ONLINE MAGAZIN

Acer Aspire Switch 12: Najuniverzálnejší tablet na svete

Výrobcovia tabletov sa predbiehajú v tom, ktorý z nich ponúkne zákazníkovi čo najviac spôsobov použitia. Niektorí stavajú na kompaktnosti, iní na možnosti pripojenia klávesnice a taký Acer chce ponúknuť všetko v jednom. Model Aspire Switch 12 je tabletom s prívlastkom päť v jednom.

Kúpa nového notebooku je vždy rozhodovaním, do ktorého vstupuje množstvo faktorov. Keď chcete vlastniť kvalitnejší produkt, prináleží mu aj adekvátne vysoká cena a funkčnosť. V poslednej doby do tohto rozhodovania vstupuje aj faktor konvertibility. To je taká vlastnosť, ktorá umožňuje okamžitú premenu notebooku napríklad v tablet. Zariadenie Aspire Switch 12 sa môže pochváliť až piatimi módmi použitia, pričom všetky z nich sú praktické.

Aspire Switch 12 môže byť tablet, notebook, stolný počítač a dvojicou noviniek sú režimy zobrazovacieho displeja a stojanu. Pre väčšinu používateľ budú najpodstatnejšie predovšetkým prvé tri uvedené.

Displej tabletu má uhlopriečku 12,5 palcov a rozlíšenie Full HD, teda 1920×1080 pixelov. Takýto priestor je vhodný pre prakticky každý typ digitálneho obsahu, pričom na svoje prídu predovšetkým fanúšikovia videí a filmov. Snímky s vysokým rozlíšením tak budú môcť sledovať v pomere 1:1, čo má priamy vplyv na kvalitu zážitku. Každého celkom istotne poteší fakt, že je displej prekrytý ochranným sklom Gorilla Glass a veľmi jemným filtrom, ktorý zabraňuje vzniku mastných šmúh a zanechávaniu odtlačkov prstov.

Acer na svojich internetových stránkach toto zariadenie označuje najčastejšie ako notebook, avšak pri podobných hybridných zariadeniach je niekedy problém presne stanoviť, kam patria. Avšak skutočnosť, že by mohlo ísť skôr o tablet, potvrdzuje použitie čipsetu s výkonným procesorom Intel Core M. Ten sa používa všade tam, kde je potrebné zachovávať veľmi malú hrúbku zariadení. Tento procesor je vhodný predovšetkým na prehrávanie multimediálneho obsahu, avšak celkom spoľahlivo poslúži aj ako základ pre kancelársku prácu a základné grafické práce.

Súčasťou zariadenia je pamäť RAM vo veľkosti 4 GB a disk typu SSD s kapacitou výbornýc60 GB. Netreba zabúdať na to, že ďalšie gigabajty má používateľ zadarmo k dispozícii prostredníctvom služby Microsoft OneDrive, ktorý je súčasťou operačného systému Windows 8.1.

Systém Windows 8.1 je vhodný pre veľmi širokú paletu aktivít. Je plne prispôsobený možnosti ovládania dotykom, ako i klávesnicou a myšou, umožňuje inštalovanie aplikácií a hier vďaka rozhraniu Store a veľa softvéru do notebooku pridal aj samotný výrobca Acer.

Veľkú pozornosť si zaslúži aj klávesnica, ktorá zvyčajne nie smerodajná pri rozhodovaní sa o kúpe. V tomto prípade však dôvodom kúpy byť môže, pretože je vynikajúca a priamo sa podieľa na tom, že celková skúsenosť s notebookom je na vysokej úrovni. Klávesnica je kompaktná a bez numerickej časti, avšak je vybavená tlačidlom trackpad, ktorý nahradil touchpad a možnosť bezdrôtového pripojenia k tabletu. Dá sa teda používať aj oddelene, vďaka čomu sa Aspire Switch 12 môže stať stolným počítačom.

Existuje minimálne päť dôvodov, pre ktoré sa zdá byť Acer Aspire Switch 12 dobrou voľbou. Možno sa ešte dnes nezdá konvertibilita zariadení pre všetkých veľmi atraktívna, ale pravdou je, že je to neustávajúci trend a je dobré zachytiť ho práve teraz.

 

Aspire Switch 12 Parametre

 

Displej: 12,5″, Full HD 1920×1080 pixelov

Pamäť: 64 GB, 4 GB RAM

Výkon: Procesor Intel Core M, grafika Intel HD 5300

Systém: Windows 8 / 8.1

Konektivita: USB, microHDMI, WLAN, Bluetooth

Batéria: Li-ion 3220 mAh

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej