ONLINE MAGAZIN

Pizza Novantanove Formaggi

Kto by nemal rád dobrú pizzu? Originál z pece, tenučká, s chrumkavým okrajom a lahodnou oblohou, pri ktorej sa fantázii medze nekladú. Stačí si len vybrať podľa chuti. Jednou z najobľúbenejších a najčastejších druhov pizze sú štyri druhy syra. Zbiehajú sa vám slinky? A čo by ste povedali na pizzu s deväťdesiatimi druhmi syra? Macher na toto talianske jedlo a majiteľ reštaurácie, Johnny Di Francesco z Brunswicku v Austrálii, je oficiálny a stále úradujúci svetový pizza šampión. Keďže Johnny pizzu úprimne zbožňuje, nezaspal na vavrínoch a vymyslel oblohu, ktorá bola kombináciou viac ako 90 syrov z celého sveta. Johnny Di Francesco rád prekonáva sám seba, preto jeho syrová pizza dnes obsahuje už 99 druhov tejto mliečnej doroty.Všetky druhy syra roztaví, zmieša a dá opäť stuhnúť do pevného bloku.

Zdroj: viralova.com

Mohlo by vás zaujímať:

Gastronómia Radíme Vám Zdravie

Ochutnajte národný poklad Španielska

Legendárna sušená iberská šunka od firmy Cinco Jotas je v Španielsku považovaná za národný poklad. Niektorí jej vyznávači porovnávajú iberskú šunku s kaviárom alebo fois gras. Poďme sa bližšie pozrieť, prečo to tak je. Zriedkavé iberské plemeno Pyrenejská sušená šunka patrí medzi najkvalitnejšie a tiež najdrahšie sušené šunky nielen v Španielsku, ale aj na celom […]

Čítať ďalej
Gastronómia

Belgické hranolky – tak trochu z iného pohľadu

Aj keď si mnoho ľudí myslí, že hranolky boli vynájdené vo Francúzsku, nie je to pravda, tento pokrm je totiž pravdepodobne belgickou pýchou. Okrem toho, že hranolky sú zrejme belgickým vynálezom, sú belgické hranolky tiež oveľa poctivejšie. Sú nakrájané na silnejšie prúžky, sú vláčnejšie a väčšina ľudí sa zhoduje na tom, že aj chutnejšie. Ako […]

Čítať ďalej
Gastronómia Radíme Vám

Bullinarium – miesto, kde sa vegetariáni dlho nezdržia

Počas nášho presstripu sme ako prvé navštívili miesto, kde priveľa vegetariánov nenájdete. Bullinarium je totiž kráľovstvom hovädzieho mäsa a jedál z neho pripravených. Zaujímavosťou a hlavnou črtou tohto zaradenia je prístup ku chovu a následnej prípravy mäsa z býkov. Jedná sa o projekt, kde sa v maximálnej možnej miere dbá na ekológiu a udržateľný prístup k životnému prostrediu. […]

Čítať ďalej