ONLINE MAGAZIN

Sony α5100 – najmenší fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi na svete

Najmenší digitálny fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi na svete[i]
Rýchle a spoľahlivé hybridné automatické zaostrovanie so 179 ostriacimi bodmi metódou fázovej detekcie
Veľký obrazový snímač APS-C Exmor® CMOS s rozlíšením 24,3 Mpx a širokým rozsahom citlivosti (ISO 100 – 25 600)
Bleskurýchly procesor BIONZ X™ pre obraz v profesionálnej kvalite a najmenšie detaily s nízkou hladinou šumu
Širokouhlý displej TFT LCD 3,0″ vyklopiteľný v uhle 180° pre pohodlné snímanie autoportrétov
Možnosť zaostrovania na objekty a fotografovanie dotykom na displeji
Wi-Fi/ NFC pre zdieľanie jedným dotykom aj ovládanie na diaľku prostredníctvom mobilného zariadenia

A5100_wSELP1650_front_top_black

Nový CSC fotoaparát od Sony α5100 je nástupcom modelu α5000.Oproti predchádzajúcemu modelu má ešte kompaktnejšie rozmery, čím sa tituloval na „najmenší digitálny fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi na svete.“Malé a ľahké telo umožňuje pohodlnú a jednoduchú manipuláciu, čo ocenia najmä foto a video nadšenci, ktorí by sa radi posunuli od fotografovania smartfónomna vyšší level.Výnimočná citlivosť a spoľahlivý systém ostrenia s fázovou detekciou až 179 bodov garantujú nádherne vykreslené fotografie, full HD videá a ostré snímanie akčných športov. Ostré zábery, portréty plné emócií, plynulé Full HD videá a dokonalé selfies― toto všetko a omnoho viac ponúka Sony α5100.

Ostrenie na 179 bodov 

Sony α5100 prevzal žezlo po svojom predchodcovi α5000 a aktuálne je najmenším digitálnym fotoaparátom s vymeniteľnými objektívmi na svete, ktorý sa môže pochváliť veľkým APS-C snímačom s rozlíšením 24,3 megapixlov, integrovaným bleskom a rozhraním Wi-Fi aj NFC. Vďaka svojim štíhlym rozmerom je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá kompaktné rozmery a kto chce posunúť svoje fotografovanie na úplne iný level.

Systém fázovej detekcie automatického zaostrovania (FastHybrid AF system), ktorý nájdete aj pri populárnom modeliα6000, používa až 179 bodov automatického ostrenia. Vďaka tomu vás α5100 nezradí ani pri rýchlej nečakanej akcii a bez problémov si poradí aj s rýchlo sa pohybujúcimi objektmi, ktoré zachytí verne a bez rozmazania. Nech ste kdekoľvek a v akejkoľvek situácii, vždy zaostríte v správny moment.

 

Citlivosť nadovšetko

Obrazový snímač Exmor™ CMOS najnovšej generácie s rozlíšením 24,3 megapixlov garantuje dokonale vykreslené snímky plné najmenších detailov a minimum šumu v celom rozsahu citlivosti od ISO 100 až po ISO 25600. Kvalitný obrazový snímač sa veľkosťou vyrovná omnoho väčším zrkadlovkám a podporuje rovnaký obrazový procesor BIONZ X, ktorý nájdete aj v uznávanej sérii fotoaparátov radu α7. Vysokú citlivosť oceníte najmä pri snímaní fotografií  či videa bez blesku, a to aj pri slabom osvetlení.

Model α5100 disponuje dotykovým LCD displejom 3.0-type (7,5 cm), ktorý je možné vyklopiť o 180 stupňov. Ergonomický tvar fotoaparátu umožňuje jednoduchú manipuláciu, stabilné snímanie s akýmkoľvek objektívom a pohodlné uchopenie aj pri snímaní selfies.

 

Profi videá

S a5100 natočíte kvalitné Full HD videá vo formáte AVCHD 2.0. Podporuje aj čoraz obľúbenejší formát XAVC S[ii] (až do 50 Mb/s). Podobne ako pri snímaní fotografií, aj v režime videa je vďaka fázovej detekcii automatického zaostrovania obraz vždy dokonale ostrý, a to aj pri snímaní rýchlych akčných športov.

 

Zdieľajte svoje zážitky

Iba jedným dotykom prepojíte fotoaparát so svojim smartfónom, tabletom či televízorom a ihneď zverejníte svoje zážitky. NFC technológia a zabudované Wi-Fi rozhranie umožňujú rýchle a jednoduché zdieľanie fotografií či videa so zariadeniami podporujúcimi operačný systém Android aj iOS. Stačí jeden dotyk a aktivuje sa funkcia SmartRemoteControl, ktorá prepojí váš fotoaparát s mobilným telefónom, ktorým môžete následne ovládať spúšť.

Príslušenstvo na mieru

V ponuke príslušenstva nájdete štýlové púzdro LCS-EBD, dostupné v troch farebných variáciách a kompaktný, ľahko prenosný RM-SPR1 ovládač.

Nový kompaktný fotoaparát Sony α5100 sa na európskom trhu sa objaví v polovici septembra 2014.

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej