ONLINE MAGAZIN

Fotograf Filip Kulisev po prvý raz vystavuje na Novom Zélande

Auckland/Bratislava, 16.októbra
Fotograf a cestovateľ Filip Kulisev po prvý raz predstavil výstavu svojich diel Amazing Planet v Aucklande na Novom Zélande.  Na slávnostnom otvorení výstavy v Aotea centre, ktorá predstavuje prírodné krásy zo všetkých kontinentov, nechýbala novozélandská politická a diplomatická elita. „Nový Zéland považujem za jednu z najkrajších krajín Zeme, kde sa veľmi rád vraciam. Na relatívne malom území súostrovia sú sústredené krásy, ktoré inde na svete nenájdete,“ uviedol Filip Kulisev.

Veľvyslanec SR v Austrálii a na Novom Zélande Igor Bartho považuje výstavu za výbornú propagáciu Slovenska u protinožcov. „Po úspešnej prezentácii Slovenska vďaka výstave Amazing Planet Filipa Kuliseva a krstu jeho knihy Úžasné Slovensko v Sydney majú možnosť vidieť skvelé fotografie a knihu aj v Aucklande.
Už otvorenie výstavy organizované našim veľvyslanectvom v spolupráci s  honorárnym konzulom SR v Aucklande Petrom Kielym pritiahlo nečakane veľký počet záujemcov. Je to fantastické, že sa ľudia aj  na Novom Zélande  zaujímajú o Slovensko.
Rovnako je skvelé, že sa nám spolu s Filipom podarilo predstaviť Slovensko a verím, že aj vzbudiť záujem o jeho návštevu,“ povedal Igor Bartho.

Výstava Amazing Planet v Aucklande potrvá do 6. novembra. Počas nej sa bude premietať aj krátky film Amazing Slovakia, ktorý mal svetovú premiéru v septembri  v Bratislave.

Cestovateľ a fotograf Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP, sa za uplynulé desaťročie prepracoval do svetovej špičky vo fotografovaní prírodných scenérií. Absolvoval takmer 200 individuálnych výstav na Slovensku a po celom svete. Vydal deväť kníh, ktoré ukazujú nádheru a rozmanitosť prírody a rozprávajú aj jeho príbehy z ciest.

Ako jeden z dvoch fotografov na svete získal najvyšší európsky titul Master QEP (Qualified European Professional Photographer) v kategórii príroda a zároveň aj najvyšší titul Fellowship od Britského inštitútu profesionálnych fotografov.

Hľadá krásne a unikátne miesta na Zemi, ktoré prostredníctvom fotografií prináša všetkým milovníkom prírody na Slovensku aj vo svete. Chce tak v prvom rade prispieť k ochrane biodiverzity a prírodného bohatstva planéty. Patrí k nadšeným milovníkom prírody a podporuje aktivity na jej ochranu aj pre budúce generácie.


 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej