ONLINE MAGAZIN

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili

 Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti využitia sa vďaka novému prevedeniu a funkciám ešte výrazne rozširujú. Na Slovensku bude prívesok Galaxy SmartTag2 dostupný od 5. októbra 2023 v čiernej a bielej farbe a odporúčaná maloobchodná cena bola stanovená na 39,90 € za kus. Výhodné balenie 4 kusov bude k dispozícii za 129,90 €.

„Neustále hľadáme nové spôsoby, ako ľuďom vďaka inováciám Samsungu spríjemniť a uľahčiť život,“ hovorí Jaeyeon Jung, výkonná viceprezidentka a riaditeľka oddelenia SmartThings v divízii Device Platform v Samsung Electronics. „Vďaka prívesku Galaxy SmartTag2 nájdu používatelia modelov Galaxy svoje cenné veci jednoducho a intuitívne, nech ich založia kamkoľvek. Oproti predchádzajúcej verzii sa vylepšilo vyhľadávanie a batéria má dlhšiu výdrž, takže Galaxy SmartTag2 znamená pokoj v duši na dlhšiu dobu a vo viacerých situáciách.“

Intuitívne funkcie, vďaka ktorým je hľadanie stratených vecí jednoduchšie ako predtým[1]

Jednou z najdôležitejších noviniek, ktorú Galaxy SmartTag2 prináša, je úplne nový režim straty[2], vďaka ktorému používatelia môžu zadať do prívesku svoje kontaktné informácie a krátku správu. Ak následne ktokoľvek nájde akýkoľvek predmet s príveskom Galaxy SmartTag2, môže prívesok pomocou telefónu oskenovať a uvidieť kontaktné informácie aj správu. Napríklad na psom obojku tak SmartTag2 funguje ako známka s telefónnym číslom majiteľa, pokiaľ sa pes stratí. Režim straty funguje v kombinácii s akýmkoľvek zariadením s NFC portom a webovým prehliadačom.

Ďalšou novinkou Galaxy SmartTag2 je vylepšená funkcia Compass View, vďaka ktorej sa na displeji telefónu zobrazia šípky a navádzajú používateľov smerom k prívesku. Zároveň sa zobrazí zostávajúca vzdialenosť. Režim je k dispozícii na všetkých telefónoch Galaxy s podporou technológie UWB, teda napr. na modeli Galaxy S23 Ultra[3].

Vylepšenia sa dočkala aj aplikácia SmartThings Find. Po registrácii nového prívesku Galaxy SmartTag teraz zobrazí ikonu jeho zástupcu priamo na ploche telefónu, takže je možné aplikáciu spustiť ľahšie a rýchlejšie. Mapa sa teraz v aplikácii zobrazí na celej ploche displeja a používateľské rozhranie je intuitívnejšie ako predtým.

A keď vymeníte telefón za nový, SmartTag2 sa automaticky synchronizuje na novom prístroji, takže nemusíte nič nastavovať. Stačí sa pripojiť k účtu Samsung.

 

Nové režimy predlžujú výdrž batérie[4]

Okrem vyššie uvedených predností sa pri modeli Galaxy SmartTag2 predĺžila aj výdrž batérie, na čom má zásluhu predovšetkým nový úsporný režim (možno do neho prepnúť namiesto bežného režimu, ktorý sa však tiež dočkal vylepšenia). Úsporný režim sa hodí predovšetkým používateľom, ktorí prívesok používajú na neustále monitorovanie vybraných predmetov – batéria vydrží dlhšie a funkcia prívesku sa pritom nijako nemení. V novom režime zvládne Galaxy SmartTag2 fungovať až 700 dní, teda viac ako dvojnásobok v porovnaní s predchádzajúcou generáciou Galaxy SmartTag. Dokonca aj v bežnom režime sa výdrž batérie predĺžila na 500 dní, čo znamená zlepšenie o 50 % v porovnaní s predchádzajúcou verziou. Medzi oboma režimami sa dá bez problémov prepínať a doba, počas ktorej človek môže sledovať svoje cennosti, od kľúčov od auta až po napríklad bicykel, sa tak môže výrazne predĺžiť.

Elegantné a odolné prevedenie aj do náročných podmienok rozširuje možnosti využitia

Na ľahšie využitie prívesku Galaxy SmartTag2 majú vplyv aj jeho malé rozmery a okrúhle prevedenie. Vďaka robustnému kovovému oku však prístroj zároveň niečo vydrží, takže ho pokojne môžete nosiť vo vrecku na kľúčoch bez obáv z poškodenia. Výborne sa hodí aj na pripevnenie na batoh či kufor.

Zlepšila sa aj odolnosť prívesku Galaxy SmartTag2 v náročných podmienkach – o vyššej odolnosti proti vlhkosti a prachu teraz svedčí certifikát IP67[5]. Svoje cennosti tak môžete strážiť aj v drsnejšom prostredí, napríklad pri cestovaní v divočine. Majitelia domácich maznáčikov zase nemusia mať obavy, že sa prívesok poškodí napríklad pri neustálych nárazoch do psích misiek alebo pri šantení vonku.

A keď už sme pri domácich miláčikoch, Galaxy SmartTag2 ponúka aj nový režim venčenia, vďaka ktorému je možné do aplikácie zaznamenať obľúbené trasy.

Pokoj v duši v novom balení

Galaxy SmartTag2 zároveň ponúka celý rad obľúbených funkcií predchádzajúcich modelov Galaxy SmartTag a Galaxy SmartTag+. Podporuje pripojenie cez Bluetooth Low Energy (BLE) aj technológiu UWB, ale aj vyhľadávanie pomocou rozšírenej reality (AR) – keď si na telefóne Galaxy zapnete fotoaparát, navedie vás k cieľu priamo v reálnom prostredí. Maximálny dosah cez Bluetooth sa predĺžil na 120 metrov, prostredníctvom služby SmartThings je možné príveskom Galaxy SmartTag2 ovládať aj domáce spotrebiče.

Veľký význam pre Samsung má, samozrejme, aj ochrana súkromia používateľov zariadenia Galaxy, čo znamená, že aktuálnu lokalizáciu prístroja je možné zobraziť iba s povolením majiteľa. Aplikácia SmartThings Find všetky dáta bezpečne šifruje, ďalšiu vrstvu zabezpečenia pridáva spoľahlivý systém Samsung Knox. A pokiaľ vypneme režim straty, všetky kontaktné údaje o majiteľovi okamžite zmiznú, a to isté platí pre uloženú správu.

Ďalšou výhodou pre používateľov zariadenia Samsung Galaxy je špeciálna bezpečnostná funkcia v aplikácii SmartThings Find s názvom Upozornenie na neznámy tag, teda upozornenie na neznáme prívesky. Pri jej aktivácii používatelia dostanú správu v prípade, že ich niekto sleduje pomocou neidentifikovaného prívesku SmartTag. To pomáha chrániť používateľov proti zneužitiu lokalizačných služieb.

Okrem toho prívesok Galaxy SmartTag2 výborne spolupracuje aj s nástrojom SmartThings Station, ktorý je súčasťou aplikácie SmartThings Find. Nástroj v kombinácii s príveskom slúži ako domáca strážna stanica cenností, ktoré sú opatrené príveskom SmartTag. SmartThings Station upozorní používateľa na umiestnenie sledovaných predmetov, medzi ktoré môžu patriť napríklad diaľkové ovládače elektroniky, peňaženky, kľúče alebo registrované prístroje ako telefóny, tablety, hodinky alebo slúchadlá. Majitelia domácich zvierat zase dostanú správu v prípade, že sa ich domáci miláčikovia (resp. obojok s príveskom) dostanú príliš ďaleko od základne SmartThings Station, takže sa o nich nemusia nijako obávať.

 

[1] Galaxy SmartTag2 vyžaduje prihlásenie k účtu Samsung a registráciu v systéme SmartThings Find. Galaxy SmartTag2 je nutné spárovať s telefónom Galaxy s podporou UWB a operačným systémom Android 11. Pri výskyte prekážok medzi príveskom a používateľom sa môže presnosť znížiť (napr. ak je prívesok v zásuvke, za stenou alebo v aute).

[2] Kontaktné informácie a znenie správy pre režim straty je nutné vopred zadať v aplikácii SmartThings.

[3] Súčasné produkty Galaxy podporujúce UWB: Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold2, Z Fold3, Z Fold4.

[4] Výdrž batérie podľa interných laboratórnych testov pri obvyklom použití podľa posúdenia Samsungu. Testované na predprodukčnej verzii zariadenia s batériou CR2032 (v základnom balení). Na skutočnú výdrž batérie môže mať vplyv spôsob použitia, konkrétny model zariadenia alebo výrobca batérie.

[5] Galaxy SmartTag2 získal certifikát odolnosti IP67. Platí pre testovacie podmienky pri ponorení do 1 m sladkej vody na max. 30 minút. Nehodí sa na použitie na pláži, pri bazéne ani v mydlovej vode. Odolnosť proti vlhkosti a prachu môže časom zoslabnúť.

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej