ONLINE MAGAZIN

HOTEL GRANIT PIEŠŤANY – KÚPEĽNÝ ÚSTAV

V srdci mesta Piešťany, s bohatou kúpeľníckou históriou, sa nachádza Hotel Granit Piešťany – kúpeľný ústav, ktorý patrí do hotelovej siete spoločnosti HOREZZA, a.s. Hotel sídli v malebnom historickom zámočku, uprostred parku s trávnikovou úpravou a záhonmi s kvetmi.

Budova Hotela Granit Piešťany – kúpeľný ústav je z roku 1853. Súčasťou hotela je nielen ubytovacia a stravovacia časť, ale aj zdravotnícke oddelenie, ktoré ponúka odborné zdravotné procedúry pod vedením profesionálneho personálu. Vďaka vlastnému termálnemu vrtu, kvalitným liečebným zdrojom a zdravotnej starostlivosti, je kúpeľný ústav v Piešťanoch nielen ideálnym miestom pre oddych a regeneráciu, ale aj zariadením vhodným pre liečbu rôznych ochorení a rehabilitačným centrom. Horúce minerálne pramene s vysokým obsahom síry vyvierajúce z hĺbky 2000m a sírne bahno s veľkou tepelnou vodivosťou a vysokou redukčnou schopnosťou, sú základnými prostriedkami klasickej liečebnej piešťanskej kúry.

 Toto zariadenie poskytuje liečbu všetkých foriem reumatických chorôb, funkčných porúch chrbtice, poúrazových stavov a stavov po ortopedických operáciách. Okrem samotnej liečby uvedených ochorení sa venuje aj prevencii. Všetky kúpeľno-liečebné procedúry je možné absolvovať aj ambulantne. V ponuke je viac ako 40 procedúr, ako masáže, rehabilitácie, vodoliečba, teploliečba, svetloliečba, elektroliečba, uhličité terapie, bahenné zábaly, fango zábal, zrkadlisko, oxygenoterapia, biolampa a mnoho ďalších.

Hosťom sú k dispozícii okrem klasických jedno, dvoj a trojlôžkových izieb, aj dva moderné a priestranné apartmány. Všetky izby v Hoteli Granit Piešťany – kúpeľný ústav spĺňajú štandardy trojhviezdičkového hotela, so sociálnym zariadením, TV SAT, rádiom, chladničkou a samozrejmosťou je aj WiFi dostupná v celom hoteli bezplatne.

K dispozícii je aj hotelová jedáleň, nachádzajúca sa na prvom poschodí, v ktorej sa podávajú raňajky, tie sú zahrnuté v cene ubytovania, ale taktiež obedy a večere. Hotelová jedáleň patrí k pýche historickej budovy, keďže je kompletne zrekonštruovaná do moderného štýlu. Raňajky sú podávané formou bufetov, pri obedoch a večeriach je v ponuke výber z dvoch či troch jedál, pričom vždy je vo výbere poskytnutá aj diétna strava. Stravovanie podlieha dietetetickým zásadám, vzhľadom na zdravotný stav jednotlivých pacientov a hostí.

V prízemí hotelovej časti sa nachádza recepcia s 24-hodinovou stálou službou, a priamo za recepciou je pre klientov k dispozícii Lobby Bar so širokou ponukou teplých aj studených alkoholických i nealkoholických nápojov, dezertov a drobných pochutín z aktuálnej ponuky. Súčasťou Lobby Baru František je aj vonkajšia terasa, ktorá je u hotelových hostí v obľube najmä počas teplejších mesiacov v roku.

Hotel má i dva bazény, jeden krytý vnútorný bazén, ktorý je v prevádzke celoročne a taktiež vonkajší bazén, ktorý je v prevádzke cez letnú sezónu. Bazény sú k dispozícii aj pre neubytovaných hostí. Počas letnej sezóny sú využívané azda najviac, kedy sú v záhrade hotela vyhradené miesta určené pre oddych a opaľovanie sa, k dispozícii je aj stánok s občerstvením, petangove ihrisko a taktiež multifunkčné ihrisko.

Hotel disponuje aj vlastnou posilňovňou, knižnicou, detským kútikom a miestnosťou s biliardom. V hoteli sú pripravené aj mnohé stolné a spoločenské hry, určené nielen pre najmenších návštevníkov, lopty a taktiež hotel ponúka možnosť zapožičania si bicyklov.

Kúpeľné mesto Piešťany je celoročne veľmi pokojným miestom pre oddych, načerpanie energie a vďaka polohe samotného hotela to majú návštevníci a hostia „na skok“ do centra mesta. Miesto Piešťany ponúka rôzne spoločenské i kultúrne podujatia pre svojich návštevníkov, zaujímavým je aj návšteva Domu umenia, Balneologické múzeum Imricha Wintera i Kursalona. Samotní obyvatelia, ale aj stáli návštevníci Piešťan obľubujú prechádzky po Mestkom parku.

Ak ste Piešťany ešte nikdy v minulosti nenavštívili, leto je ideálnym obdobím na pre návštevu tohto historického kúpeľného mesta. Vašej pozornosti by rozhodne nemala uniknúť návšteva Kolonádového mosta, ktorý sa tiež nazýva aj Sklený most, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Most sa nachádza nad riekou Váh a spája brehy mesta. Ide o dielo architekta Emila Belluša a je zatiaľ najdlhším krytým mostom na Slovensku. V priaznivom počasí sa na moste prezentujú rôzni pouliční umelci, či už hudbou alebo tancom a taktiež v neďalekých obchodíkoch si môžu návštevníci zakúpiť suveníry. K neodmysliteľnej súčasti mosta patrí tradičná piešťanská socha barlolámača, ktorá symbolizuje silu liečebných kúr a liečivej vody kúpeľného mesta. Táto socha, odliata z bronzu, bola osadená na moste v roku 1933. Most je i východiskovým bodom niekoľkých turistických trás, stretnúť môžete i cyklistov alebo bežcov, ktorí si doslova užívajú pohyb a šport priamo v centre.

Viac informácií aj na:

 

KONTAKTUJTE NÁS

+421 (0) 33 7983 111recepcia.pn@granithotels.sk

V meste sa nachádza množstvo kaviarní, reštaurácii a putík, ale aj disko bary, kde sa môžu návštevníci počas svojho pobytu zabaviť a odreagovať sa.

Ak máte ale chuť na o čosi komornejšiu atmosféru, v Hoteli Granit Piešťany je každý utorok a štvrtok venovaný živej hudbe v hotelovom Lobby Bare. Pri hre na klavír si môžete dopriať chutnú Granit Café, zahrať si šach alebo vychutnať si pohár vína, prečítať si dennú tlač, či knihu.

Stále váhate, či si dopriať regenráciu a relax?

Hotel Granit Piešťany – kúpeľný ústav sa postará o vaše potreby a poskytne vám služby na profesionálnej úrovni.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej