ONLINE MAGAZIN

Sex vo vesmíre býva príliš komplikovaný

Kozmický sex je tak trochu vojenské tajomstvo. Vo verejne prístupných tlačových materiáloch ale existuje dokument NASA číslo 12-571-3570, ktorý potvrdzuje testy, ktorými prešla zmiešaná posádka amerického raketoplánu na obežnej dráhe okolo Zeme v roku 1996.

Astronautom musel najvhodnejšej polohy pre súlož v kozme vyberať počítač. Pravda, mal nepochybne z čoho vyberať. Napríklad jedna francúzska publikácia, ktorá uverejňuje erotické poviedky, uvádza 365 rôznych polôh pri pohlavnom styku. Na každý deň v roku jednu. Väčšina z nich je však v stave beztiaže nepoužiteľná.

Predstava, že dvaja ľudia, ktorých zbavíte zemskej príťažlivosti, majú k dispozícii nepreberné varianty sexuálne gymnastiky, je skreslená. V skutočnosti sú možnosti kozmonautov značne obmedzené. Súlož vo vesmíre nie je vôbec  ľahká. Niet sporu o tom, že na Zemi sa sexuálnemu spojeniu darí oveľa lepšie.

Kopec zlepšovákov

V stave beztiaže samozrejme nestačí iba vhodná poloha. Astronauti musia použiť aj rôzne metódy a pomôcky. Či už to sú pripútavacie pásy, nafukovacie tunely alebo iné zlepšováky. Tie umožňujú, aby sa súložiaci pár pri sebe vôbec udržal a pohlavné spojenie sa neustále neprerušovalo.

Američania údajne testovali celkom desať spôsobov. Pri šiestich z nich využívali spomínané prístroje. Pri štyroch sa kozmonauti museli spoľahnúť len na silu svojich svalov a šikovnosť. Potiaľ správa NASA.

Zemská príťažlivosť

Človek si zrazu uvedomí, čo by si inak neuvedomil: k úspešnému množenie ľudského plemena je potreba nielen príťažlivosť sexuálna, ale aj  príťažlivosť zemská. Preto bude kozmický sex ešte dlho exotickým dobrodružstvom pre veľmi úzky okruh vyvolených.

Pohlavný styk vo výške 10 000 metrov proti tomu vyzerá ako úplne neškodné hobby. Aj keď je pre mnohých jedincov tiež veľmi lákavé. Pred niekoľkými rokmi preskočili tlačou správa o existencii „Klubu 10 000“. Združuje ľudí, ktorí absolvovali súlož vo výške 10 000 metrov a vyššie. Snahy o členstvo v klube však vraj viedli k tomu, že sa pred toaletami niektorých dopravných lietadiel sa vytvárali fronty záujemcov.

Planý  poplach

Pred niekoľkými dňami priniesli svetové spravodajské agentúry správu o tom, že jedno také lietadlo museli na letisko odprevadiť dve americkej stíhačky. Polícia záchodovú dvojicu po pristátí bez okolkov zatkla a prehľadala. Jednalo sa o párik homosexuálov.

Ukázalo sa, že išlo o planý poplach. Bezpečnostná služba v lietadle sa domnievala, že dvojica na toalete pripravuje únos alebo explózii. Vo veku terorizmu nie je ani prijatie do Klubu 10 000 také jednoduché.

O prísnom vojenskom utajovanie kozmického sexe ani nehovoriac. Americkí rovnako ako ruskí kozmonauti o ňom mlčia ako hrob. Aj keď už v roku 1991 priznala Angličanka Helen Sharmanová, že so svojimi ruskými kolegami Krikaľov a Arcebarským prežila v kozme „fantastické zážitky“.

Kamera ju dokonca pristihla, ako sa v kabíne kozmickej lodi Mir vznáša v stave beztiaže v ružovej nočnej košeli. V kritickej chvíli však boli všetky kamery vypnuté. Výsledky tých desiatich amerických polôh vybraných počítačom tiež halí úplná mlčanlivosť.

 

Zdroj: https://www.novinky.cz/

Viac informácií: https://bit.ly/2LkgeFW

Foto: Angličanka Helen Sharmanová s pracovnými kolegami, zdroj: amsat-uk.org

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Osobnosti Lines outdoor

Mestá, ktoré stoja za to spoznať – Pardubice

So vznikom Československa bol spätý veľký kultúrny rozvoj Pardubíc, ktorý investorov a architektov motivoval k opusteniu historizujúcich slohov a otvoril cestičky a smer  medzivojnovej avantgarde. Aj značný rozvoj neďalekého Hradca Králové inšpiroval pardubických  politikov a podnikateľov k veľkým urbanistickým zmenám. Hodnotný urbanistický návrh získali Pardubice predovšetkým v pásme okolo námestia Republiky a Jahnovy třídy. Architektonické zaujímavosti 20. století […]

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip

Ako dopadli najznámejší mafiánski bossovia a gangstri?

V televíznych seriáloch a dokumentoch o skutočných zločinoch žiari len málo mien tak jasne ako meno Colina McLarena. McLaren, bývalý detektív s vášňou pre odhaľovanie tajomstiev zločineckého podsvetia, preniesol svoje odborné znalosti na televíznu obrazovku v strhujúcom dokumentárnom seriáli Vrahovia mafie s Colinom McLarenom. Túto sériu prinesie televízna stanica Viasat Explore už 22. novembra o 21:00. V rámci […]

Čítať ďalej