ONLINE MAGAZIN

Zlatá horúčka je tu! Ako nakupovať investičné zlato?

Trh s investičným zlatom zaznamenal po odznení korona krízy obrovský nárast. Cena zlata išla prudko hore a vyzerá to tak, že rásť bude aj naďalej. Všetci investori tak vo veľkom nakupujú zlato a nastáva zlatá horúčka!

Jedným z jasných ukazovateľov zlatej horúčky v Čechách a na Slovensku je aj počínanie Českej národnej banky. Tá je za bežných okolností pri nákupe zlata veľmi zdržanlivá, no v aktuálnej dobe zlato vo veľkom nakupuje.

To značí, že taktiež predpovedá ďalší nárast jeho hodnoty, napriek tomu, že už aj dnes je cena zlata na nevídane vysokej hodnote. Zlatá unca má aktuálne hodnotu až 1945 dolárov a kým cena kilogramu zlata bola v roku 2010 niekde na úrovni 29 000 eur, v dnešnej dobe sa pohybuje okolo 55 000 eur. Ak ste do zlata investovali už pred pár rokmi, teraz sa môžete tešiť z perfektného zhodnotenia svojich úspor.

No ani v prípade, že do zlata ste doteraz neinvestovali, nemusíte vešať hlavu! Keďže cena zlata ešte chvíľu porastie, ak sa poponáhľate, máte obrovskú šancu na svojej investícii tiež slušne zarobiť. Otázka však znie – ako zlato akupovať?

  • Prvotriedne švajčiarske investičné zlato

Pri investovaní do zlata je mimoriadne dôležité dbať na kvalitu zlata, ktoré nakupujete. Malo by pochádzať od svetoznámych producentov a najmä, malo by byť rýdze, teda s čistotou 24 karátov. Nákup zlata od neoverených predajcov sa vám môže len a len vypomstiť. Ideálnym miestom, kde môžete na Slovensku zohnať investičné zlato špičkovej kvality, je predajňa na Dunajskej ulici č. 68 v Bratislave. Mincovňa tu predáva zliatky od švajčiarskeho producenta, ktoré sú ideálnou formou investičného zlata.

Vďaka investícii do zlata nielenže môžete výborne zhodnotiť svoje úspory a zarobiť na nich, naviac ich chránite pred infláciou a pohybmi ekonomiky, ktoré majú za následok pokles ich hodnoty.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej