ONLINE MAGAZIN

Wi-Fi aj do poschodových domov – Súťaž so Slovak Lines

TP Link WPA4220KIT

Dajte like a vyhrajte tento produkt

Súťaž trvá do 31.08.2014.

Takzvaný štartovací kit WPA4220KIT od TP Linku je určený najmä do firiem a domácností, v ktorých na pokrytie signálom všetkých poschodí nestačí bežný Wi-Fi router/smerovač.

Balíček s dlhým označením WPA4220 KIT obsahuje dvojicu zariadení, ktoré sa spoločne starajú o to, aby bol signál Wi-Fi siete dostupný aj niekoľko miestností od miesta, kde je zapojený hlavný smerovač alebo router. Funguje tak, že jedno zariadenie je klasickým bezdrôtovým routerom a druhé zariadenie prakticky klonuje (alebo inak maximalizuje) signál aj do ďalších miest.

Okrem schopnosti klonovania má tento kit jednu vlastnosť, ktorá znie skôr ako zo sci-fi poviedky. Prostredníctvom klasickej domácej elektrickej siete je schopný prenášať signál internetového pripojenia, pričom jeho rýchlosť takto dosahuje až 500 Mbit/s. To je dostatočný dátový tok pre streamovanie HD 3D videa alebo pre hranie multiplayer hier.

 

TP_Link_WPA4220KIT

Táto technológia prenosu dát cez elektrickú sieť sa nazýva HomePlug AV a maximálna vzdialenosť, do ktorej je zabezpečená takáto maximálna rýchlosť, je 300 metrov. To je viac, než elektrické rozvody natiahnuté v panelovom obytnom dome. Jej najväčšou výhodou je, že si nevyžaduje žiadne nastavovanie. Stačí pripojiť jedno zariadenie do elektrickej zástrčky tam, kde je zavedený internet a druhé zariadenie tam, kde chcete Wi-Fi sieť “vysielať”. Žiadne nastavovanie ani náročné úkony podľa manuálu.

Režim klonovania je o to viac zaujímavý, že si od samotného používateľa nevyžaduje žiadne technické zdatnosti. Zariadenia sa dokážu spárovať prakticky okamžite po stlačení na to určeného tlačidla. Vtedy zariadenie určené na maximalizáciu, resp. klonovanie pripojenia automaticky prevezme všetky potrebné údaje a nastavenia samo.

Pre tradičné Wi-Fi pripojenie je k dispozícii prenos v rýchlosti do 300 Mbit/s. S takouto rýchlosťou bezdrôtového pripojenia by ste nemali mať obavy, že pri súčasnom pripojení niekoľkých smartfónov a notebookov by bolo spojenie pomalé.

Samozrejme, vždy záleží na tom, aký rýchly internet je do vášho routera privádzaný od poskytovateľa pripojenia. Pokiaľ by ste však mali záujem na tom, aby ste vo firemnej budove mali prístup k intranetu alebo k zdieľaným súborom bez oneskorení alebo hľadania signálu, vtedy je WPA4220 KIT rozumným riešením.

 

Text: Erik Stríž

Foto: TP Link

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej