ONLINE MAGAZIN

Hudobný puk Logitech X100

Logitech je známy kvalitnými produktami s výborným pomerom ceny, výkonu a kvality. Tentoraz opäť nesklamal a prináša malý, ľahký a šikovný repráčik s označením X100. Nedajte sa však zmiasť jeho vzrastom. Tento drobec v tvare a veľkosti približne hokejového puku dokáže revať poriadne hlasno a nejeden oponent by pred ním ihneď padol na kolená. Poďme sa ale naň pozrieť pekne zblízka.

logitech-x100-1

Malý vzrast mu umožňuje ľahko sa skryť do vášho vrecka a tak si ho môžete vziať so sebou kamkoľvek. Neváži skoro nič a tak vám na cestách nebude vôbec prekážať. Ako sme už spomínali, vzhľadom a rozmermi pripomína trochu hrubší hokejový puk. Jeho povrch je pogumovaný a je dostupný v piatich farebných variáciách, pričom sa vždy kombinujú dve farby.

Nachádzajú sa na ňom 4 tlačidlá – dve na reguláciu hlasitosti a tretie, označené ako Bluetooth tlačidlo, slúži na párovanie alebo telefonovanie. Posledné tlačidlo slúži pochopiteľne na zapnutie/vypnutie repráčiku. Spod ochranného krytu na vás bude blikať LED dióda, ktorá oznamuje stav batérie a spojenia. Balenie obsahuje ešte MicroUSB kábel na nabíjanie a stručný manuál.

Repráčik nemá s prehrávaním hudby žiadny problém. Dokáže krásne zahrať ako bassy tak aj výšky, či stredné tóny. Je vhodný hlavne pre mladých ľudí na počúvanie modernej hudby, no dokáže veľmi dobre zahrať hocakú hudbu. V tejto cenovej kategórií ponúka bez pochýb najlepšiu kvalitu zvuku. Reproduktor je určený na cesty a preto je použitý iba jediný širokopásmový driver (mono reproduktor) s výkonom 1.5W a frekvenčným rozsahom 150Hz – 20kHz. Vo svojej podstate ide o bezdrôtovú verziu modelu Z50, avšak s lepším zvukom.

Hudbu môžete prehrávať cez Bluetooth alebo audio kábel s 3,5 mm jack konektorom. Párovanie je vďaka Bluetooth 4.0 veľmi rýchle a intuitívne, takže vytvoriť spojenie nebude problém. Teda pokiaľ nemáte nejaký vyslovene starší mobil, alebo zariadenie, ktoré nepodporuje dnešné štandardy. Dosah má až 10 m a preto dokáže bezproblémovo prijímať signál aj cez jednu stenu (dve mu už robia problémy, ale je to samozrejme otázka vzdialenosti).

Okrem funkcie reproduktoru plní i funkciu hands-free zariadenia. Keď vám niekto počas počúvania hudby zavolá, jednoducho hovor vybavíte stlačením tlačidla Bluetooth a jeho opätovným stlačením daný hovor ukončíte. V reproduktore je totiž mikrofón, takže mobil môžete mať bez problémov aj v susednej miestnosti. Reproduktor je napájaný nabíjateľnou Li-Ion batériou, ktorá na jedno nabitie vydrží okolo 5 hodín. Nie je to síce málo, ale privítali by sme aj vyššiu kapacitu. Batéria sa nabije za zhruba 2 hodiny.

LogitechX1002_zpsc33836fd

VERDIKT

Tento repráčik nás skutočne milo prekvapil. Cenovo je výrazne dostupnejší, než jeho dvojnásobne drahší a väčší brat UE MINI BOOM a pritom hrá veľmi dobre, rovnako dobre vyzerá, je veľmi ľahký, malý a popritom stále poriadne výkonný. Môžeme ho s čistým svedomím označiť za číslo jeden vo svojej kategórií. Vyniká nad konkurenciou a mal by byť jasnou kúpou pre všetkých, čo žijú aktívne a chcú si svoju hudbu naplno vychutnať všade kam ich len nohy zavedú.

x100Autor recenzie: Andrej Redeky

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej