ONLINE MAGAZIN

Kingston IronKey D500S rozširuje ochranu mobilných dát o zabezpečenie na armádnej úrovni

Kingston Digital Europe Co LLP, vyrábajúca produkty typu flash ako dcérska spoločnosť Kingston Technology Company, Inc., najväčšieho nezávislého výrobcu pamäťových produktov na svete, uvádza na trh Best-in-Class šifrované USB flash disky Kingston IronKey D500S, s hardvérovým šifrovaním na armádnej úrovni pre zabezpečenie tranzitu utajovaných dát.

D500S má certifikát FIPS 140-3 Level 3 (v procese schvaľovania) s novými vylepšeniami od inštitútu NIST, ktoré pre vládne a vojenské použitie vyžadujú zabezpečený upgrade mikroprocesorov pre ešte silnejšiu bezpečnosť a ochranu proti útokom. Sebatestovanie disku D500S pri spustení zabezpečí, že prekročenie teploty alebo napätia povedú k vypnutiu disku. Disk je vybavený robustným zinkovým puzdrom, ktoré je vodotesné1, prachotesné1, odolné voči vibráciám a nárazom podľa armádnych štandardov2, odolné proti pretlačeniu a má špeciálnu epoxidovú výplň, ktorá chráni vnútorné súčiastky pred fyzickými útokmi.

Na prístup k dátam ponúka možnosť použitia viacerých hesiel s možnosťou režimu komplexného hesla alebo prístupovej frázy3 a umožňuje používateľom prevziať zodpovednosť za svoje dáta, čo uľahčuje zapamätanie hesla na odomknutie s prísnym zabezpečením. Správca môže resetovať heslo používateľa a povoliť jednorazové heslo na obnovu prístupu v prípade, že používateľ zabudne heslo. Správca aj používateľ môžu nastaviť režim iba na čítanie, ktorý chráni jednotku pred škodlivým softvérom na nedôveryhodných systémoch, a správca môže tiež nastaviť globálny režim iba na čítanie až do zresetovania. Aby sa dáta nedostali do nepovolaných rúk, môže správca zadať heslo Crypto-Erase, ktoré zničí dáta a resetuje disk, aby sa zabránilo neoprávnenému prístupu v kompromitujúcich situáciách.

D500S obsahuje funkcie, ktoré nájdete aj v rade Kingston IronKey, ako sú 256-bitové šifrovanie XTS-AES, ochrana pred útokmi BadUSB a Brute Force, digitálne podpísaný firmware, virtuálna klávesnica4 na ochranu pred keyloggermi a screenloggermi. Disk D500S obsahuje ako prvý na trhu možnosť Dual Hidden Partition, kde môže správca vytvoriť dva zabezpečené oddiely (partície) vlastnej veľkosti pre správcov i používateľov, čo umožňuje vytvorenie skrytého úložiska súborov, ktoré je možné podľa potreby použiť na poskytovanie súborov pre používateľský oddiel. Pri používaní nedôveryhodných systémov alebo zdieľaní disku udržujú skryté úložiská súborov dáta v bezpečí a neviditeľné, pokiaľ sa k nim nepristupuje riadnym spôsobom.

„Vlajková loď D500S s certifikátom FIPS 140-3 Level 3 (v procese) ponúka viac funkcií ako akýkoľvek iný disk v tejto triede. D500S vylepšuje IronKey D300S o najmodernejšie zabezpečenie, takže predstavuje kompletné bezpečnostné riešenie ochrany dát vysokej hodnoty pre väčšie podniky alebo aj štátnu správu,“ povedal Oscar Escayola Kaloudis, manažér spoločnosti Kingston. „Značka IronKey sa stala základným pilierom pri plnení najlepších postupov ochrany voči strate dát (DLP) s najprísnejším zabezpečením vojenskej úrovne pre splnenie zákonov a predpisov o šifrovaní dát, ako sú SOC 2, NIS2, FISMA, GDPR, PIPEDA, HIPAA, HITECH, GLBA , SOX a CCPA.“

Disk D500S ponúka mnoho možností personalizácie, vyhovuje požiadavkám TAA/CMMC a je vyrábaný v USA. K dispozícii sú rýchle dvojkanálové disky s kapacitou až do 512 GB, na ktoré sa vzťahuje päťročná záruka a bezplatná technická podpora. Dostupný je aj model Managed (D500SM), ktorý vyžaduje službu správcovskej konzoly5.

Viac informácií nájdete na kingston.com.


1 Viď špecifikácie v datasheete. Výrobok pred použitím musí byť čistý a suchý.
2 MIL-STD-810F certifikát pre mechanický náraz, pád a vibrácie.
3 Režim prístupovej fráze nie je podporovaný v Linuxe.
4 Virtuálna klávesnica: Podporovaná iba US English na Microsoft Windows a macOS.
5 Licencia SafeConsole sa predáva samostatne.
6 Časť z uvedených kapacít na pamäťových zariadeniach typu flash je využitá pre formátovanie a ďalšie funkcie, a nie je preto k dispozícii pre ukladanie dát. V dôsledku toho je skutočná kapacita dostupná na ukladanie dát nižšia, než je uvedené na produktoch. Podrobnejšie informácie nájdete v Sprievodcovi flash pamäťou spoločnosti Kingston na adrese kingston.com/flash_memory_guide.
7 Rýchlosť sa môže líšiť v závislosti od hostiteľského hardvéru, softvéru a spôsobu použitia.
8 IEC 60529 certifikát pre vodeodolnosť vyžaduje mať nasadený kryt. Výrobok musí byť pred použitím čistý a suchý.
9 Podpora funkcií v systéme Linux je obmedzená. Podrobnejšie informácie nájdete v používateľskej príručke. Niektoré distribúcie systému Linux vyžadujú oprávnenie superadmina (root), aby bolo možné správne vykonávať príkazy IronKey v okne terminálovej aplikácie.

Mohlo by vás zaujímať:

Tlačová správa

Raňajky s príchuťou Jadranu

Chorvátske turistické združenie a cestovná kancelária Satur predstavili najnovšie trendy pre dovolenkárov v roku 2024 V priestoroch terminálu všeobecného letectva bratislavského letiska sa dnes uskutočnila tlačová konferencia pre novinárov organizovaná cestovnou kanceláriou Satur v spolupráci s Chorvátskym turistickým združením a letiskom M. R. Štefánika v Bratislave. Táto udalosť bola zameraná na prezentáciu Slovákmi obľúbenej dovolenkovej […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej