ONLINE MAGAZIN

Domáci server s extrémnou dátovou rýchlosťou – Súťaž so Slovak Lines

TP Link WR1043ND

Dajte like a vyhrajte tento produkt

Súťaž trvá do 31.08.2014.

TP Link WR1043ND je zariadenie, ktoré ocenia najmä nároční používatelia. Tí potrebujú nielen vysokú rýchlosť prenosu dát, ale aj výbornú dátovú priepustnosť pri viacerých aktívnych termináloch a možnosť vytvorenia vlastného domáceho servera.

 

Práve pre tento typ zákazníkov, ktorých možno vo všeobecnosti označiť za náročných a citlivých na nedokonalosti, je určený TP Link WR1043ND. Je to rozmerovo nenápadný, ale funkčne bohatý Wi-Fi smerovač so schopnosťou zdieľania súborov v lokálnej sieti a dodatočného navyšovania rýchlosti pripojenia.

 

Najmä uvedená funkcia zvýšenia dátovej priepustnosti je veľkým krokom v ústrety zákazníkom. Z rýchlosti 300 Mbit/s (ktorá je už sama o sebe vysoká) dokáže tento router vytvoriť až 450 Mbit/s. Výrobca uvádza, že rozdiel medzi 300 a 450 Mbit/s je výrazný a prejavuje sa napríklad pri streamovaní HD videa, avšak naša skúsenosť hovorí, že už 300 Mbit/s je extrémna rýchlosť. Navýšenie dátového prietoku má význam najmä vtedy, keď sa k rovnakej sieti hlási veľa terminálov (telefónov, tabletov, počítačov, tlačiarní a podobne).

TP_Link_WR1043ND

 

TP Link ďalej uvádza, že s integrovaným prepínačom Gigabit Ethernet zariadenie TL-WR1043ND poskytuje lepšie možnosti spracovania dát, ktoré zároveň odkrývajú plný potenciál štandardu Wireless N a eliminujú nepriechodnosť siete pri prenose dát medzi megabitovým káblovým pripojením a bezdrôtovým pripojením typu 11n. V praxi to znamená, že medzi káblovým pripojením a jeho “bezdrôtovým pokračovaním” už nebude taký rozdiel.

 

Zariadenie je vybavené celkovo štyrmi portami typu Gigabit Ethernet s celkovou priepustnosťou viac ako 800 Mbit/s, jedným Gigabit WAN portom a USB vstupom. Tento USB vstup je pre prakticky akýkoľvek USB kľúč alebo prenosný disk. Ten sa po pripojení stáva malým lokálnym serverom so zdieľanými súbormi, navyše je na ňom možné využívať napríklad intranet.

 

Práve túto funkciu vidíme ako ideálnu v prostredí firiem, ktoré potrebujú interne zdieľať veľa dokumentov a kladú dôraz na vysokú bezpečnosť. Takto môžu spolupracovať pracovné tímy aj bez toho, aby využívali priestor niekde na cloude alebo webhostingu – všetky dáta a procesy sa budú ukladať a diať priamo na malom serveri vo firme.

 

A keď sa nejaké korporátne dáta dostanú von aj z takéhoto uzavretého a zabezpečeného prostredia, je najvyšší čas začať sa informovať o fenoméne priemyselnej špionáže 🙂

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej