ONLINE MAGAZIN

Plne vybavené fixné 4K kamery s vynikajúcou kvalitou obrazu

Spoločnosť Axis Communications prichádza s aktualizovaným radom kamier AXIS P13. Nové kamery sú ideálne pre rôzne situácie pri dohľade nad vnútornými priestormi. Na dosiahnutie maximálnej flexibility sú k dispozícii aj odľahčené základné jednotky, výmenné objektívy (s podporou i-CS) a široká škála montážneho príslušenstva. Interiérové modely sú navyše navrhnuté tak, aby sa vmestili aj do exteriérových krytov.

Kamery radu P13 sú u zákazníkov veľmi obľúbené pre svoj výkon a flexibilitu. Sú k dispozícii ako vo verzii do interiéru, tak aj do exteriéru a ponúkajú špičkovú kvalitu obrazu s bohatými detailmi i v náročných svetelných podmienkach. Nové modely ponúkajú rozlíšenie 2 MPx (AXIS P1385), 5 MPx (AXIS P1387) a 8 MPx (AXIS P1388). Tieto výkonné kamery s funkciami na báze umelej inteligencie sú ideálne pre rôzne inštalácie. Vďaka výmennému objektívu a podpore i-CS objektívov je možné zmeniť šírku záberov a s technológiou P-Iris zabezpečiť obraz s lepším kontrastom, čistotou i väčšou hĺbkou ostrosti. Pre špecifické potreby zabudovania týchto kamier ako súčasti iných zariadení, priemyselných celkov, či komplexnejších riešení sú k dispozícii aj v barebone verzii len so základnou doskou bez objektívu a boxu. Interiérové modely sú navyše navrhnuté tak, aby sa vošli aj do exteriérových krytov. S podporou PoE a redundantného jednosmerného napájania ponúkajú skutočne flexibilné možnosti inštalácie.

Forenznú kvalitu obrazu za každých okolností zabezpečujú technológie Forensic WDR (pre kvalitné snímky aj v kontrastných záberoch s príliš tmavými a moc svetlými oblasťami) a Lightfinder 2.0 (pre sýte, realistické farby a skvelé detaily aj v náročnom osvetlení alebo takmer až úplnej tme). Jedinečná funkcia tzv. Corridor Format umožňuje kamerám snímať zorné pole aj s vertikálnou orientáciou, čo je výhodné najmä v aplikáciách ako je sledovanie dlhých chodieb, tunelov alebo vonkajších múrov, plotov a podobných obvodových prvkov.

Tieto kamery sa môžu pochváliť najnovším systémom na čipe Axis ARTPEC 8. generácie s integrovanou jednotkou na spracovania hlbokého učenia (DLPU), ktorá podporuje pokročilé analytické funkcie a aplikácie založené na hlbokom učení priamo v kamere. Napríklad AXIS Object Analytics dokáže detekovať, klasifikovať, sledovať a počítať ľudí, vozidlá, aj ich typy. Vďaka klasifikácii založenej na umelej inteligencii sa môžete zamerať len na konkrétne objekty záujmu a udalosti, ktorým je potrebné venovať viac pozornosti a zefektívniť tak monitorovanie. Je možné nastaviť súbežne aj viac spúšťačov pre rôzne udalosti na základe špecifických potrieb. To vám umožní v reálnom čase vhodne reagovať a zároveň pomôže optimalizovať procesy a získavať cenné analytické dáta lokálne, priamo v kamere. Tým, že v rámci sieťovej architektúry pracuje tzv. na okraji siete, nezaťažuje výpočtový výkon serverov. Jednotka DLPU taktiež poskytuje cenné metadáta uľahčujúce rýchle, jednoduché a efektívne možnosti inteligentného forenzného vyhľadávania v záznamoch.

Medzi kľúčové vlastnosti kamier radu Axis P13 patria:

  • vynikajúca kvalita obrazu v rozlíšení až 4K
  • pre špecifické potreby sú k dispozícii aj základné barebone jednotky
  • výnimočné zábery vďaka 1/1,8“ senzoru
  • analytika s hlbokým učením

Nové kamery AXIS radu P13 budú k dispozícii prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis v Q2/2024. Nové modely AXIS P13 do exteriéru budú uvedené neskôr v tomto roku.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej