ONLINE MAGAZIN

Acer Aspire V5

Tenký, ľahký a dizajnom kultivovaný notebook s najnovším operačným systémom Windows 8 a výborným dotykovým displejom je určený do rúk širokého spektra ľudí od študentov až po riaditeľov firiem.

Prvý dojem je pri notebookoch veľmi dôležitý, pretože práve on má najväčší vplyv na kúpu alebo odmietnutie. Acer Aspire V5 v tomto smere vyniká, pevne spracované a dizajnovo vyladené telo notebooku je už samo o sebe dôvodom k vlastníctvu, navyše milo poteší aj skutočnosť, že reálne používanie notebooku so sebou neprináša žiadne z typických problémov.

Za typické problémy notebookov a ultrabookov je možné považovať slabšiu výdrž batérie, než ktorú garantuje výrobca, nesprávnu optimalizáciu softvéru s technickým vybavením a malé mechanické poškodenia spôsobené prenášaním. Acer Aspire A5 netrpí ani jedným z týchto neduhov, čím si vyslúžil veľmi pozitívne prijatie zo strany odbornej verejnosti.

Acer Aspire A5 sa predáva v troch variantoch, prvý s displejom s uhlopriečkou 11,6 palcov, druhý so 14-palcovýn displejom a najväčší, 15,6-palcový, je určený do rúk pracovne vyťažených zákazníkov. Táto variabilita voľby má veľký potenciál najmä preto, že prakticky jediným výrobkom dokáže výrobca osloviť dvakrát viac ľudí, než by to spravil jediným variantom. Dobrou správou je, že bez ohľadu na veľkosť displeja môžu byť všetky varianty notebooku vybavené snímaním až desiatich dotykov súčasne. To je pri operačnom systéme Windows 8 dôležité, keďže tak Acer otvára zákazníkom možnosť pracovať s tabletovými interaktívnymi aplikáciami a hrami. Ste priaznivcami hry Angry Birds alebo Cut the Rope? S Acer Aspire V5 si ich zahráte v pohodlí a veľkom formáte.

Rozlíšenie displeja pri všetkých jeho uhlopriečkach je 1366×768 pixelov a dobrý kontrast obrazu výrobca zabezpečil LED podsvietením TFT LCD platformy. Displej je navyše, nositeľom technológie CineCrystal a pracuje s formátom 16:9. Ten je veľmi praktický, keďže je ideálny pre prácu s dvomi oknami súčasne.

Ultrabook je vybavený výkonným dvojjadrovým procesorom Intel Celeron 887, maximálnou operačnou pamäťou DDR3 8 GB, 400-gigabajtovým pevným diskom a všetkými štandardnými komunikačnými technológiami. Nechýba ani port HDMI, USB tretej generácie či Bluetooth.

Prioritou bookbooku Aspire V5 však nie je poskytovať extrémny výkon pre profesionálnych grafikov, jeho uplatnenie nachádza predovšetkým pri bežných denných aktivitách a dynamickej práci. Každý študent ocení, že na notebooku vďaka jeho kvalitnému displeju a dobrej klávesnici napíše seminárnu prácu bez toho, aby sa systém zasekával, alebo vyžadoval kompromisy.

Pracovitý manažér zas bez pochýb ocení skutočnosť, že môže s Acer Aspire V5 počítať aj v prípade, že vo firme vypadne na niekoľko hodín elektrina. Štyri hodiny aktívnej práce bez akéhokoľvek externého napájania pri zachovaní vysokého výkonu je stále veľmi dobrá hodnota.

 

Notebook Acer Aspire V5 zaujme v podstate každého, kto s ním príde do kontaktu. Do sumáru pozitívnych vlastností je ešte potrebné pridať veľmi malú hrúbku notebooku, v zatvorenom stave iba 2,3 centimetra a mimoriadne pevné kryty s na dotyk príjemným, chladivým efektom.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej
Technológie Tlačová správa Umenie a kultúra

Jean-Michel Jarre a The Offspring budú hudobnými hviezdami festivalu STARMUS VII. Slovensko navštívia nobelisti, astronauti a svetoví umelci

Starmus, medzinárodný festival vedy, umenia a hudby, predstavuje ďalších účastníkov siedmeho ročníka, ktorý sa uskutoční v Bratislave v máji 2024. Medzi hudobnými hosťami bude svetová legenda elektronickej hudby Jean-Michel Jarre a americká punk rocková kapela The Offspring. Pribudli aj noví vedeckí hostia, napríklad astronauti Chris Hadfield, ktorý velil ISS či Charlie Duke, člen misie Apollo 16, ktorý kráčal […]

Čítať ďalej