínanie rastlín a vysokej trávy.

Pri držaní obojručne pomáha dlhý nadstavec ergonómií a sile pri zvýšenej rýchlosti švihu na strihanie hrubších vetiev. Kratšia verzia je potom ideálna pre jednoručné použitie a pasuje perfektne do opasku na pomôcky. Obe mačety sa pýšia rovnakým, ultra ľahkým, hlboko prehnutým držadlom pre pevný úchyt a zabránenie vykĺznutia.

Vylepšený hák na polená z radu FiskarsWoodXpert™ zaujme držadlom sýto oranžovej farby, ktoré poskytuje dostatok priestoru pre všetkých päť prstov a zaisťuje tak pohodlnú manipuláciu vďaka rovnomernému rozloženiu tlaku, čo človek ocení najmä pri dlhších lesníckych prácach. Ergonomický, ultraľahký hák z borovej ocele si získa vaše srdce svojimi rozmermi, vďaka ktorým sa ľahko dostane pod akékoľvek polená, zatiaľ čo jeho zubatý povrch zaistí pevné uchopenie aj mokrých či zmrznutých klád. V cene háku na polená je kvalitné puzdro, ktoré ideálne ladí s opaskom na náradie FiskarsWoodXpert™ a umožňuje mať všetko náradie Fiskarspokope. Opasok je navrhnutý s novým Quiklock Tri-Glide zámkom pre puzdra, vďaka ktorému je spojitosť a odpútavanie prídavných puzdier hračka.

Pre manipuláciu s menšou guľatinou sú kliešte na polená FiskarsWoodXpert™ neoceniteľným pomocníkom. Kliešte z borovej ocele s ostrými koncami, s vylepšenou geometriou a zubatým povrchom pomôžu ľahko zdvihnúť polená a rovnako tak bezproblémové je ich otvorenie, a to vďaka jednoručne ovládateľnému patentu. Rovnako tak držadlo SoftGrip garantuje komfortnú manipuláciu. Ako hák na polená, tak aj kliešte na polená sú predávané s kvalitným puzdrom pre ľahké zavesenie na pás na pomôcky FiskarsWoodXpert™. Pomôcka obsahuje aj pracku pre bezpečné skladovanie a ľahké zavesenie na opasok na náradie.

Viac informácií o produktoch a inštruktážne videá k náradiuFiskarsWoodXpert nájdete tu:

http://www.fiskars.cz/c/woodxpert

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej