ONLINE MAGAZIN

Packeta medziročne zvýšila tržby o vyše 15 %, je najväčšou slovenskou doručovacou službou.

Zákazníkom odteraz umožní výber zásielky aj bez mobilu, Z-BOXy dostanú klávesnice

Packeta zverejnila hospodárske výsledky za rok 2023 a potvrdila tým, že jej obľuba medzi zákazníkmi aj tržby medziročne kontinuálne rastú už od začiatku na slovenskom trhu. Vlaňajšie tržby vo výške 67,28 mil. eur predstavujú nárast o ďalších 15 %. Podľa výkonného riaditeľa Alexandra Janča za tým treba hľadať najmä stúpajúcu obľubu výdajných miest a Z-BOXov, ktoré si dnes vyberá až 57 % zákazníkov. Služba sa preto po nedávno oznámenej expanzii a pláne navýšiť počet Z-BOXov o 1 000 nových lokalít po celom Slovensku rozhodla pre ďalší krok, ktorým sa ešte viac priblíži k ľuďom. Do konca roka nainštaluje na všetky svoje Z-BOXy klávesnice a zákazníkovi bude na otvorenie schránky stačiť zadať kód z mobilnej aplikácie Packeta alebo SMS. Packeta vďaka tomu chce byť pre každého a na každom rohu. 

 

Už v roku 2017, keď trh poznal len klasické doručovanie na adresu, sme dokázali identifikovať nový trend a slovenskému zákazníkovi ponúknuť pohodlnejšiu alternatívu v podobe výdajných miest a neskôr aj Z-BOXov. Ľudia rýchlo pochopili všetky výhody, najmä možnosť vybrať si zásielku kedykoľvek im to vyhovuje a tiež lacnejšie. Pridali sme tiež možnosť cez Z-BOXy a výdajné miesta zásielky posielať rodine alebo známym a vylepšovali aj služby v spojení s doručovaním na adresu. Pribudla napríklad službu doručenia na adresu na minútu presne, ktorá zákazníkovi jasne povie, kedy u neho doma zazvoní kuriér. Toto všetko aj s prehľadnou mobilnou aplikáciou a výraznou orientáciou na zákazníka prispieva k čoraz lepším výsledkom, hovorí Alexander Jančo, výkonný riaditeľ Packety.

Packeta za rok 2023 dosiahla tržby vo výške 67,28 mil. eur. Medziročne ide o nárast o +15 % z 58,2 mil. eur.

Zaujímavosťou je, že Packeta rastie kontinuálne už od svojho začiatku na slovenskom trhu a netýkal sa jej ani post-pandemický prepad celého e-commerce v roku 2022. Doručovacia služba vtedy rástla vďaka novým partnerstvám s najznámejšími domácimi e-shopmi a rozšírením doručovania zásielok do 33 krajín sveta, vďaka čomu pomáha slovenským e-shopom expandovať do zahraničia a oslovovať nových zákazníkov.

Jančo zároveň načrtol aj ďalšie plány Packety na najbližšie mesiace: „Stúpajúca obľuba a narastajúci počet zásielok sú pre nás obrovským záväzkom, aby sme kvalitu služieb neustále posúvali a zvyšovali mieru spokojnosti našich zákazníkov. Už najbližšia predvianočná sezóna bude veľkou výzvou. Pri Bratislave sme preto otvorili nové väčšie depo a rozhodli sme sa výrazne navýšiť počty našich Z-BOXov aj výdajných miest po celom Slovensku. Zároveň tiež pridávame klávesnice, ktoré umožnia výber zásielky aj bez nutnosti používania smartfónu a našej aplikácie, ako to bolo doteraz.

 Klávesnice už dostali prvé Z-BOXy. Do konca roka budú po celej SR

Po doručení zásielky do vopred vybraného Z-BOXu zákazník dostane prostredníctvom e-mailu, mobilnej aplikácie Packeta aj SMS-kou 6-miestny kód. Ten mu bude stačiť zadať na klávesnici Z-BOXu a po potvrdení sa mu otvorí príslušná schránka. Bezkontaktné otváranie Z-BOXov prostredníctvom mobilnej aplikácie a smartfónu s bluetooth bude fungovať aj naďalej pre zákazníkov, ktorým táto možnosť vyhovuje viac. Mobilná aplikácia Packeta ponúka aj mapu všetkých výdajných miest Z-BOXov, prehľad o aktuálne doručovaných zásielkach a možnosť posielať zásielky na adresy v SR, ČR, Maďarsku a Rumunsku.

Navýšenie počtu lokalít pre výdajné miesta a Z-BOXy aj inštalácia klávesníc ukazuje náš silný prozákaznícky prístup. Naším cieľom je, aby zákazníci mali Packetu ,na každom rohu‘ a výber zásielky bol čo najpohodlnejší, uzatvára Jančo. Klávesnice na otvorenie schránky so zásielkou už začali pribúdať na prvých Z-BOXoch naprieč SR. Do konca roka sa objavia vo všetkých lokalitách.

 

 

Viac o Packete 

Packeta, založená v roku 2010, je digitálna e-commerce platforma, ktorá udáva trendy v logistike. Spoločnosť vznikla s cieľom zjednodušiť internetovým obchodom doručovanie tovaru zákazníkom až do 33 krajín sveta. Krédom spoločnosti je rýchle a pohodlné vyzdvihovanie zásielok bez čakania. Umožňuje to najširšia sieť kamenných výdajných miest a Z-BOXov, ktoré sa nachádzajú takmer na každom rohu. Od roku 2019 tiež ponúka možnosť doručovania zásielok medzi fyzickými osobami prostredníctvom mobilnej aplikácie Packeta. Je súčasťou 14 spoločností holdingu Packeta Group, ktorý má aktuálne viac ako 15-tisíc vlastných výdajných miest a 140 000 partnerských výdajných miest. Za minulý rok prepravil vyše 106 miliónov zásielok a spolupracuje s viac ako 49 000 e-shopmi.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Novinky

Priamym letom na Madeiru. Prvý let do Funchalu štartuje z Bratislavy

Z bratislavského letiska dnes odleteli prví cestujúci na portugalský ostrov Madeira. Na slávnostnom otvorení historicky prvého priameho spojenia do Funchalu sa zúčastnili zástupcovia Letiska M. R. Štefánika Bratislava a cestovnej kancelárie Čedok, ktorá túto novú destináciu zaradila do svojej ponuky a rozšírila tak letnú sezónu o ďalšiu obľúbenú lokalitu. Cestujúci sa po približne štyri a […]

Čítať ďalej
Novinky Technológie

Najvyššia úroveň odolnosti aj štýlu pre iPhone 16: Epico predstavilo kompletnú sadu výnimočného príslušenstva

Sklo, ktoré je možné poškriabať len diamantom, alebo sklo, ktoré odolá pádu 300gramovej oceľovej gule z výšky dvoch metrov. To je len malá ukážka z noviniek českej značky prémiového príslušenstva Epico, ktoré sú určené pre práve predstavený iPhone 16. Novinky ukazujú, ako premieta spoločnosť do nových produktov svoje desaťročné skúsenosti a neustále navyšuje latku ponúkaného […]

Čítať ďalej
Novinky Osobnosti Lines Tlačová správa Umenie a kultúra

Koncentrovaná provokácia: britský umelec Jake Chapman ovládol Telegraph Gallery

Čo zostane na Zemi bez ľudí? Jeden z najkontroverznejších britských umelcov súčasnosti Jake Chapman vystavuje v olomouckej Telegraph Gallery zvyšky zaniknutej civilizácie. Do Česka sa tak vracia po jedenástich rokoch, tentoraz so sólovou výstavou Flotsam & Jetsam. Takmer 50 diel, vrátane dymiaceho trabantu, sugestívnych malieb a primitívnych totemov, bude možné zhliadnuť v olomouckej Telegraph Gallery […]

Čítať ďalej